Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului” vindecă sufletele îngenuncheate de suferințe! Când trebuie rostită

Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului” vindecă sufletele îngenuncheate de suferințe! Când trebuie rostită

Ramona Jurubita

Suferința face parte din viață, ceea ce înseamnă că ne lovim adesea de piedici și greutăți care ne fac să ne pierdem speranța. Mulți nu știu însă că rugăciunea și credința pot atenua orice durere.

Dacă vrei să scapi de necazuri sau măcar să nu mai simți apăsarea lor în suflet, trebuie neapărat să rostești „Brâul Maicii Domnului”. Este, de fapt, o rugăciune care îi ajută pe creștini să țină la distanță tristețea și durerea sufletească. Dacă oamenii care o citesc au încredere în puterea ei, poate inclusiv să alunge necazurile, bolile și să dezlege farmecele.

Potrivit site-ului creștinortodox.ro, există și un ritual pe care trebuie să îl respecte creștinii înainte de a se ruga la Maica Domnului pentru îndepărtarea suferinței.

Primul pas este spovedania, prin intermediul căreia se obține iertarea păcatelor în fața lui Dumnezeu. De asemenea, creștinii trebuie să țină post lunea, miercurea și vinerea, zile în care este indicat să se și roage. Mersul la biserică trebuie să devină un obicei pentru ei, mai ales duminica.

Odată deprinse aceste comportamente, ultimul pas este rugăciunea în sine. Conform sursei deja menționate, „Brâul Maicii Domnului” se citește zilnic, alături de „Paraclisul Maicii Domnului”.

Femeie care se roagă cu palmele încrucișate, în timp ce are Biblia așezată pe genunchi

Iată rugăciunea care te poate ajuta și pe tine să îți vindeci sufletul îngenuncheat de suferințe:

„Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce ești plină de dar, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. Prea Sfântă Marie, roagă-te pentru noi păcătoșii, acum și în ceasul morții noastre. Sub îndurările tale scăpăm și noi.

Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea și de primejdii ne scapă, una Curată și Binecuvântată. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, apără, mântuiește și păzește pe robul tău (numele) de tot răul și necazul, de toate bolile și durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile și blestemele, ca întreg și sănătos să fie robul tău.
Amin.

Ca și cu o comoară luminată, Preacurată de Dumnezeu Născătoare cu prea cinstitul tău brâu, robul tău, (numele) se încununează și se luminează, bucurându-se și în taină se veselește, Stăpână, strigând către tine:

Bucură-te, coroană cinstită și cununa dumnezeieștilor măriri.
Bucură-te, ceea ce ești mărirea împlinirii, a veșnicei măriri și veselii.
Bucură-te, prin care răsare bucuria.
Bucură-te, prin care piere blestemul.
Bucură-te, pântecele întrupării dumnezeiești.
Bucură-te, îndraznirea celor muritori către Dumnezeu,
Bucură-te, muncirea vrăjmașmilor celor nevăzuți.
Bucură-te, îndrăznirea cea nebiruită a purtătorilor de duhuri rele.
Bucură-te, ceea ce ne cureți de păcate și de lucruri spurcate.
Bucură-te, căderea dracilor.
Bucură-te, ușa mântuirii.
Bucură-te, dătătoarea darului celui dumnezeiesc.
Bucură-te, cămașa nunții cele fără de sămânța.
Bucură-te, lauda cea de cinste a preoților celor cuvioși.
Bucură-te, prin care cad vrăjmașii.
Bucură-te, mântuirea sufletului meu.
Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară.

Dat-ai robului tău (numele), Preamărită, tare îngrădire, pe acesta scapându-l de toate primejdiile, cu dumnezeieștile lucrări și nebiruit de vrăjmași păzindu-l și care striga către tine cu credință. Tăria, puterea și cuvioasa mea bucurie este Fiul tău și Domnul, ca un bun și milostiv. Ca și cu o cinstită coroană, cu brâul tău, robul tău (numele) cu bună credință luminat, fiind încununat cu dumnezeiasca ta mărire, să-l mântuiești ca un milostiv. Încinge pe robul tău (numele), întărindu-l asupra vrăjmașilor, ca să lupte nebiruit contra patimilor celor ce-l muncesc și nepătimire biruitoare dăruindu-i, ca pururea să te mărească pe tine și Fiul tău și să strige:Iisuse, mântuiește-mă pe mine, păcătosul, ca un milostiv. Nașterea fără stricăciuni și fericire numai tu ai avut, Preabinecuvântată, și încingere de mântuire a dăruit oamenilor brâul tău cel sfânt, care până acum a rămas nestricat, Dumnezeiască Mireasă, prin care robul tău (numele) ia de la Dumnezeul nostru mare milă.

Brâul tău, întru bucuria inimii, cu cinste toți să-l purtăm, care este spre ajutorul tuturor credincioșilor; de Dumnezeu Născătoare, dă celui ce s-a atins de prea cinstitul tău trup, celor bolnavi dă vindecare, celor ce alunecă, întărire, celor leneși îmbărbătare, cârmuire celor ce înoată, celor rătăciți întoarcere. Este cu adevărat, Curată Fecioară, dumnezeiescul dar al precinstitului tău brâu, tuturor celor ce cu credință îl purtăm și-l sărutăm cu dragoste în veci.

Sfinților tămăduitori fără de arginți și de minuni făcători, Cosma și Damian, Chir și Ioan, Pantelimon, Ermolae, Samson și Diomid, Mohie și Aniochit, Talaleu, Trifon și toți sfinții mucenici, drepților părinți loachim și Ana, tu, cuvioase părinte Nicolae, împreună cu arhiereul loan Gură de Aur, rugați-vă Domnului pentru viața, sănătatea, buna norocire și iertarea păcatelor robului tău Dumnezeu (numele) și pentru ca bunul Dumnezeu să-l păzească de tot răul pentru ca întreg și sănătos să petreacă în veci.

Sfinții Evangheliști: Matei, Marcu, Luca și loan, Arhanghelii Mihail și Gavriil, Serafimii și Heruvimii cu cei 318 sfinți părinți de la Niceea și toți sfinții pomeniți în sfânta noastră Biserică, rugați-vă Domnului pentru sănătatea, viata, pacea și buna norocirea și iertarea păcatelor robului lui Dumnezeu (numele) și pentru ca Dumnezeu să-l apere și mântuiască de tot răul, necazurile, de toate bolile și durerile, de tot blestemul, vrăjitoriile și întrutotul sănătos și întreg să fie în veci.
Amin.

Te bleastăm pe tine, diavole, cu puterea Sfintei Cruci, cu Fecioara Mamă și Sfânta Treime, cu toate fecioarele martire și cu toți sfinții îngeri șezători pe cele noua tronuri în jurul tronului Tatălui Ceresc și cu toți sfinții pomeniți în acest brâu, ca să nu ai nici o putere asupra robului lui Dumnezeu (numele), cu nici un fel din vicleniile tale, în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh.
Amin.

De înșelătoria dragostei, a patimilor și de vrăjmașul ce-l ispitește cu greutatea păcatelor și cu cumplita lene de robire, degrabă să mântuiești pe robul tău (numele), mult milostivă Fecioară Maria, care cu credință aleargă la tine, ca singură apărătoare și mântuitoare in veci.
Amin.

Doamne, mântuiește-ne pe noi (de două ori). Mărire Apărătoarei Doamne, mulțumiri pentru biruință aducem ție, robii tăi, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te Mireasă, pururea Fecioară, acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin.

Preacinstitul tău brâu, ce a cuprins pântecele tău cel de Dumnezeu primitor este cetății tale tărie nebiruită și visterie de bunătăți neimpuținată. Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Sfântul Duh. Treime Sfântă, Mărire Ție. Stăpână, primește rugăciunile noastre și ne mantuiește de toată nevoia și întristarea. Mărire Ție, mărire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Prea Sfântă Treime, mărire Ție.
Amin”

Știai deja această rugăciune? Este ca un pansament pentru sufletele celor care au pătimit destule în această viață.

Rugăciunea pentru iertarea păcatelor care îți va aduce liniştea

Surse foto: iStock, Freepik

Surse articol: CrestinortodoxLocurisacreRugaciunipentruboli

Articolul urmator
Rugăciunea în 16 cuvinte către Fecioara Maria! Ce minuni poate face dacă este spusă corect, potrivit părintelui Sofian Boghiu
Rugăciunea în 16 cuvinte către Fecioara Maria! Ce minuni poate face dacă este spusă corect, potrivit părintelui Sofian Boghiu
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.