Pirații din Caraibe fără Johnny Depp?

Pirații din Caraibe fără Johnny Depp?

Cristina Gherghina

Disney lucrează la două noi filme din seria Pirații din Caraibe, dar incertitudinea primează în ceea ce privește protagonistul principal, Jack Sparrow.

Johnny Depp a jucat rolul lui Jack Sparrow în precedentele cinci filme din franciză, însă sunt șanse foarte mari să nu-l mai regăsim în noua producție.

În momentul de față este cert că Disney pregătește încă două filme din această franciză, numai că povestea ar putea fi radical schimbată.

johnny depp

Asta deoarece echipa de producție nu își mai dorește ca filmul să fie centrat în jurul lui Jack Sparrow, ci în evidență să iasă și ceilalți pirați. Iar Johnny Depp ar putea să nu mai facă parte din viitoarele filme, având în vedere că între el și echipa de producție au apărut neînțelegeri, mai ales după filmul din 2017, în care prestația actorului a fost criticată.

Per total însă, privind întreaga franciză, Pirații din Caraibe s-a bucurat de un succes major, nu doar datorită lui Depp, ci și a povestii în sine despre pirați. Toată lumea iubește filmele, cărțile sau jocurile cu ei. Cartea On Stranger Tides de Tim Powers s-a bucurat de un mare succes, în timp ce Pirate from the East (NetEnt, 2019), cel mai nou joc cu pirați, este un slot foarte apreciat la casino online. Totuși, unul din cele mai tari jocuri video cu pirați se numește chiar Pirates of the Caribbean și a fost dezvoltat de Akella și publicat de Bethesda Softworks în 2003 (95% aprecieri pozitive).

Cât despre filme, ce mai putem spune despre succesul seriei Pirații din Caraibe? Încasările totale ale celor cinci filme apărute deja s-au ridicat la 4.5 miliarde de dolari, în timp ce bugetul a fost de 1.2 miliarde de dolari.

Ultimul film din serie: Dead Men Tell No Tales, apărut în 2017, a avut un buget între 230 și 320 de milioane de dolari și încasări de 794.9 milioane de dolari. Cel mai scump film al seriei a fost On Stranger Tides (2011), cu un buget de aproape 400 de milioane de dolari, dar și încasări ce au depășit 1 miliard de dolari.

Pentru Johnny Depp, primul rol din Pirații din Caraibe (The Curse of the Black Pearl) i-a adus o nominalizare la Oscar și una la Globurile de Aur. De asemenea, el a primit 55 de milioane de dolari numai pentru ultimul rol ca Jack Sparrow.

Ce se mai întâmplă cu Johnny Depp?

Chiar dacă nu pare să facă parte din planurile viitoare ale Disney pentru Pirații din Caraibe, Johnny Depp nu uită rolul care l-a consacrat. Astfel, în această vară, el a intrepretat rolul lui Sparrow într-o discuție virtuală cu pacienții de la Spitalul de Copii din Queensland, Australia.

Johnny Depp a avut o discuție foarte interesantă cu copiii, fiind surprins de progresul tehnologic, menționând că nu înțelege cum funcționează o cameră web. Totodată, actorul le-a spus copiilor că ar vrea să fie un dihor.

La sfârșitul clipului, Johnny Depp a devenit serios și le-a mulțumit angajaților spitalului pentru eforturile neobosite pe care le fac. "Această experiență este una dintre cele mai frumoase pe care le-am avut vreodată. Și asta se datorează angajamentului dumneavoastră", a afirmat Johnny Depp.

În ce privește viitorul său ca actor, în afară de Minamata, sunt slabe șanse ca în perioada următoare să-l vedem pe Johnny Depp în vreun film, mai ales din cauza numeroaselor probleme personale pe care le are. De altfel, nu e prima dată când viitorul lui Depp este incert.

Dincolo de controverse, actorul american are în total trei nominalizări la Premiile Oscar (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Finding Neverland și Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street), două nominalizări la premiile BAFTA (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pear și Finding Neverland) un premiu la Globurile de Aur (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) și alte nouă nominalizări.

Articolul urmator
Singura replica din Biblie valabilă pentru fiecare zi a anului. Se repetă de 365 de ori
Singura replica din Biblie valabilă pentru fiecare zi a anului. Se repetă de 365 de ori
Câte piese din anii '90 mai recunoști?
Incepe quiz
Câte piese din anii '90 mai recunoști?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.