Semne că ai luat o infecție genitală de la piscină
Cuprins
- Cauzele care determină instalarea infecțiilor genitale
- Semne că ai luat o infecție genitală de la piscină
Deși cele mai multe piscine sunt bine îngrijite, iar tentația de a te bucura de soare, înot și relaxare crește odată cu venirea verii, riscul de a contracta diverse infecții genitale rămâne destul de crescut.
Cauzele care determină instalarea infecțiilor genitale
Aciditatea scăzută (creșterea pH-ului) în vagin
Când aciditatea din vagin este redusă, numărul bacteriilor protectoare care trăiesc normal în vagin scade și cel al bacteriilor nocive crește – cazul vaginozei bacteriene.
Igienă intimă precară
Atunci când zona genitală nu este menținută permanent curată, numărul de bacterii crește, lucru care face ca riscul infecțiilor bacteriene să crească.
Vezi 10 secrete de igienă intimă pe care trebuie să le stii!
Lenjeria intimă din materiale sintetice
Lenjeria intimă prea strânsă pe corp, confecționată din materiale sintetice, nu numai că este inconfortabilă, dar este și periculoasă. Aceasta sporește și reține umiditatea din zona intimă și crește riscul dezvoltării infecțiilor genitale.
Deteriorarea mucoasei vaginale
Dacă mucoasa vaginală a fost deteriorată, fie natural, fie în urma unor intervenții chirurgicale, riscul de a dezvolta infecții crește.
Atunci când apar infecțiile vaginale, în ciuda eforturilor pe care corpul îl depune pentru a se menține în echilibru, înseamnă că ecosistemul vaginal a fost modificat de anumiți factori externi, cum ar fi medicamentele, sexul neprotejat, bolile cu transmitere sexuală, anumite medicamente sau diverse bacterii contractate din medii exterioare, suprapopulate, cum ar fi piscina.
Trei tipuri de infecții genitale sunt cele mai frecvente: vaginoza bacteriană, infecția cu Candida și trichomoniaza. Cauzele și simptomele acestora sunt destul de diferite și presupun investigații suplimentare și tratament personalizat.
Semne că ai luat o infecție genitală de la piscină
Scurgeri vaginale anormale
Scurgerile vaginale, mâncărimea și arsurile sunt simptomele cele mai frecvente ale infecțiilor genitale. Deși scurgerile vaginale sunt firești în cazul femeilor aflate la vârstă fertilă, unele dintre acestea pot anunța probleme, mai ales dacă își schimbă consistența, culoarea, mirosul și devin mai abundente. Dacă secreția vaginală este verde sau are un miros înțepător, este posibil să te confrunți cu o infecție vaginală care necesită consult medical imediat!
Usturimi la urinare
Usturimile la urinare sunt un alt semn că te confrunți cu o infecție genitală luată de la piscină. Senzația de urinare frecventă și usturimea la urinare, uneori și mâncărimea puternică, atunci când e vorba de candidoză, de exemplu, sunt semne care ar trebui să te trimită cât mai curând la medic. Deși cele mai multe femei sunt tentate să se trateze acasă sau să ignore în totalitate problema, infecțiile genitale netratate pot degenera și pot conduce către probleme mai grave de sănătate.
Dureri în timpul actului sexual
Infecțiile genitale pot provoca și durere în timpul actului sexual. Vizita la medic este obligatorie, mai ales că, netratată, durerea poate deveni un disconfort constant, care te va afecta și în afara vieții sexuale. Bacteria Trichomonas vaginalis, ușor transmisibilă prin înotul la piscină, poate duce la trichomoniază, o infecție genitală severă care cauzează dureri acute în timpul sexului și necesită tratament imediat.
Mâncărime genitală
Dezechilibrul florei vaginale conduce imediat la senzația de mâncărime. Vaginoza bacteriană, de exemplu, cauzează scurgeri abundente și mâncărime genitală constantă. Pe lângă mâncărime și eventuale iritații locale, secrețiile cu miros neplăcut sunt un alt semn care ar trebui să te determne să nu mai întârzii vizita la cabinetul medicului.
Negi genitali – semn de infecție cu virusul HPV
Pentru că HPV este un virus cu potențial extrem de periculos, dacă observi apariția negilor
genitali, mergi imediat la medic! Pentru că HPV este un virus cu potențial extrem de periculos, dacă observi apariția negilor genitali, mergi imediat la medic!
Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor, tratamentul infecțiilor genitale are succes 100% atunci când este urmat corect și la timp. Tratamentele antifungice sunt disponibile, în general, fără prescripție medicală, însă consultul medical rămâne obligatoriu și cea mai sigură formă de diagnostic și tratament corespunzător.
Dacă te lupți cu infecții genitale, încearcă Multi-Gyn Flora Plus. Multi-Gyn Flora Plus este un produs foarte eficient în prevenirea și tratamentul infecțiilor vaginale, optimizează pH-ul vaginal, este sigur și fără reacții adverse. Ameliorează simptomele vaginale neplăcute precum: usturime, mâncărime, scurgeri și mirosuri anormale, iritații locale determinate de candidoză. Produs disponibil pe VavianPharma.ro |
Surse foto: iStock