Pokemon Go, jocul care a înnebunit lumea

Marţi, 19.07.2016
de Alexa Galgau

Zilele acestea nu mai poți deschide Facebookul fără să vezi o mulțime de postări despre jocul care a înnebunit o lume întreagă: Pokemon Go. Chiar dacă nu ești fan Pokemon, probabil că ți-a trezit și ție interesul, pentru că a reușit să mobilizeze atâția oameni, din toate categoriile sociale și de toate vârstele. Așadar, ce trebuie să știi despre acest joc?

Află totul despre Pokemon Go: cum se joacă, de unde îl descarci și de ce a devenit principala obsesie a întregii lumi la momentul actual!

 

Pokemon Go: noua obsesie de pe telefoanele noastre

Chiar și cei care ridicau la început neîncrezători din sprâncene sunt acum prinși în noua obsesie care a cuprins o lume întreagă. Pokemon Go este un joc care se bazează pe realitatea augmentată și cae îi scoate pe oameni pe străzi, la plimbare, în căutare de pokemoni. Aceștia pot fi văzuți cu ajutorul camerei de pe telefon, prin intermediul aplicației pe care acum o pot descărca și românii gratuit de pe Google Play Store sau App Store. Deși este gratuit, jocul are in-game purchases, adică poți să cumperi din aplicație banii folosiți în joc pentru a avea anumite beneficii și a cumpăra obiecte utile în creșterea pokemonilor.

La fel ca jocurile Pokemon anterioare, acesta are la bază același principiu: trebuie să colecționezi micile creaturi și să le ajuți să evolueze. Însă Pokemon Go te face să ieși din casă și să străbați străzile în lung și în lat pentru a le găsi.

Iată câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre Pokemon Go:

1. Pokemonii sunt puși într-o anumita locație în funcție de geografia locului și de mediul înconjurător. Aceasta înseamnă că pokemonii care au anumite elemente definitorii (foc, apă etc.) vor fi găsiți în mediile care au legătură cu aceste elemente. De exemplu, un pokemon de apă va fi găsit lângă un lac sau un râu. Mulți pokemoni pot fi găsiți în parc. Atunci când în apropiere se află un pokemon, telefonul vibrează ca să te anunțe, chiar dacă nu te uiți la el în momentul respectiv. Ca să prinzi un pokemon, te uiți la ecranul telefonului și folosești degetul pentru a arunca mingea specială (pokeball) în direcția acestuia, uneori fiind nevoie de mai multe încercări pentru a-l nimeri. Desigur, este de la sine înțeles că dezvoltatorii jocului au luat în calcul și pericolele la care se pot expune jucătorii, așa că nu vei găsi pokemoni în locații considerate periculoase.

2. Există locații unde poți să cumperi diverse obiecte pentru joc și să îți antrenezi pokemonii, ca să crești în nivel. Poți să găsești un Pokemon Gym sau un Pokestop în locurile cu valoare istorică sau culturală (de exemplu, la muzee, catedrale, biserici, monumente, sculpturi etc.). Așadar, dacă vrei să îți crești pokemonii, va trebui să vizitezi cele mai interesante locuri din oraș.

3. Dacă iei un ou de la Pokestop, acesta are un anumit timp până va crăpa, iar acesta este legat de distanța pe care o parcurgi mergând pe jos. Fiecare ou are un anumit kilometraj pe care trebui să îl atingi ca să iasă din el un pokemon - poate fi vorba de 1 km, 2 km, 5 km ș.a.m.d. Pentru a incuba un ou, trebuie să cumperi sau să găsești un incubator în prealabil, apoi să pui oul în el și să lași aplicația pornită în timp ce mergi.

4. Nu este de ajuns să prinzi un singur pokemon, ci trebuie să prinzi mai mulți pentru ca respectivul exemplar să poată evolua. Fiecare pokemon vine cu un evolution shard și trebuie să strângi un număr mai mare pentru a putea să evolueze (de exemplu, Pikachu trebuie găsit de 15 ori pentru a putea evolua).

5. Când începi să joci Pokemon Go, ți se cere să alegi o facțiune de care să aparții: Roșie, Albastră sau Galbenă. Apoi, fiecare Pokemon Gym pe care îl vizitezi va fi controlat de o anumită facțiune. Dacă este controlat de echipa ta, poți să îți înregistrezi pokemonul acolo ca să îl antrenezi. Dacă este controlat de celelalte două echipe, poți să te lupți cu ceilalți jucători pentru a „cuceri” locul. Singura formă de bătălie în care te poți angaja deocamdată este împotriva unui Pokemon Gym, după ce ajungi la nivelul 5.

Din cauză că foarte mulți oameni au încercat să descarce aplicația în Europa, serverele locale mai pot avea probleme, iar modalitatea de a verifica dacă este vorba de o problemă cu serverul sau cu telefonul tău este să  intri pe acest site.

Pokemon Go este, fără îndoială, o inițiativă foarte bună, pentru că îi îndeamnă pe oameni să facă multă mișcare și chiar să descopere locuri noi și interesante din orașele lor. Tu ce părere ai despre acest joc care a fascinat o lume întreagă?

Descoperă și ce înseamnă jocurile escape room, dar și care sunt cele mai populare jocuri pe telefon, în afară de Pokemon Go!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!