Studiu: uleiul esențial de grapefruit poate regla apetitul

Studiu: uleiul esențial de grapefruit poate regla apetitul

Redactor Andreea Baluteanu

Cu note citrice și dulci, nu putem contesta faptul că uleiul esențial de grapefruit este un promotor al bunei dispoziții. Cum ar putea fi altfel atunci când mirosul său poate fi sintetizat, pur și simplu, prin cuvântul bucurie?

Dar dincolo de faptul că ne amintește de fericirea bradului de Crăciun împodobit cu felii de grapefruit sau de portocală sau de răcoarea unei grădini ce te îmbată cu parfumul citricelor, vara, uleiul esențial despre care îți vom vorbi azi mai este numit și „prietenul dietei”. Află din rândurile de mai jos ce spun oamenii de știință despre afirmația că uleiul esențial de grapefruit poate regla apetitul!

Cum te ajută uleiul esențial de grapefruit să slăbești

Fără urmă de îndoială, uleiul esențial de grapefruit este unul dintre cele mai prețuite. Obținut prin presarea la rece a unor glande localizate în coaja fructului, acesta are numeroase beneficii, iar suprimarea apetitului nejustificat e doar unul dintre ele.

sticlute cu ulei esential de grapefruit asezate langa felii de grapfruit

Să ne înțelegem: nu spunem că, dacă vei folosi ulei esențial de grapefruit în aromaterapie, nu îți va mai fi foame niciodată. Nu funcționează așa și nici nu ți-ai dori-o, de altfel. Inhalarea acestui ulei esențial reglează apetitul hiperactiv, cel care nu are legătură cu instalarea senzației naturale și normale de foame.

Tocmai de aceea, uleiul esențial de grapefruit este considerat un adjuvant eficace în tratamentul obezității și un aliat de seamă în curele de slăbire. Iar studiile care demonstrează aceste afirmații sunt răspândite, deși au fost limitate până la ora actuală numai pe animale.

Astfel, o cercetare realizată în Japonia, în 2005, arăta că șoarecii care fuseseră expuși la mirosul acestui ulei timp de 15 minute, de trei ori pe săptămână, prezentau o reducere a apetitului, consumau mai puțină mâncare și ajungeau prin urmare să piardă masă corporală.

Se pare că, potrivit oamenilor de știință, uleiul esențial de grapefruit poate fi considerat prietenul dietei grație componentului său numit limonene. Acest compus stimulează producerea sucurilor gastrice care sunt necesare pentru digestie, așa cum nuanța un alt studiu, din 2014, desfășurat tot în Japonia. Și de această dată mirosul uleiului esențial de grapefruit reducea apetitul în cadrul populației de rozătoare.

Cu alte cuvinte, rezultate mai mult decât promițătoare. Ai de gând să încerci și tu virtuțile uleiului esențial de grapefruit?

Alte beneficii ale uleiului esențial de grapefruit

Vestea și mai bună este că uleiul esențial de grapefruit nu numai că diminuează apetitul și te ajută astfel să slăbești sau să îți păstrezi o greutate echilibrată, dar deține și multiple alte daruri pentru care îi suntem mai mult decât recunoscătoare.

Iată la ce ne referim!

Poate să îmbunătățească dispoziția

Nu degeaba ni se părea nouă că uleiul esențial de grapefruit pur și simplu miroase a fericire. Picură din el în difuzorul de aromaterapie atunci când resimți acut stresul sau anxietatea și poți experimenta modificări pozitive. Conform cercetătorilor, tot compusul numit limonene are efecte anti-anxietate sau chiar antidepresive, de ajutor în cadrul tratamentelor alternative contra acestor îngrijorătoare afecțiuni.

Mai merită de asemenea subliniat și că uleiul esențial de grapefruit combate oboseala și stările de surmenaj, energizând și trezind simțurile. Lasă-te alinată de parfumul său efervescent și simte viața cum îți curge prin vene, tumultuoasă și atât de puternică.

Are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene

Cercetările au nuanțat că uleiul esențial de grapefruit are acțiune împotriva unor bacterii dăunătoare precum Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis și Escherichia coli, un motiv în plus să îl găzduiești cu drag în casa ta. Poate de asemenea să facă parte din schema de tratament alternativ pentru Candida albicans. Îl poți folosi fie în aromaterapie, pentru a detoxifica și a curăța ambientul, fie în soluțiile de curățare: picurând ulei esențial de grapefruit în ele nu numai că vor mirosi divin, dar vor fi și mult mai eficace.

Ajută la scăderea tensiunii

Mulțumim, limonene! Acest compus al uleiului esențial de grapefruit poate reduce tensiunea, așa cum a arătat un studiu ce s-a axat pe inhalarea de către participanți a uleiurilor de lavandă și de citrice. De notat este că acest ingredient poate de asemenea să contracareze stresul și are efect și în diminuarea producției de cortizol.

Uleiul esențial de grapefruit de la Esentia nu trebuie să îți lipsească din casă!

Știi că avem încredere în Esentia pentru că ne pune la dispoziție uleiuri esențiale de cea mai bună proveniență și de cea mai înaltă calitate! Este și cazul uleiului esențial de grapefruit, originar din SUA.

ulei esential de grapefruit esentia

Cu note fructate și miros de suc proaspăt, acest ulei te înveselește instant și te poate încuraja să uiți inclusiv de nesuferita astenie de toamnă. Pe lângă virtuțile de mai sus, uleiul de la Esentia poate fi utilizat ca diuretic, dar și în îngrijirea părului și a tenului. Nu trebuie să îi ratezi utilizarea în tratamentul cosmetic al celulitei și al vergeturilor: va da rezultate fabuloase, dar neapărat diluat cu un ulei natural precum cel de argan și jojoba.

Fie că dorești să reduci apetitul, să te bucuri de o stare de bine molipsitoare sau pur și simplu ca locuința ta să miroasă precum un paradis al fericirii, noi îți recomandăm uleiul esențial de grapefruit. Descoperă la Esentia întreaga gamă de uleiuri esențiale, uleiuri vegetale și dezinfectanți pentru mâini, pe care abia așteptăm să ți-o prezentăm!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Casexie: ce este și de ce apare
Casexie: ce este și de ce apare
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.