Tratamente naturiste împotriva sindromului de tunel carpian

Tratamente naturiste împotriva sindromului de tunel carpian

Sorina Corneanu

Sindromul de tunel carpian reprezintă o problemă medicală ce afectează nu mai puțin de 4% din populație, iar cauzele sunt multiple. Tunelul carpian este un pasaj alcătuit din ligament și os, ambele situate în încheietura mâinii. Potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și Accident Vascular Cerebral, nervul median, aflat exact la încheietura mâinii, începe să reacționeze atunci când țesutul care îl „îmbracă” devine comprimat sau inflamat.

Utilizarea excesivă a încheieturii pumnului, bolile țesutului conjunctiv, care determină inflamația, problemele osoase nedescoperite sau pur și simplu vârsta înaintată pot fi cauze comune ale apariției sindromului de tunel carpian. Majoritatea tratamentelor recomandate în prezent sunt în mare parte ineficiente, invazive și, uneori, costisitoare și riscante. 

Iată câteva remedii împotriva sindromului de tunel carpian!

Tratament naturist pentru sindromul de tunel carpian

În primul rând, deși pare destul de complicat să îți schimbi brusc stilul de viață, ar trebui să începi prin a reduce activitatea care îți solicită încheietura mâinii. De asemenea, dieta nepotrivită poate înrăutăți simptomele. Calitatea alimentelor pe care le consumi influențează direct nivelul inflamației. Ligamentele, articulațiile și țesuturile sunt, toate, afectate de o dietă săracă în substanțe nutritive.

Parte din tratamentul naturist contra sindromului de tunel carpian este alimentația sănătoasă. Aceasta presupune fructe proaspete, legume și alimente bogate în acizi grași Omega 3. 

Consumând alimente bogate în potasiu și magneziu și scăzute în sodiu, poți scăpa de excesul de lichid acumulat în țesutul care îmbracă nervul încheieturii mâinii, pentru a reduce inflamația.   

Alimentele bogate în complexul de vitamine B nu trebuie să îți lipsească din meniul zilnic. Deficitul de vitamina B6 poate favoriza dezvoltarea sindromului de tunel carpian. Poți lua vitamina B din alimente precum legume și frunze verzi, fasole sau carne roșie slabă.   

Vitamina B6 reduce inflamația nervilor. Cercetările au arătat că beneficiile vitaminelor B6 și B12 sunt numeroase. Acestea sunt vitaminele cele mai eficiente în vindecarea sindromului de tunel carpian, pentru că susțin țesutul nervos și îl regenerează.

ulei  

Recunoscute pentru multiplele lor calităti și pentru potențialul uriaș de vindecare a numerose afecțiuni, uleiurile esențiale își spun cuvântul și în procesul de vindecare în cazul sindromului de tunel carpian. Mai mult decât atât, tratamentul cu uleiuri esențiale reprezintă unul dintre cele mai rapide tratamente în acest sens. Două dintre aceste uleiuri vor fi cele mai eficiente, iar acestea sunt uleiul de mentă și uleiul de chiparos. Poți să faci și un mix între ele, la care să adaugi câteva picături de ulei esențial de păpădie, iar apoi folosește soluția obținută pentru a masa ușor încheietura mâinii.    

În tot acest proces, nu uita de relaxarea încheieturii și de reducerea activității cauzatoare. Altfel, te vei lupta cu morile de vânt. Trebuie să permiți relaxarea țesutul nervos, pentru a se putea declanșa vindecarea.   

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Sirop de brad: beneficii și proprietăți
Sirop de brad: beneficii și proprietăți

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (20)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.