Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Tehnici rapide de învățare pentru cele mai grele examene

Luni, 18.06.2018

Învățarea eficientă începe cu atenția și implicarea în clasă. Poate fi suficient și să înveți totul în ultimul moment, dar ideal este să te organizezi în așa fel încât să nu ajungi într-o situație de criză.

Tehnicile rapide de învățare sunt, bineînțeles, eficiente, dar esențiale rămân organizarea și raportarea ta la aceste tehnici. Nimic nu face minuni de azi pe mâine, deci cele mai grele examene au nevoie de strategii bune, nu de miracole.

fata la examen

Cum să înveți rapid și eficient pentru examenele grele

Notițe ordonate

Ia notițe ordonate! Acestea te vor ajuta să găsești informația ușor atunci când o cauți. Folosește diferite culori pentru a realiza conexiuni între anumite informații - și folosește-te de schițe, desene și simboluri: creând o poveste, vei putea reține mai ușor totul. 

Renunță la învățatul „pe de rost”

Să înveți pe de rost nu înseamnă să reproduci întocmai o informație, ci să îți însușești corect informația, pe care apoi să o poți reda în manieră proprie, cât mai clar și concis. Degeaba scrii o lucrare de zece pagini încărcate cu informație inutilă, când mai simplu e să scrii o lucrare de trei pagini, în care să surprinzi necesarul.

Asigură-ți o atmosferă prielnică studiului

În timp ce unele persoane nu concep să învețe decât în liniște, la birou, altele se concentrează mai ușor ascultând muzică, bând un ceai, o cafea sau stând în natură. Poate nu știai, dar câtă vreme nu te simți 100% confortabil, nici atenția nu va fi la cote maxime.

Vezi cum să înveți mai mult și mai repede!

Desenează, creează

Dacă pentru unii e de neconceput să își deseneze cursurile, pentru ca apoi să le rețină mai ușor, pentru alții este o metodă care dă rezultate extraordinare, încadrată în seria tehnicilor de învățare rapidă. Practic, e ca și cum ai avea în față un desen pe care trebuie să îl transpui în cuvinte. Mult mai simplu, nu? Transformă-ți cursurile în desene și schițe care să îți permită să fii creativ și eficient, nu blocat în informație pe care nu o vei putea asimila niciodată la timpul potrivit. Fii creativ! Creativitatea nu se limitează la domeniile artistice! 

Simplifică materialul de studiu

Să simplifici materialul de studiu înseamnă să rezumi informația la ceea ce contează cu adevărat. Având o bază, poți oricând completa cu informație utilă, însă concentrându-te să reții totul s-ar putea să te trezești încărcat cu informație irelevantă, în panică și în criză de timp. Dacă reușești să reții ideea principală a fiecărui paragraf citit, vei înțelege și vei reda concis întreg materialul, doar că într-o manieră mai eficientă și mai puțin tradițională. Nu îți rămâne decât să te exprimi liber și să oferi ideii principale o formă mai bogată.

Tehnica de concentare

Viteza de citire este responsabilă cu viteza de învățare. Dacă vrei să parcurgi informația mai rapid, utilizează degetul pentru a urmări textul pe măsură ce citești. Tu alegi viteza cu care parcurgi și asimilezi informația. Pare un truc fără rezultate concrete, însă nu te poți convinge de eficiența sa decât încercându-l! Nu creierul îți modelează reușitele, ci tu le modelezi și educi creierul pentru a obține rezultatele dorite! Așa cum îl educi, așa îl ai! Alege să simplifici și să înveți rapid și fără efort.

Învață cu voce tare

Chiar dacă poate părea ușor peste mână sau te poate încurca, aparent, cititul cu voce tare îți ajută creierul să rețină mai ușor informația. 

Randamentul, cheia succesului

Atunci când simți că nu poți asimila informația, nu reușești să te concentrezi sau nici măcar nu mai ai răbdare să parcurgi materialele de studiu, s-ar putea să fie vorba și de o carență de vitamine. Dacă organismul este privat de minerale și vitamine esențiale bunei sale funcționări, nu e de mirare că nu reușești să dai randament și te simți imediat obosită.

supliment alimentar

WellTeen tablete, complex de vitamine, minerale, extract de merișor și ceai verde (sursă de antioxidanți naturali), este o formulă dinamică ideală pentru sănătatea și vitalitatea adolescenților.

Wellteen conține fier și zinc, care joacă un rol important în funcționarea neurologică normală, în special în perioada de suprasolicitare intelectuală. În plus, asigură sănătatea sistemului osos, datorită conținutul bogat în vitamina D. 

Wellteen crește imunitatea organismului și oferă energia necesară și posibilitatea de concentrare în condiții de efort  intelectual susținut. Produs disponibil pe http://www.magazinvavianpharma.ro/

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!