Nu Skin

Singura plantă care îți salvează ficatul

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Ficatul reglează nivelul de chimicale din sânge și produce bila. Aceasta din urmă ajută la anihilarea grăsimilor și pregătirea lor pentru digestie. Tocmai de aceea sănătatea ficatului este atât de importantă. Digestia nu poate exista fără acest organ, iar atunci când funcționarea lui este afectată, întreg organismul resimte efectele negative.

Deși ai fi tentată să apelezi la medicamente pentru a-ți recăpăta starea de sănătate, se pare că cel mai bun remediu ți-l oferă tot natura. O singură plantă este capabilă să îți salveze ficatul, poate chiar viața! Aceasta se găsește peste tot în natură, iar beneficiile pe care le are asupra organismului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.

femeie care se tine de burta

Iată care este planta care îți salvează ficatul!

Este vorba despre armurai, o plantă originară din regiunea mediteraneană, care a fost utilizată pentru proprietățile medicinale încă din secolul I î.Hr. John Gerard, un botanist englez din secolul al XVI-lea spunea despre armurai că este ”cel mai bun remediu care crește pe această planetă pentru toate bolile provocate de melancolie”.

Potrivit studiilor, armuraiul ajută celulele ficatului prin blocarea pătrunderii toxinelor periculoase și prin eliminarea acestora din urmă din celulele hepatice. Ca antioxidant, armuraiul menține starea de sănătate și crește nivelul de energie prin protejarea organismului de radicalii liberi.

Ingredientul activ care protejează ficatul și care se găsește în compoziția armuraiul este silimarina. Această substanță, care este de fapt alcătuită dintr-un grup de compuși numiți flavonoide, ajută la repararea celulelor ficatului afectate de alcool și de alte substanțe toxice și stimulează sinteza de proteine.

armurai

Un grup de cercetători a ținut sub supraveghere un anumit număr de muncitori care erau expuși substanțelor toxice timp de 5-20 de ani. Cercetătorii au ajuns la concluzia că funcțiile ficatului s-au îmbunătățit considerabil datorită extractului de armurai luat ca tratament, timp de 30 de zile.

Armuraiul te mai poate proteja și de cancer. Un grup de specialiști de la Universitatea din Maryland (SUA) a descoperit că această plantă oprește dezvoltarea celulelor canceroase, reducând alimentarea cu sânge a tumorilor.

Un alt studiu efectuat de un grup de cercetărori de la Centrul de Cancer de la Universitatea din Colorado (SUA) a ajuns la concluzia că armuraiul previne și dezvoltarea cancerului de piele.

Armuraiul poate fi consumat sub formă de sucuri, suplimente alimentare sau ceaiuri. În filmulețul de mai jos vei vedea cum poți să prepari în mod corect cel mai sănătos ceai de armurai.

Efecte adverse

Armuraiul nu cauzează efecte adverse serioase, ci doar câteva, minore. În mod normal, tratamentul cu armurai nu trebuie să dureze mai mult de 41 de luni. În cazul persoanelor sensibile, pot apărea diareea, amețeala, starea de balonare și senzația de stomac iritat, conform webmd.com.

Femeile care alăptează nu trebuie să consume sub nicio formă această plantă. De asemenea, nici persoanele alergice nu vor urma acest tratament, deoarece armuraiul poate provoca alergii severe.

Din  moment ce armuraiul are efecte asemănătoare cu cele ale estrogenului, unele femei trebuie să evite această plantă, mai ales cele care au tumori fibroide și endometrioză. De asemenea, nici femeile care au cancer de sân, cancer uterin sau cancer ovarian nu trebuie să consume armurai.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta