Totul despre mini implant dentar: pret, ce presupune, care este procedura?

Totul despre mini implant dentar: pret, ce presupune, care este procedura?

Redactor Divahair.ro

Un implant dentar reprezinta, fara discutie, cea mai buna solutie disponibila astazi pentru toate persoanele care, indiferent de motiv, se confrunta cu problema dintilor lipsa. Ea este potrivita pentru orice varsta, de la pacienti care abia au devenit majori pana la persoane ajunse in pragul centenarului.

Exista o intreaga serie de amanunte pe care este bine sa le cunosti, atunci cand decizi sa apelezi la tratamentul cu implant dentar: pret, tipul potrivit pentru tine, procedura, beneficii, durata. Iata cum stau lucrurile potrivit specialistilor de la clinica stomatologica Dental Excellence!

Implant dentar pret – cum este influentat de solutia aleasa

In functie de dimensiune, exista mai multe tipuri de tratament recomandate de medicii dentisti. De exemplu, implanturile clasice au o grosime cuprinsa intre 3 si 5 milimetri si o inaltime de 15 milimetri. Ele sunt potrivite pentru inlocuirea unui singur dinte, a mai multora sau chiar a tuturor dintilor lipsa. Sunt recomandate pentru sustinerea lucrarilor protetice fixe, astfel obtinandu-se rezultatele dorite de pacient.

femeie la stomatolog

Implanturile zigomatice au cele mai mari dimensiuni si se folosesc doar in cazurile speciale in care cantitatea de os alveolar nu este suficienta pentru sustinerea unei lucrari fixe. Ele se insereaza deasupra osului maxilar si se ancoreaza in oasele pometilor, numite oase zigomatice. Ca urmare a complexitatii procedurii, si costul lor este mai mare.

Implanturile de tip Fast & Fixed se insereaza in zone anatomice cu os dur si in pozitii care pot sustine o lucrare fixa cu ajutorul unui numar mai mic de implanturi, adica 6 la maxilar si 4 la mandibula, putandu-se atasa imediat o lucrare fixa provizorie. Dupa cateva luni, aceasta este inlocuita de dintii ficsi definitivi. Raportul calitate-pret este avantajos pentru pacientii care au ramas fara niciun dinte pe una sau pe ambele arcade dentare.

Cel mai mic tip de implant dentar: pret si caracteristici

Asa-numitele mini implanturi dentare sunt foarte subtiri si se utilizeaza fie cand structura osoasa nu permite inserarea unui implant dentar clasic, fie in scopuri ortodontice. In functie de particularitatile fiecarui caz, ele pot sa ajute la stabilizarea protezelor mobile sau la indreptarea dintilor.

Grosimea este inferioara celei a implanturilor clasice, fiind cuprinsa intre 1,8 si 3 milimetri (fata de 3 pana la 5 milimetri). Acest tip de tratament prezinta inca un avantaj: nu este la fel de invaziv precum implanturile clasice. Astfel, reprezinta o solutie inclusiv pentru acele persoane carora, din cauza ca sufera de anumite afectiuni, nu le este recomandata solutia clasica.

Pot fi amintite mai multe motive pentru care pacientii prefera acest tip de implant dentar: pret bun, riscuri scazute, timp de vindecare redus. Tocmai datorita faptului ca procedura de insertie este una minim invaziva, mini implanturile se pot insera extrem de repede, iar apoi si timpul de vindecare este scurt, cel mai redus dintre toate variantele de tratament pe care le poate alege un pacient.

Pacientii cu lipsa de volum osos nu mai au nevoie de aditie osoasa si, in general, orice fel de riscuri sunt reduse semnificativ fata de solutiile clasice. Pe deasupra, si atunci cand vorbim despre implant dentar pret, aceasta procedura realizata mai repede ofera avantaje semnificative. Ea presupune costuri mai reduse, fara sa faca rabat de la calitate.

In concluzie, mini-implanturile reprezinta cea mai buna solutie pentru toate persoanele care se confrunta cu problema dintilor lipsa, chiar daca sufera de diferite afectiuni sau nu au suficient volum osos. Mergi cu incredere intr-o clinica stomatologica si solutia propusa de specialisti iti va spori considerabil calitatea vietii!

Articolul urmator
Colagen hidrolizat: ce este și ce beneficii are
Colagen hidrolizat: ce este și ce beneficii are
Care este numele sufletului tău?
Incepe quiz
Care este numele sufletului tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.