Nu Skin

STUDIU: Spargerea baloanelor la petrecere poate duce la pierderea auzului!

Redactor Alexa Galgau

Atunci când cei mici au o petrecere, baloanele sunt nelipsite, iar de multe ori una dintre principalele distracții este spargerea lor. Un nou studiu vine însă cu o teorie care ne va face să nu mai spargem niciodată baloane: se pare că un gest aparent mărunt precum acesta poate să ducă la pierderea auzului! Pare greu de crezut, dar impactul auditiv pe termen lung poate să fie unul mult mai mare decât s-a crezut până acum!

Citește cum poate duce spargerea baloanelor la pierderea auzului!

baloane galbene

Un nou studiu despre pierderea auzului

Oricine știe că pierderea auzului poate fi un efect al unei infecții scăpate de sub control sau al expunerii la un zgomot foarte puternic, care afectezează timpanul. Nimeni însă nu ar fi putut bănui că spargerea baloanelor la o petrecere este o acțiune periculoasă pentru funcția auditivă. Chiar dacă zgomotul este destul de puternic, el durează foarte puțin și nu pare să aibă vreun efect negativ asupra noastră, cel puțin pe moment.

Un studiu publicat în HealthDay Reporter arată însă că sunetul produs de spargerea baloanelor este mult mai puternic chiar și decât zgomotul unei împușcături. Având în vedere că timpanul este foarte sensibil, el poate fi permanent afectat de acest zgomot.

Specialiștii spun că pierderea auzului are loc mai ușor decât cred majoritatea oamenilor și fiecare zgomot puternic are un impact pe termen foarte lung. Cercetătorii au testat sunetele produse de spargerea baloanelor în trei moduri diferite: prin spargerea lor cu un ac, prin umflarea lor până pocneau și prin zdrobirea lor. Se pare că sunetul cu cel mai mare impact este cel de-al doilea, în care materialul din care e făcut balonul plesnește. Acest sunet a măsurat nu mai puțin de 168 de decibeli, adică mai mult decât sunetul făcut de o pușcă de calibru mare.

femeie cu mana la ureche

Pentru a nu risca pierderea auzului, oamenii nu trebuie să fie expusi la sunete care depășeșc 140 de decibeli. Deși nu este o certitudine faptul că sistemul auditiv ar avea într-adevăr de suferit enorm dacă ai sparge un balon, există totuși un risc destul de mare încât să fim avertizați de către experți. Cât despre copii, ei sunt și mai sensibili la sunetele puternice, ceea ce înseamnă că ar trebui să îi ferim inclusiv de această distracție, oricât de mult le-ar plăcea.

O greșeală mică azi poate să contribuie la pierderea auzului în timp sau la slăbirea însemnată a acestuia când ajungem la o vârstă mai înaintată.

Atunci când ne referim la sănătatea urechilor, nu putem să nu luăm în calcul și igiena acestora. Pentru că folosirea bețișoarelor poate să fie periculoasă, specialiștii recomandă folosirea periodică a spray-urilor care ne scapă de ceară și mențin o igienă corectă a urechii. Un astfel de produs este Doculyse, care poate fi cumpărat de pe Vavian Pharma și care te scapă de orice neplăcere cauzată de dopurile de ceară!

Citește și de ce auzi zgomote în urechi și cum poți să scapi de țiuit!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta