O bătrână în haine ponosite intră într-un restaurant de lux, toată lumea râde de ea, până când un client bogat face un gest neașteptat

O bătrână în haine ponosite intră într-un restaurant de lux, toată lumea râde de ea, până când un client bogat face un gest neașteptat

Alida Enache

Banii nu pot cumpăra sănătatea, oricât de mulți ar fi iei. Nu-ți poți cumpăra soarta și nici nu o poți mitui. În fața destinului suntem cu toții egali, oricât de mulți bani am avea în conturi. Din păcate, foarte puțini înțeleg cu adevărat care este farmecul vieții tocmai pentru că în ziua de astăzi este tot mai greu să nu cazi pradă răutății și superficialității.

Află din rândurile de mai jos povestea lui Karen, o bătrânică săracă, care a intrat într-un restaurant de lux și a ajuns subiect de amuzament pentru toți oamenii bogați care luau masa acolo.

Imagine cu un restaurant luxos

Pierre, deținătorul celui mai exclusivist și luxos restaurant din New Hampshire, Chez Michel, a rămas uimit atunci când o femeie micuță și slabă, trecută de 60 de ani și îmbrăcată în haine ponosite, a intrat în localul său.

„Îmi pare rău, doamnă, noi nu primi oaspeți – niciodată...”, i-a zis Pierre femeii în timp ce se uita la ea disprețuitor, strâmbând din nas.

„Te rog. Este o situație specială. Nu crezi că poți face o excepție?”, a spus ea încet, în timp ce era judecată aspru de privirile răutăcioase ale clienților din restaurant.

„Nu, nicidecum! Le datorez asta clienților mei. Acum vă rog să plecați, doamnă. Îmi deranjați oaspeții și nici nu am mese disponibile.”, s-a răstit Pierre la ea, deranjat de cererea sa.

Sărmana femeie s-a uitat în jur și a observat că în jurul ei erau câteva mese goale, iar mai apoi l-a privit pe bărbat în ochi și i-a spus: ”Nu vreau să stau la mesele tale și nici nu vreau să-ți deranjez oaspeții. Tot ce doresc este să cumpăr o felie de plăcintă.”

Imagine cu o femeie bătrână și tristă

“Îmi pare rău, dar noi servim mâncare decât în incintă. Nu vi-o pot oferi la pachet.”, i-a răspuns bărbatul.

Te rog... Tot ce vreau este o felie de plăcintă cu cireșe. Am treisprezece dolari. Ar trebui să fie de ajuns?”, l-a implorat femeia, cu lacrimi în ochi, pe proprietarul restaurantului, care era din ce în ce mai iritat.

"Mă tem că nu, doamnă. Toate deserturile noastre din meniu costă cel puțin 50 de dolari... o bucată.", a strigat Pierre.

Bătrânica a înțeles că nu-l va putea îndupleca pe bărbat și, profund dezamăgită, s-a întors spre ușă ca să iasă din restaurant. Chiar când trecea pe lângă o masă, un bărbat a privit-o în ochi și i s-a făcut milă de ea. S-a ridicat și s-a dus la aceasta pentru a-i vorbi. A făcut cunoștință cu ea și a rugat-o să se așeze la masa lui, lângă el și soția sa.

„Eu sunt Mark Langley, iar aceasta este soția mea Hailey. Vrem să te ajutăm”, i-a zis bărbatul, cu blândețe.

„Sunt Karen Billings și tot ce îmi doream era să cumpăr o felie din celebra plăcintă cu cireșe. Vedeți, nepoata mea și cu mine treceam prin fața restaurantului deseori și ne spuneam că într-o bună zi vom gusta din ea. Am aflat despre desert dintr-o revistă...”, le-a povestit bătrână celor doi.

„Oh! Plăcinta cu cireșe a fost preferata fiului nostru Graham!”, a strigat Hailey emoționată.

Imegine cu o plăcintă cu cireșe

Karen i-a zâmbit, dar ochii ei erau plini de lacrimi: „Nepoata mea dragă se luptă cu leucemia de trei ani și medicii spun că nu mai pot face nimic pentru ea... așa că măcar eu să fac. Încerc să-i aduc zâmbetul pe bune în fiecare zi și să-i îndeplinesc toate dorințele. Acum și-ar fi dorit o felie din acea plăcintă specială cu cireșe!”.

Mark, profund sensibilizat de povestea femeii, pierdut printre lacrimi, i-a zis: „Karen, băiețelul nostru a murit acum 13 ani, iar noi am venit aici pentru a-l onora și pentru a sărbători cu o felie din plăcinta lui preferată. Cred că putem îndeplini dorința nepoatei tale.”

Imediat după, bărbatul l-a chemat pe proprietarul restaurantului și l-a întrebat de ce a refuzat să o servească pe bătrânică.

Domnule, trebuie să înțelegeți că ne servim doar clienții...”, a zis Pierre.

„Desigur. Și eu nu sunt un client valoros?”, a întrebat Mark.

„Într-adevăr, domnule! Sunteți unul dintre cei mai vechi și cei mai buni prețioși clienți ai noștri...”, a adăugat Pierre.

„În acest caz, te rog să mergi în bucătărie și să rogi bucătarul să ne pregătească cea mai bună plăcintă cu cireșe”, a mai zis Mark.

Pierre s-a îndreptat către bucătărie, deși era foarte deranjat de cererea pe care i-a făcut clientul său. În scurt timp, acesta s-a întors și i-a anunțat pe oaspeții săi că plăcinta va fi gata în 30 de minute.

„Doamna... va rămâne?”, l-a întrebat Pierre pe Mark, arătând către Karen.

„Da. Este o prietenă foarte dragă și este oaspetele tău”, i-a răspuns bărbatul.

Mai apoi, Mark a s-a uitat împrejur la toți clienții restaurantului care șușoteau și încercau să afle ce se întâmplă. Pentru că nu mai putea suporta situația, bărbatul s-a ridicat și le-a zis: „Doamnelor și domnilor, din moment ce erați cu toții atât de dornici să râdeți de această doamnă și sunteți atât de curioși să aflați ce s-a întâmplat, permiteți-mi să vă spun eu. Nepoata lui Karen este bolnavă de leucemie, la fel ca și fiul nostru, care a murit în urmă cu 13 ani. Vedeți, puteți avea toți banii din lume, dar există anumite lucruri pe care nu le veți putea cumpăra niciodată, mai exact, sănătatea copilului mult iubit. Tot ce și-a dorit Karen a fost o felie de plăcintă cu cireșe pentru nepoata ei. Asta era ultima ei dorință. Vi se pare amuzant? Mai vreți să râdeți?”.

În acel moment, toți clienții din restaurant au făcut liniște și au lăsat ochii în jos, rușinați de gestul pe care îl făcuseră. Chiar și proprietarul restaurantului s-a simțit prost. Cu lacrimi în ochi, acesta i-a adus o cutie frumos decorată lui Karen și i-a zis: “Aici este plăcinta ta. Te rog să mă ierți... și aș mai vrea să știi că de acum vei fi întotdeauna binevenită la Chez Michel”.

Niciodată să nu judeci un om după felul în care arată, așa cum au făcut Pierre și oaspeții săi. Nu poți avea idee ce poveste traumatizantă se ascunde în spatele unor haine ponosite...

Citește și: I-a acordat primul ajutor unui om al străzii și a ajuns milionară

Sursă articol: Amomama

Surse foto: iStock, Pexels

Articolul urmator
Ritualul ieșit din comun care a cutremurat lumea! Indonezienii își dezgroapă, spală și plimbă morții o dată la trei ani
Ritualul ieșit din comun care a cutremurat lumea! Indonezienii își dezgroapă, spală și plimbă morții o dată la trei ani
Cel mai ușor test de cultură generală. Toata lumea ar trebui să îl treacă!
Incepe quiz
Cel mai ușor test de cultură generală. Toata lumea ar trebui să îl treacă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (18)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.