Nu Skin

10 reguli pe care prinţesele de la Palatul Buckingham trebuie să le respecte

Ionelia Olteanu

Visul oricărei fete aflate la vârsta fragedă a copilăriei era să fie o prinţesă, exact ca în filmele Disney. În viaţa reală, lucrurile stau cu totul diferit. Așa cum este și cazul familiei regale britanice. Se pare că a avea sânge albastru, la Buckimgham, este o sarcină destul de grea, care vine la pachet cu reguli ce trebuie respectate în orice moment şi o imagine publică ce nu poate fi niciodată afectată.

palat

Dacă încă visezi să devii prinţesă, s-ar putea să te răzgândeşti după ce vei citi cele zece reguli pe care trebuie să le respecţi înainte de a lua în calcul posibilitatea de a te căsători cu un prinţ britanic.

 1. Este interzis consumul de fructe de mare

Poate că ţi se pare o regulă absurdă. Se pare că aceasta a fost impusă chiar de Regina Elisabeta, deoarece aceasta se teme de toxiinfecţiile alimentare pe care fructele de mare le-ar putea declanşa. Așadar, dacă aveți onoarea să călcați pragul Palatului Regal al Marii Britanii, aflați că nu veți primi scoici sau calamari.

 1. Prințesele nu au voie să aibă nume de alint

Orice poreclă pe care o prinţesă ar fi avut-o înainte de a dobândi acest statut va fi dată uitării. Spre exemplu, prinţesa Kate este prezentată şi cunoscută oficial cu numele de Catherine și așa este strigată, se pare, și de angajații Palatului.

 1. Prinţesele nu au voie să voteze

Deşi nimic nu le opreşte din punct de vedere legal, acest lucru este considerat, neoficial, a fi ”neconstituţional”, deoarece se aşteaptă ca regii să nu aibă prejudecăţi politice.

 1. Prinţesele nu au voie să candideze pentru funcţii politice

Aşa cum s-a punctat la regula numărul 3, acest lucru este considerat neconstituţional. În loc să se concentreze pe activităţile politice, majoritatea femeilor din familiile regale ar trebui să se concentreze asupra apariţiilor oficiale şi a vizitelor cu scop umanitar.

 1. O prinţesă trebuie să arate bine tot timpul

Din cauza faptului că este mereu sub atenţie publică, este inacceptabil pentru o prinţesă să arate vreodată altfel decât impecabil. Indiferent de misiunea de caritate la care ia parte, prințesele trebuie să arate fără cusur.

printesa

 1. Cât mai multe acte de caritate

Este de aşteptat ca o prinţesă să găsească cel puţin două organizaţii caritabile pe care să le susţină cât mai mult posibil. Membrii familiei regale sunt încurajaţi, de asemenea, să îşi înfiinţeze propriile asociații cu acest scop.

 1. Prinţesele sunt încurajate să înveţe cât mai multe limbi străine

Atunci când vizitează alte ţări, prințesele trebuie să poată purta discuţii cu regii străini sau chiar cu localnicii pe care îi întâlnesc. De aceea, se impune o pregătire lingvistică solidă.

 1. Trebuie să renunţe la carieră

Să fii prinţesă este o slujbă cu normă întreagă, deci trebuie să renunţi la ceea ce făceai înainte. În cazul lui Kate Middleton- fotomodel.

 1. Membrii familiei regale au întotdeauna prioritate

La orice eveniment, membrii familiei regale care au descendență regală nu vor putea sosi la recepție înaintea unei persoane cu sânge regal. În cazul lui Kate însă, dacă sosește la eveniment cu Prinţul William, soțul ei, atunci aceasta ar avea voie să facă acest lucru. Însă, dacă aceasta nu vine la brațul soţului ei, atunci nu are voie să ajungă la un eveniment înaintea invitaţilor cu sânge albastru.

 1. Regina îşi impune autoritatea chiar şi când vine vorba de regulile de uz casnic

Regina stabileşte, de fapt, tonul şi ritmul activităţilor de zi cu zi. Acestea trebuie să se sincronizeze cu activităţile ei. De exemplu, atunci când Regina termină de servit masa, toţi ceilalţi trebuie să se oprească din a mânca, chiar dacă mai au mâncare în farfurie.

Trebuie menţionat, de asemenea, faptul că regulile de mai sus rămân valabile nu doar pentru Prințesa Kate, dar pentru celelalte prinţese care vin la Palat cât şi pentru ceilalţi invitaţi, nu doar pentru membrii familiei.

Crezi că ai putea să respecţi cu stricteţe aceste reguli şi să devii o veritabilă prinţesă?

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta