Ceai de busuioc

Ceai de busuioc
Emilia Prisacariu

Ceaiul de busuioc este un remediu natural folosit la tratarea unei mari varietati de boli, precum astmul, diabetul si colesterolul ridicat. Religia hindusa venereaza planta si pentru semnificatia ei religioasa.

Descrierea ceaiului de busuioc

Busuiocul, o planta din familia mentei , este originar din India si Asia. Este o planta aromatica cu un puternic miros, folosita in sosul pentru spaghete, tocanite si retetele ce contin rosii.
Busuiocul este o sursa de vitamine si alti nutrienti. Studiile arata ca aceasta planta are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatorii, luptand impotriva problemelor intestinale, a durerilor intestinale si a ulcerului.
In aromaterapie, busuiocul este folosit la indepartarea oboselii mentale.
Ceaiul de busuioc este bautura obtinuta din prepararea plantei mentionate.

Ceai de busuioc

Prepararea ceaiului de busuioc

• Aduceti apa si frunzele de busuioc la punctul de fierbere (intr-un ibric mic).
• Micsorati temperatura si permiteti-i sa se linisteasca timp de 3-4 minute.
• Adaugati frunzele de ceai sau pliculetele si zaharul, dupa gust.
• Lasati sa dea in clocot.
• Opriti sursa de caldura.
• Strecurati ceaiul, turnati-l in cani si adaugati lapte dupa gust.

 

Beneficiile ceaiului de busuioc


Conform studiilor, ceaiul de busuioc este folosit cu success in:
- tratarea colicilor intestinale, a ulcerului gastric si balonarea/umflarea abdomenului.
- tratarea anorexiei.
- lupta impotriva infectiilor tractului urinar .
- tratarea diareei.
- vindecarea leziunilor si a inflamatiilor din cavitatea bucala.
- marirea abilitatii organismului de a rezista la stress.

 

1
Articolul urmator
Ceai de cozi de cireșe: beneficii și recomandări
Ceai de cozi de cireșe: beneficii și recomandări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.