Cum să lucrezi de acasă mai eficient decât de la birou. 10 sfaturi utile

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

A lucra de acasă este mai interesant și mai eficient decât ai putea crede! Faptul că nu mai faci naveta către birou este o modalitate bună de a economisi bani și îți poate oferi o stare de bine. Mai mult, îți faci treaba chiar de la tine de pe canapea, în timp ce stai comod în pijamale și te bucuri de o cană mare de cafea. 

Dar sunt și provocări! Cum faci să nu mai fii distras de lucrurile din jur și să te concentrezi pe lucrurile pe care le ai de făcut? Iată câteva sfaturi despre cum poți să îți gestionezi mai bine timpul și să duci la bun sfârșit toate sarcinile de la job.

Stabilește-ți prioritățile

Stabilește-ți prioritățile

Identifică ce trebuie făcut în fiecare zi și asigură-te că te ții de plan. Atât timp cât ai o listă a sarcinilor zilnice din schema de activități de la job, nu contează dacă sau cum pot fi întrerupte, câtă vreme ai terminat lucrurile până la sfârșitul zilei. Asigură-te că totul de pe listă a fost bifat la finalul programului și nu te lungi foarte mult cu pauzele.

Stai în locuri luminoase

Stai în locuri luminoase

Pentru că stai acasă, este foarte important să nu fii privat de razele solare. Astfel, amenajează-ți spațiul de lucru într-un loc cât mai luminat, pentru ca organismul tău să își ia doza zilnică de vitamina D.

Nu chema prieteni la tine

Nu chema prieteni la tine

Atunci când muncești de acasă, este bine să eviți contactul cu prietenii. Nu de alta, dar poți sta mai mult decât ți-ai propus și astfel să nu termini la timp treaba.

Impune reguli pentru membrii familiei

Impune reguli pentru membrii familiei

Chiar dacă ești acasă, cei dragi trebuie să înțeleagă că tu ești în timpul programului. Așadar, dă-le un avertisment. Te poți folosi de o idee foarte ingenioasă! Decupează mai multe cartoane în culorile semaforului, pe care să le pui pe ușa de la camera ta. Roșul înseamnă cu nu poți fi deranjat, verdele reprezintă disponibilitate, iar galbenul - faptul că pot întreba înainte dacă te pot deranja.  

Surse foto: iStock

Articolul urmator 10 tehnici de prim-ajutor care fac mai mult rău decât bine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.