Și-a rupt gâtul pentru că nu a strănutat corect! Ce să faci să nu ți se întâmple și ție

Și-a rupt gâtul pentru că nu a strănutat corect! Ce să faci să nu ți se întâmple și ție

Alexandra Dragoi

De câte ori te-ai abținut să nu strănuți pentru că ești într-un loc cu mulți oameni sau pentru că într-o încăpere este liniște și nu vrei să deranjezi? Dacă răspunsul este ”de multe ori”, află că nu este deloc în regulă acest obicei. 

Descoperă în rândurile de mai în jos ce a pățit un bărbat din cauza asta și vezi ce trebuie să faci ca să nu ai parte de aceeași experiență neplăcută. 

A ajuns în stare gravă pentru că nu a strănutat corect! 

femeie care stranuta

Dacă te abții să strănuți poate să fie foarte inconfortabil, uneori periculos. Pentru un bărbat a fost de-a dreptul catastrofal. 

Acesta a ajuns la camera de urgență a unui spital acuzând dureri în zona gâtului. Susținea că, după ce s-a abținut să strănute, a simțit o durere puternică în gât și vocea i s-a schimbat brusc. După o privire mai amănunțită, doctorii au ajuns la concluzia că bărbatul avea gâtul rupt. 

În momentul în care a strănutat în interiorul lui, s-a produs o ruptură în gât, iar aerul nu mai pătrundea corespunzător în plămâni. Medicii i-au recomandat bărbatului să rămână internat și să respire, pentru o perioadă, cu ajutorul unui tub. După o săptămână, bărbatul a fost externat și se află în afara oricărui pericol. 

La ieșirea din spital, bărbatul era convins că nu o să se mai abțină niciodată de la strănut și sfătuiește pe toată lumea să renunțe la acest obicei nociv. 

Strănutul este un gest absolut normal și natural! Nu este nimic rușinos în asta. Mai bine strănuți zgomotos decât să îți rupi gâtul! 

Sfatul medicului! 

Medicii recomandă să strănutăm cât mai natural. Abținerea de la acest gest poate duce la afecțiuni grave ale urechilor sau, și mai grav, la un atac cerebral. 

Strănută fără rețineri! Nu îți astupa nasul și nici nu strânge gura cu palmele! 

Așa că nu te mai rușina dacă strănuți, nu ai nici un motiv! Sănătatea ta este cea mai importantă! Sperăm că povestea noastră te-a inspirat și te va determina să reacționezi altfel pe viitor!

Află de aici și ce se întâmplă când strănuți!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale
Incepe quiz
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.