Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Vestea de la OMS care a declanșat explozii de bucurie în lume: nu va mai fi un al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus!

Otilia Geavlete

Deși nu ne vine să credem, specialiștii spun deja că posibilitatea unui al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus este aproape eliminată.

Declarația a venit chiar din partea OMS, dar nu înseamnă că ne putem relaxa excesiv, mai ales în următoarele două săptămâni, care sunt critice

stop

”Virusul va avea dificultăți să supraviețuiască”

Conform Mariei Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, modelele cu care se lucrează elimină tot mai mult posibilitatea unui nou val de îmbolnăviri cu COVID-19. 

“Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a arătat aceasta. 

”...a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască.Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”, a subliniat reprezentanta OMS. 

Următoarele două săptămâni sunt critice

Cu toate acestea, nu putem renunța la precauții, mai ales în următoarele două săptămâni, care vor reprezenta o fază critică pentru evoluția pandemiei, conform modelelor.

“După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală”, a subliniat Maria Neira, cerând populaţiei să nu dea dovadă “nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să ″înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”.

bucurie

Un nou ”epicentru” al pandemiei

Deși în multe țări situația este echilibrată, nu același lucru se poate spune despre Brazilia, de unde vin vești destul de alarmante. Se pare că America de Sud este un ”nou epicentru” al pandemiei de coronavirus. 

″America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii. În multe ţări sud-americane, creşte numărul de cazuri. Preocuparea se referă la multe dintre aceste ţări, dar în mod clar cea mai afectată în acest stadiu este Brazilia”, a declarat responsabilul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!