15 moduri simple și tandre prin care să îți faci mama fericită

15 moduri simple și tandre prin care să îți faci mama fericită

Alida Enache

Fiecare dintre noi suntem păziți de cel mai puternic înger existent– mama noastră. Dragostea de mamă este, fără doar și poate, cel mai unic și minunat sentiment de care ne putem bucura ca oameni. Ele sunt eroinele care își poartă puii în pântec timp de nouă luni pentru ca mai apoi să își poată sacrifica tot restul vieții de dragul lor. O fac de bună voie, ghidate de iubire și nu așteaptă niciodată nimic la schimb.

Da, asta este dragostea necondiționată... ceva ce doar mama ta îți va putea oferi. Pentru ea tu ești cea mai mare prioritate și cea mai mare realizare a vieții sale, tu ești cea mai mare bucurie. Nu uita că timpul este trecător, chiar dacă îți este greu să accepți asta, și că nu îți ajunge o viață întreagă să îi mulțumești pentru câte a făcut pentru tine. Te invităm să descoperi care sunt cele 15 moduri simple și tandre prin care să îți faci mama fericită zi de zi!

Imagine cu o mamă și o fiică care se uită una la cealaltă

15 moduri simple și tandre prin care să îți faci mama fericită

 1. Întreab-o cum se simte. Dacă nu tu, atunci cine? Mamele, că orice alte persoane, au nevoie de oameni cu care să vorbească, față de care să se deschidă. Indiferent de cât de bine pare că se simte în ochii tăi, sunt și zile în care nu se descurcă minunat și și-ar dori sprijinul cuiva.
 2. Cere-ți scuze dacă i-ai greșit. Nu pare o idee bună deloc, nu-i așa? Ei bine, se pare că mamele chiar apreciază gestul, înainte de toate. Da, ai supărat-o, dar abia așteaptă să te ierte. Doar ești copilul ei! Cere-ți scuze dacă i-ai greșit pentru a-i dovedi că o apreciezi cu adevărat. Nu-și dorește să stea supărată pe tine oricum.
 3. Surprinde-o. Cui nu-i place să primească micul-dejun la pat dimineața? Făcând astfel de gesturi mărunte pentru ea, îi vei aduce zâmbetul pe buze numaidecât. Amintește-i că o prețuiești de fiecare dată când ai ocazia. Spală tu vasele când este obosită, comandă-i sau gătește-i mâncarea preferată și oferă-i un masaj atunci când este încordată.
 4. Oferă-i flori. Aceste gest clasic, dulce și simplu o va încânta la nebunie. Oferă-i flori fără vreun motiv anume. Nu trebuie să fie ziua ei că să o faci să se simtă specială.
 5. Gătește-i. Știi doar că mamele petrec foarte mult timp planificând și gătind mesele pentru întreaga familie. Imaginează-ți doar cât de stresant este să ai această responsabilitate pe umerii tăi. Chiar dacă nu ești un bucătar iscusit, cu siguranță că ar aprecia oricum gestul tău.
 6. Încearcă să petreci mai mult timp cu ea. Da, te împarți cu greu între muncă sau școală, viață personală și... rețelele de socializare. Ai tendința de a o pune pe mama ta pe ultimul loc doar pentru că programul tău este foarte încărcat și nu o consideri pe ea o prioritate. Ei bine, acest lucru ar trebui să se schimbe. Arată-i că îți pasă și eliberează-ți ziua pentru ea sau măcar fă-ți timp de o cafea.Imagine cu o fiică care îi arată mamei sale o tabletă
 7. Dă-i puțin timp liber. Oricât de mult te-ar iubi, mai obosește și ea să fie mereu la dispoziția ta și a familiei. La urma urmei, gândește-te doar câte responsabilități are pentru simplul fapt că este mamă. Oferă-i tu o pauză bine meritată pentru a se odihni și pentru a-și încărca bateriile. Până la urmă, vrei nu vrei, te descurci și singur/ă pentru o zi!
 8. Scoate-o în oraș. Fie că este vorba despre o piesă de teatru, un loc select sau un centru spa, mama ta se va bucura din plin să petreacă puțin timp de calitate cu tine. Scoate-o în oraș cât de des poți și pentru a te asigura că și ea, la fel ca tine, își ia doza necesară de distracție pe săptămână.
 9. Lasă-i bilețele cu mesaje drăguțe. Un mod simplu de a-ți înveseli mama și de a-i demonstra că este iubită și apreciată este să îi lași bilețele cu mesaje drăguțe prin casă sau la locul de muncă. Va fi extaziată și de un simplu “Te iubesc!”, dar și de “Am spălat eu vasele astăzi” sau “Nu mai este nevoie să faci tu cumpărăturile”. Tu alegi cum să o surprinzi!
 10. Ajut-o cu treburile prin casă. Nu aștepta să-ți ceară ea ajutorul! E clar că este epuizată, are atât de multe lucruri de făcut în fiecare zi. Contribuie și tu la treburile casnice de zi cu zi și oferă-i suportul tău. Abia așteaptă să își taie toate grijile de pe listă și să se odihnească și ea puțin.
 11. Fă-i un cadou. Tuturor ne place să primim cadouri. Nu-i așa? Și tu te bucuri exact ca un copil de fiecare dată când cineva se gândește la tine și îți oferă ceva în dar. Mama ta de ce să nu se bucure de această plăcere?
 12. Fii recunoscător/recunoscătoare. Mama ta a făcut totul pentru tine încă dintotdeauna și, cel mai probabil, o va face în continuare. Tu ești prioritatea ei și responsabilitatea numărul unu. Fii recunoscător/recunoscătoare pentru toate eforturile și sacrificiile pe care le-a făcut pentru tine și demonstrează-i asta de fiecare dată când ai ocazia. Nu poți da greș nici măcar cu un simplu “mulțumesc”.
 13. Include-o în viața ta. Mama ta va fi tot mama ta chiar și atunci când ai devenit adult. Gândește-te doar cât de greu i-ar fi să se dezobișnuiască să-ți mai fie mamă. Chiar dacă ai trecut de acea vârstă la care aveai nevoie de ajutorul ei pentru a te descurca, ideal ar fi să cauți modalități de a o include în viața ta. Cere-i sfaturi sau discută-ți problemele cu ea. În felul acesta va simți că îți este aproape în continuare.
 14. Fă-i un cadou realizat de tine. Nu contează ce este! O poezie, un tablou pictat de tine, un castron de ceramică... ea se va bucura de absolut orice. Gestul contează până la urmă, dar și simpla dovadă că te-ai gândit la ea și că ai depus un efort în acest sens.
 15. Spune-i că o iubești. Nu în ultimul rând, adu-i aminte mamei tale zi de zi că... o iubești. Nu-ți ajunge o viață întreagă să îi oferi la schimb toată dragostea și grija pe care ți le-a purtat ea ție, dar merită să încerci! Până la urmă, este mama ta.

Nu uita că mamele pot înlocui pe oricine, dar locul lor nu va putea fi luat de nimeni niciodată! Tu cum îi arăți mamei tale că o iubești?

Citește și: De ce mama e cea mai bună prietenă pe care ai putea să o ai vreodată

Surse articol: Yourtango, Allprodad, Curbly

Surse foto: iStock

Articolul urmator
7 moduri prin care soacrele chiar pot distruge căsnicii 
7 moduri prin care soacrele chiar pot distruge căsnicii 
Ce fel de mama vei fi?
Incepe quiz
Ce fel de mama vei fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.