Descrierea ceaiului de busuioc
Busuiocul, o planta din familia mentei , este originar din India si Asia. Este o planta aromatica cu un puternic miros, folosita in sosul pentru spaghete, tocanite si retetele ce contin rosii.
Busuiocul este o sursa de vitamine si alti nutrienti. Studiile arata ca aceasta planta are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatorii, luptand impotriva problemelor intestinale, a durerilor intestinale si a ulcerului.
In aromaterapie, busuiocul este folosit la indepartarea oboselii mentale.
Ceaiul de busuioc este bautura obtinuta din prepararea plantei mentionate.
Prepararea ceaiului de busuioc
• Aduceti apa si frunzele de busuioc la punctul de fierbere (intr-un ibric mic).• Micsorati temperatura si permiteti-i sa se linisteasca timp de 3-4 minute.
• Adaugati frunzele de ceai sau pliculetele si zaharul, dupa gust.
• Lasati sa dea in clocot.
• Opriti sursa de caldura.
• Strecurati ceaiul, turnati-l in cani si adaugati lapte dupa gust.
Beneficiile ceaiului de busuioc
Conform studiilor, ceaiul de busuioc este folosit cu success in:
- tratarea colicilor intestinale, a ulcerului gastric si balonarea/umflarea abdomenului.
- tratarea anorexiei.
- lupta impotriva infectiilor tractului urinar .
- tratarea diareei.
- vindecarea leziunilor si a inflamatiilor din cavitatea bucala.
- marirea abilitatii organismului de a rezista la stress.