Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Nume de copii care atrag răul în 2017

Miercuri, 15.03.2017

Numele pe care îl alegi pentru copilul tău poate avea o semnificație negativă și astfel poate chiar să atragă răul. Iată de ce este bine să știi ce înseamnă câteva dintre cele mai folosite nume de copii în 2017, inclusiv în România, și pe care ar trebui să le eviți.

Ema, Emilia, Claudia, Cecilia, Mara sau Narcisa sunt doar câteva dintre numele de copii pe care nu ar trebui să le alegi pentru fetița ta. Sigur că sună frumos, dar mai importantă este semnificația numelui ales. Din păcate, puțini părinți se informează înainte, iar un nume care simbolizează ceva rău poate dăuna pe viitor copilului.

Iată câteva nume pe care nu trebuie să le alegi, pentru că simbolizează ceva negativ!

Cecilia – este un nume latin, care înseamnă „oarbă”.

Claudia și Claudiu – sunt tot nume latinești, cu o conotație nedorită. Claudiu înseamnă „șchiop, olog”. De altfel, aceasta era porecla dată împăratului roman Claudius, tocmai pentru că el avea un defect la un picior și șchiopăta.

Emilia – un alt nume latin cu sens negativ, care înseamnă „rivală”.

Mara – este un nume frumos, dar cu o semnificație de nedorit. În limba ebraică înseamnă „durere, amărăciune”. De asemenea, la hinduși, Mara este zeița distrugerii.

Narcisa și Narcis – pare nume frumoase și nevinovate, de floare. În realitate însă, ele simbolizează narcisismul, iubirea obsesivă pentru propria persoană.

Rebeca – un nume care provine din Biblie, unde Rebeca este un personaj important. Numele înseamnă „a lega, a prinde în cursă”.

Lea – acest nume provine tot din Vechiul Testament și înseamnă „obosită”.

Iacob – este un nume care apare deseori în Biblie și este asociat cu personaje pozitive, dar înseamnă „înlocuitor, uzurpator”.

Samuel – în limba ebraică înseamnă „orbirea lui Dumnezeu” sau „veninul lui Dumnezeu”.

Cum să alegi un nume potrivit pentru copilul tău

Ca să nu atragi răul asupra familiei tale, trebuie să te interesezi înainte ce înseamnă numele ales pentru cel mic. Apoi, este bine să ții cont și de alte detalii importante. Este bine să eviți un nume care este greu de pronunțat sau de silabisit.

Fii foarte atentă ca nu cumva alăturarea numelui ales de numele de familie să sune ciudat sau să semene cu un cuvânt urât. Inițialele numelui de familie alături de cele ale numelui sau numelor de botez nu trebuie să formeze vreun cuvânt cu sens nedorit.

Vezi și Echinocţiu de primăvară – cum sunt afectate zodiile

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!