Ce trebuie să știi neapărat despre televizoarele inteligente

Ce trebuie să știi neapărat despre televizoarele inteligente

Redactor Divahair.ro

Este cert că lumea se schimbă, inclusiv modul în care ne distrăm și ne relaxăm acasă. Într-o oarecare măsură, criza sanitară, care ne-a țintuit în casă, și ritmul de viață extrem de aglomerat, care nu ne mai lasă aproape deloc timp liber au schimbat relația pe care o avem cu televizorul din casă. Dacă acum ceva vreme - nu foarte multă - jurnalele de știri de la TV faceau carieră și așteptam cu nerăbdare o anumită zi din săptămână ca să vedem un nou episod din serialul preferat, azi lucrurile sunt altfel și continuă să se schimbe cu rapiditate.

cuplu care se uita la televizor

Cinematograful din sufragerie

Și nu doar din sufragerie… Epoca în care aflam știrile de la televizor a apus. Și în mod cert, nu se mai întoarce. Telefonul inteligent ne ține la curent cu tot ceea ce ne interesează, de la evenimente politice la alerte meteo, showbiz sau orice domeniu. Rețelele sociale și mass-media online au transformat televizorul în cinematograful de acasă. Ne interesează doar ca sursă de distracție comodă, confortabilă, rapidă, care satisface pe loc orice preferință, fie că este vorba despre filme, seriale, jocuri video, filmele familiei, clipuri de pe YouTube și orice altceva ne mai dorim. Nu depindem de oră, nu avem publicitate, întrerupem filmul când vrem, putem revedea orice, de oricâte ori vrem. Toate acestea cu o singură condiție: să ai unul dintre modelele de televizoare smart. Detalii aici

Ce este televizorul inteligent

Foarte simplu spus, este un televizor care are capacitatea de a se conecta la internet, prin wireless ori cablu. Pentru a face acest lucru, TV-ul are un procesor și un hard disk, de genul celui din laptop și telefonul mobil, pe care sunt stocate toate aplicațiile compatibile și, foarte important, un sistem de operare. Toate la un loc fac din TV un aparat super inteligent, perfect pentru a urmări filme și seriale în orice rețea de streaming. Poate fi „lipit” la o consolă de gaming și poți juca orice vrei sau, dacă îi atașezi o tastatură și un mouse wireless, poți să navighezi pe net, unde vrei și când vrei.

Poate nu știai, dar un televizor smart nu are nevoie de telecomandă proprie. Îl poți accesa cu telefonul sau tableta, după ce descarci pe acestea o aplicație compatibilă cu programul de operare al televizorului (marca nici măcar nu contează).

Ce serial vedem în weekend?

Statistica arată că oamenii care utilizează un televizor inteligent au renunțat la a mai urmări posturile clasice de televiziune. HBO Go, Netflix, Hulu, Voyo, aplicațiile Facebook, Youtube (pare cea mai utilizată dintre toate), Twitter, Skype, la care se adaugă serviciile de streaming, dedicate pentru sport, plus cele audio, care pot fi auzite pe TV (care devine un radio inteligent conectat la internet, în timp ce ecranul este negru), satisfac toate nevoile. Mai mult, se zvonește că în cursul acestui an, se lansează în România alte canale de tip „bibliotecă virtuală de filme”.

Un beneficiu este accesul la producții de dată recentă sau clasice când ai chef, seriale de la primul până la ultimul episod, văzute într-o zi, totul cu un cost lunar sub valoarea unui bilet la cinematograf. Dar asta nu este tot. Pe lista cu avantaje poate fi trecut și timpul de calitate petrecut în familie, cu costuri extrem de reduse și cu un consum foarte mic de energie.

Funcții speciale

Printre cele mai practice este funcția DLNA care oferă posibilitatea sincronizării ecranului televizorului cu ecranul altor dispozitive smart compatibile. De exemplu, poți să vezi pe ecranul foarte mare al televizorului pozele de pe smartphone.

Funcția DLNA vine în completarea celei de mirroring, share sau distribuire, care există pe toate dispozitivele mobile care rulează cu programul Android, iar imaginea de pe telefonul mobil este partajată pe un ecran extern, printr-un cablu sau o conexiune wireless. Când funcția este activată, ecranul extern este o replică exactă, în timp real, a ceea ce vezi pe o tabletă, un laptop sau un dispozitiv mobil. Funcția este mai mult decât necesară pentru școala online, indiferent că ești elev, student sau profesor.

Mici sfaturi, foarte utile

Ia în calcul aceste câteva sfaturi înainte să alegi un TV smart, astfel încât să fie perfect compatibil cu nevoile tale. Astfel:

  1. Alege un TV care are un sistem de operare compatibil cu al altor dispozitive inteligente pe care le ai deja. Asta face interconectarea dintre ele foarte simplă, naturală aproape, și vor contribui la transformarea locuinței tale într-una inteligentă.
  2. Calitatea imaginii depinde în primul rând de calitatea și viteza pe care o are rețeaua de internet la care conectezi televizorul și abia apoi de performanțele acestuia.
  3. Dacă ai copii, televizoarele inteligente permit blocarea accesului acestora la unele canale (de exemplu, cele pentru adulți), dar îți oferă și posibilitatea de a vedea în sistem 3D unele filme (cu ochelari speciali), ceea ce pentru cei mici este o experiență provocatoare.
  4. Ca să fii sigură că nu „fură” nimeni acces la rețelele de streaming la care ești abonată, pune-le parole puternice și schimbă-le din când în când. La fel și la rețeaua de wi-fi a casei.

Un televizor inteligent este echivalentul celui color de acum vreo 30 ani. Trebuie să existe în toate casele, pentru că este util și… smart.

Sursa foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
Maica Antonia vorbește despre pașii pe care orice credincios trebuie să-i urmeze pentru purificarea sufletului. „Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil"
Maica Antonia vorbește despre pașii pe care orice credincios trebuie să-i urmeze pentru purificarea sufletului. „Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil"
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?
Incepe quiz
Test de psihologie: ce trebuie să știi despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.