Ceai de goji

Ceai de goji
Emilia Prisacariu

Ceaiul de goji este un ceai chinezesc care a fost recunoscut pentru proprietatile sale medicinale inca din timpuri stravechi. Goji se cultiva in special in provinciile nord-vestice ale Chinei, in Mongolia si in Himalaya. Aceasta planta se cultiva pentru fructele ei de culoare rosu-deschis, care au un gust dulce si picant. Un fruct de goji contine intre 20 si 60 de seminte galbene. Fructele de goji se pot consuma crude, in supa sau transformate in ceai de goji.

Printre substantele nutritive regasite in fructele de goji: beta-sistosterol, carotenoid, niacina, pyridoxina si acid ascorbic.

Cum se prepara ceaiul de goji

Pentru a prepara ceaiul de goji trebuie sa adaugi un pumn de fructe goji uscate in apa fiarta. Se lasa la infuzat aproximativ 5 minute si apoi poti turna in cana. Dupa ce bei ceaiul de goji mesteca fructele ramase, pentru a beneficia pe deplin de proprietatile sale.

Beneficiile ceaiului de goji

Proprietatile benefice ale ceaiului de goji

- ceaiul de goji imbunatateste starea organismului
- protejeaza rinichii si ficatul
- intareste sistemul imunitar
- mareste functiile sexuale si fertilitatea
- imbunatateste circulatia sangelui

Efecte secundare ale ceaiului de goji

Ceaiul de goji poate interactiona cu anumite medicamente, in special cu cele prescrise pentru diabet. S-a constatat ca un consum prelungit al ceaiului poate spori sangerarile. De asemenea, femeile insarcinate si cele care alapteaza sunt sfatuite sa nu consume ceai de goji.

Ceaiul de goji este o alegere excelenta, deoarece are numeroase efecte pozitive asupra sanatatii. Asigurati-va doar ca nu il consumati in exces, pentru a nu experimenta efectele secundare!

1
Articolul urmator
Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat
Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (82)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.