Top 9 informații vitale despre coronavirus pe care trebuie să le știe toată lumea

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Doctorul Tom Frieden, fost director al Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a întocmit zilele acestea o listă de informații simple dar extrem de importante despre Covid-19. "În cei peste 30 de ani de când activez în sănătatea publică globală, nu am văzut niciodată așa ceva", a spus Frieden, care acum ocupă funcția de președinte al Resolve to Save Lives. "Este înfricoșător. Nu are precedent."

Află din galeria de mai sus informațiile de importanță uriașă pe care a dorit doctorul Tom Frieden să le împărtășească cu întreaga planetă.

Este abia începutul

Este abia începutul

În ciuda situației grave în care ne aflăm, Tom Frieden este de părere că acesta este, din păcate, abia începutul pandemiei. Coform celor scrise într-un nou raport aparținând experților John Barry și Marc Lipsitch, pandemia poate dura încă 2 ani de acum încolo. Cei doi au avertizat că, odată cu trecerea timpului, pandemia de coronavirus s-ar putea transforma în ceva considerabil mai grav decât ce am văzut până acum.

Trebuie să ținem virusul "închis"

Trebuie să ținem virusul "închis"

Restricțiile de circulație au dat roade - viteza de răspândire a coronavirusului a fost mult încetinită acolo unde au fost acestea aplicate. CU toate acestea, specialiștii avertizează asupra faptului că permiterea oamenilor să iasă din case va rezulta în răspândirea bolii, cu o viteză de necontrolat. Potrivi concluziilor lui Frieden, este absolut necesar, odată ce curba infecțiilor începe să se aplaneze, să "închidem" virusul.

Trebuie să echilibrăm situația

Trebuie să echilibrăm situația

Economia nu trebuie să vină în detrimentul sănătății publice. Dr. Frieden susține că este necesar să se găsească echilibrul dintre reluarea economiei noastre și lăsarea virusului să se răspândească, doar ca să nu se piardă unele domenii economice, unele afaceri. Da, deschidem unele afaceri, dar nu toate deodată și treptat, dacă nu vrem ca numărul de morți să fie unul catastrofal, demn de filme apocaliptice.

Redeschiderea inconștientă a afacerilor, mici și mari, ar putea duce la un număr mult mai mare de morți decât am putea noi duce. Astfel, numai în Statele Unite, numărul zilnic de decese ar putea ajunge la 3.000 până la 1 iunie.

Eroii din prima linie trebuie să fie protejați cu orice preț

Eroii din prima linie trebuie să fie protejați cu orice preț

Trebuie să protejăm lucrătorii din domeniul sănătății și alți angajați esențiali, eroii din prima linie ai acestui război. Aceste categorii de oameni prezintă cel mai mare risc, și deja spitalele s-au confruntat cu deficiențe de echipamente de protecție esențiale, cum ar fi măștile N95 care îi pot proteja cum trebuie pe ei...

Surse foto: istock

Articolul urmator 9 informații ascunse despre corpul femeii care te ajută să previi multe probleme de sănătate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.