Nu Skin

Tu ştii care este cel mai bun antiinflamator?

Silvia Ganea

Schimbările bruște de temperatură pot cauza diverse dureri articulare, indiferent de vârstă. Deşi suntem tentați să credem că nu există nicio legătură între temperatură şi acest gen de dureri, realitatea este puţin diferită. Cei care au astfel de probleme se resimt când temperaturile scad, fiind adevăraţi „prevestitori” meteo.

Te invităm, aşadar, să descoperi care este cel mai bun antiinflamator!

Care este cel mai bun antiinflamator

Deşi majoritatea suntem tentați să mergem în prima farmacie, pentru a cumpăra antiinflamatoare sau creme speciale, ar trebui să ştii că pastilele antiinflamatoare sunt extrem de nocive pentru organism. Având în compoziţie substanţe puternice, capabile să elimine durerea sâcâitore, astfel de medicamente pot afecta serios stomacul, aşa că încearcă să le eviţi pe cât posibil. De asemenea, nu este recomandat să iei aceste pastile fără a mânca ceva înainte.

În schimb, paracetamolul, aspirina şi diclofenacul se numără printre cele mai bune antiinflamatoare, iar preţul acestora este destul de accesibil. La fel de eficiente pentru organism sunt ibuprofenul și tramadolul, însă acestea se administrează în  funcţie de durerile cu care te confrunţi. Este indicat să verifici de fiecare dată prospectul acestor medicamente, pentru a te asigura că reprezintă un remediu potrivit pentru suferinţa ta.

Există însă şi leacuri naturiste care te pot scăpa de durerile cronice, aşa că o vizită la plafar îţi poate fi de folos. Înainte de a îngurgita orice tip de pastilă, este indicat să faci o vizită medicului specialist, deoarece el este singurul în măsură să-ţi ofere tratamentul corespunzător. Administrarea pastilelor după ureche este o greşeală pe care oamenii o comit frecvent, iar efectele se pot resimţi, mai devreme sau mai târziu.

Alimente cu efect antiinflamator

Anumite alimente au capacitatea de a ameliora inflamațiile din organism, vinovate de apariția durerilor insuportabile, iar printre ele amintim: afinele, ananasul, merele, nucile, murele, căpşunele, cireşele, piersicile, usturoiul, uleiul de măsline, turmericul şi ghimbirul. Cele mai bune antiinflamatoare din listă se pare că sunt ananasul, cireşele şi merele, aşa că încearcă să le consumi cât mai des, mai ales dacă te confrunţi cu dureri cronice.

Aşadar, indiferent de durerile cu care te confrunţi, înainte de a lua pastile după ureche, fă o vizită medicului. Reţine faptul că aceste medicamente sunt extrem de puternice şi pot cauza reacții adverse, iar cel mai bun antiinflamator îl poți găsi în propria bucătărie!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta