O tânără de 27 de ani a murit după ce a căzut în lacul Snagov. Apropiații Ramonei încă sunt în stare de șoc

O tânără de 27 de ani a murit după ce a căzut în lacul Snagov. Apropiații Ramonei încă sunt în stare de șoc

Lorena Pintilie

O tânără în vârstă de 27 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident care a avut loc în Ilfov, în apropierea lacului Snagov. Aceasta s-a scufundat în lac după ce a ieșit noaptea să se plimbe cu un skijet, fără să poarte vestă de salvare.

UPDATE 11 mai: Victima nu era singură în momentul în care a avut loc tragedia. Pe același skijet se afla și Andra (41 de ani), una dintre prietenele ei cele mai bune, care este încă în stare de șoc după cumplitul accident. Femeia, de profesie avocat, a fost și ea la un pas de a-și pierde viața în acea seară fatidică și doar o minune a ajutat-o să mai fie astăzi printre noi. 

„Drama mea e foarte mare. Să nu fie nimeni în locul meu.”, a declarat Andra pentru Evenimentul Zilei.

Impactul cu apa rece și curenții puternici provocați de skijetul care nu s-a oprit după ce femeile au ajuns în apă sunt cele două elemente care au condus la decesul Ramonei. Din păcate, tânăra nu a putut să iasă la suprafață și să se salveze.

„Înecul este cauza morții, avea apă în plămâni. Asfixie prin înecare este trecut pe certificatul constatator al decesului. La o examinare externă, pe corp nu au fost descoperite semne de violență care să conducă, cel puțin în acest moment al evaluărilor științifice, la o altă ipoteză privind moartea ei. Era o persoană sănătoasă care nu suferea de alte boli.”, au dezvăluit surse medicale, conform aceleiași publicații menționate anterior.

În cadrul autopsiei, au fost prelevate și mostre de sânge și de tegument, care pot arăta dacă Ramona Popa, pe numele său complet, a consumat alcool sau alte substanțe care puteau să o facă să piardă controlul ambarcațiunii. Rezultatele analizelor vor ajunge în mâinile anchetatorilor în aproximativ trei săptămâni.

----------

Știrea inițială

Vineri, 5 mai, o petrecere care avea loc în Snagov, Ilfov, s-a terminat tragic după ce Ramona Popa, o tânără în vârstă de 27 de ani și-a pierdut viața. În timpul evenimentului privat, tânăra, împreună cu o altă persoană, au decis să facă o plimbare cu skijet-ul pe albia lacului.

La doar câteva minute după ce s-au aventurat în larg, cele două persoane au ajuns în apă după ce s-au dezechilibrat și s-au răsturnat de pe skijet. Cealaltă tânără care o însoțea pe Ramona a putut fi salvată în ultimul moment, însă pentru Ramona nu s-a mai putut face nimic. Aceasta a fost găsită ulteior fără viață, în lac, la șapte metri adâncime.

Petrecerea, organizată chiar de partenerul Ramonei, a avut loc pe pontonul unui restaurant care a ars în urmă cu mai mulți ani. Persoanele care se aflau la petrecere au declarat că nimeni nu era pregătit pentru ceea ce avea să se întâmple în tragica noapte, spunând că foarte puțini au știut cum să reacționeze când le-au văzut pe cele două în apă. Atât victima cât și tânăra salvată nu erau echipate corespunzător, nu știau să înoate și nici nu purtau vestă de salvare.

David Popovici și-a donat medalia de aur copiilor bolnavi de cancer: „Cel mai important campionat este campionatul vieții”

Alex Andronescu, organizatorul petrecerii și iubitul victimei, a încercat să găsească o explicație despre cum ar fi putut să cadă cele două persoane în apă. Tragedia s-a produs în jurul orei 21:00.

N-a plecat niciuna cu vestă, inconştiente. Nu ştiu ce au făcut acolo, s-au învârtit în cerc, nu ştiu. Erau plecate de cinci minute, şapte minute. Când am ajuns acolo, skijetul era într-o parte. Cred că într-un viraj, cea din spate a tras. Altfel nu aveau cum să pice amândouă. Se îneca şi cealaltă dacă nu mă duceam.”, a spus tânărul.

Scafandrii au intervenit la fața locului cu trei bărci pentru a găsi trupul tinerei dispărute în apele lacului. S-au deplasat și alte echipaje ale ISUBIF, printre care pompierii, echipajul de descarcerare și SMURD-ul. Tânăra a fost găsită în jurul orei 01:00 la aproximativ șapte metri adâncime. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, aceasta aflându-se în stop cardio-respirator de mai bine de trei ore.

Gabriel Culea, şeful salvamarilor Mamaia-Constanţa a declarat că Ramona ar fi avut o șansă la viață dacă ar fi purtat vesta de salvare. „În primul şi-n primul rând, elementul de siguranţă e vesta de salvare. Doi, întotdeauna cheia, acea cheie cu care se porneşte trebuie să fie legată de vesta de salvare. Ea are un contact, în momentul în care te aruncă de pe skijet, se opreşte el automat. În momentul în care nu o ţii legată de tine, skijetul porneşte, are un sistem de ghidaj care se învârte în cerc şi în acelaşi timp, pune pericol viaţa altor persoane. Impactul este ca şi cum te-ai lovi de asfalt. Aşa de tare îl percepe organismul. Apa este foarte rece. Poţi să faci stop cardiorespirator.”, a explicat acesta.

Ramona Popa avea 27 de ani și era foarte pasionată de sporturile nautice. În urmă cu o săptămână postase pe rețelele sociale imagini din locul unde și-a găsit sfârșitul.

Frumoasa și deșteapta mea nepoțică nu mai e! S-a dus la îngeri! Ea a fost motivul pentru care m-am apucat de meseria pe care o am acum… și ea a fost printre primii mei elevi. O voce superbă și o minune de om. Drum bun, minunata mea! Drum bun, Ramona”/ „Este șocant, extrem de dureros și nedrept! Ramona noastră s-a stins! Condoleanțe familiei!”, au fost doar două dintre zecile de mesaje distribuite pe rețelele sociale în memoria sa.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia.

Surse foto: Facebook - Ramona Popa

Surse articol: România TV, ObservatorEvzWowbiz

Articolul urmator
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Ai fi în stare să închei un pact cu Diavolul?
Incepe quiz
Ai fi în stare să închei un pact cu Diavolul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.