România intră iar în carantină! Află care sunt noile restricții impuse de autorități

România intră iar în carantină! Află care sunt noile restricții impuse de autorități

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Autoritățile au anunțat o nouă serie de interdicții pe teritoriul României. Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de luni, 9 noiembrie și fac referire la o serie de activități ale cetățenilor, care vor deveni strict interzise.

Așadar, România va intra în carantină și s-au anunțat mai multe hotărâri prin care se încearcă stoparea numărului de îmbolnăviri din țara noastră, ce recent a atins pragul de 10.000 într-o singură zi. Medicul Alexandru Rafila a dezvăluit și care este principarea sursă de infectare cu virusul Covid-19.

Principala sursă de transmitere a virusului Covid-19

Inițial, s-a spus că un impact major asupra creșterii numărului de cazuri de coronavirus a avut-o deschiderea școlilor, din luna septembrie, însă medicul este de părere că nu a avut o influență importantă. Mai mult decât atât, medicul Alexandru Rafila susține că transportul public este principala sursă de transmitere a virusului Covid-19, în România.

"Transportul public este principala sursă de transmitere a bolii în momentul de faţă şi acele apeluri de colaborare cu toţi angajatorii, încât toată lumea să îşi împartă personalul în 3, cei care nu pot lucra de la domiciliu şi mijloacele de transport sunt maxime pe parcursul celor 3 ore necesare transportului la locul de muncă şi la întoarcere şi lucrurile funcţionează. Noi am închis şcolile. Spuneţi-mi în ce ţară din Uniunea Europeană şcolile, din clasa întâi până în a VIII-a, sunt închise. Pentru că nu s-a evaluat impactul deschiderii şcolilor. Suntem la 2 săptămâni de la închiderea şcolilor. E clar că şcolile nu au avut o influenţă importantă în ceea ce priveşte numărul de cazuri.", a declarat doctorul Alexandru Rafila, conform Digi24.

Citește și Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor chinezi: coronavirusul nu va fi eradicat, ci va deveni un virus sezonier

Noile restricții impuse în România fac referire la interzicerea petrecerilor, cu orice ocazie, a deplasării între orele 23:00 și 5:00, în toate localitățile, cu excepția cazurilor justificate și mutarea activităților academice în mediul online. Potrivit documentului publicat de Comitetul pentru Situații de Urgență azi-noapte, acestea sunt ultimele decizii în timpul pandemiei, pentru cetățeni:

  • Obligarea purtării măștii de protecție în toate spațiile închise și deschise.
  • Operatorii economici publici sau privați au obligația de a muta activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu. Dacă activitatea nu permite acest lucru, se impune desfășurarea activității în ture, iar personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe, care vor termina activitatea la o diferență de două ore.
  • Școlile și grădinițele își vor desfășura activitatea didactică în mediul online.
  • Se interzice deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23:00 și 5:00 cu excepția deplasărilor în interes de serviciu, pentru asistență medicală, a tranzitului între localități, dacă drumul unei persoane se intersectează cu intervalul orar specificat mai sus, sau pentru deplasarea cu motiv justificat, a copiilor, persoanelor vârstnice bolnave.
  • Suspendarea activității piețelor agroalimentare cu spații închise.
  • Interzicerea petrecerilor în spații închise sau deschise, publice sau private.

 Surse articol: Digi24 / Hotnews / Mediafax

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cum arată casele Regelui Charles din România. De ce este monarhul îndrăgostit de meleagurile românești
Cum arată casele Regelui Charles din România. De ce este monarhul îndrăgostit de meleagurile românești
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.