Cea mai simplă metodă de purificare și energizare: agită apa în sens invers acelor de ceasornic

Cea mai simplă metodă de purificare și energizare: agită apa în sens invers acelor de ceasornic

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Efectele terapeutice ale apei sunt cunoscute de multă vreme și mulți specialiști recomandă diverse cure cu apă, pentru o gamă largă de probleme, de la detoxifiere până la slăbit. Banala apă este, de fapt, lichidul magic care întreține viața și n-am putea rezista fără ea mai mult de câteva zile.

Pentru o sănătate optimă, ar trebui să consumăm minimum 2 litri de apă pe zi, iar efectele ei pot fi miraculoase dacă știm cum să-i amplificăm proprietățile. 

pahar

Energizarea apei este cheia sănătății

Dacă nu ai auzit până acum de energizarea apei, îți spunem că este o metodă cât se poate de simplă, dar cu impact benefic major pentru organism. Principiile pe care se bazează sunt ale medicinei tradiționale orientale, mai precis pe activarea celor două energii primordiale, yin și yang.

Simpla amestecare a apei determină energizarea ei, dar este important sensul în care o faci. Dacă amesteci apa în sensul acelor de ceasornic, stimulezi energia yin, în vreme ce în sens invers amplifici energia yang.

Cum majoritatea dezechilibrelor din organism sunt de tip yin, remediul cel mai potrivit este apa energizată prin amestecare în sensul invers al acelor de ceas, respectiv apa yang.

Cum poți face energizarea

Folosește 250 ml de apă plată (circa un pahar de apă), pe care o poți amesteca într-un shaker, timp de 3-5 minute. Rotațiile spiralate vor agita apa în sensul yang, rezultând o  apă energizată și purificată.

Efectele acestei ape sunt incredibile: te stimulează, îți crește nivelul energetic, elimină oboseala, îți dă o stare generală de bine. Activează funcțiile psihice, atenția, concentrarea, memoria și este foarte utilă în cazul unor dezechilibre, precum cele induse de depresii, stări anxioase, astenie, anumite boli (anemia), care sunt rezultatul preponderenței energiilor yin.

femeie apa

Indicații suplimentare pentru purificarea apei

Apa de la robinet conține clor, care poate afecta organismul, în special la persoanele cu boli grave. De asemenea, o apă prea veche ( peste 30 de zile) este dăunătoare pentru organism. Pentru purificarea oricăror tipuri de apă, se poate folosi o metodă simplă și eficientă.

În 2 litri de apă, de orice fel, chiar și de la robinet, se pun doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel și o felie de țelină. Aceste rădăcinoase vor extrage efectiv substanțele dăunătoare din apă, eliminând, în schimb antioxidanți, obținând astfel o apă vitaminizată și sănătoasă.

O altă metodă de purificare este să adaugi 1 lingură de argilă la 1 litru de apă și să o lași timp de 24 de ore.

Apa purificată trebuie preparată zilnic și consumată la temperatura camerei.

Surse foto: Pixabay, IStock

Articolul urmator
Acatistul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. O simplă rugăciune adresată lui ar putea vindeca și cele mai urâte boli
Acatistul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. O simplă rugăciune adresată lui ar putea vindeca și cele mai urâte boli
Testul norocului: ce metoda iti asigura succesul?
Incepe quiz
Testul norocului: ce metoda iti asigura succesul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.