Studiu: prietenii răutăcioși sunt, de fapt, cei mai buni prieteni

Studiu: prietenii răutăcioși sunt, de fapt, cei mai buni prieteni

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Dacă până acum credeai că prietena care este mereu de acord cu tine și care nu te-a supărat niciodată este cea mai bună amică a ta, este timpul să îți schimbi această părere. Conform ultimelor cercetări, se pare că cei mai buni prieteni sunt cei care își spun părerea fără a ezita și care nu se tem să fie sinceri cu persoanele la care țin.

Deși este destul de dificil să suportăm adevărul, se pare că persoanele care obișnuiesc să ne spună exact ceea ce cred sunt cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla în această viață. Un studiu publicat în Psychological Science afirmă că acești prieteni ne provoacă emoții negative pentru a ne determina să acționăm și pentru a ne ajuta să luăm cele mai bune decizii. Cum este posibil acest lucru? Află mai jos!

prietene care se cearta

De ce persoanele răutăcioase sunt cei mai buni prieteni

Conform acestui studiu, se pare că persoanele care reușesc să ne enerveze des cu sinceritatea lor sunt cei mai buni prieteni. O explicație ar putea fi faptul că acestora le pasă de noi și vor să luăm o decizie cât mai bună. Deși ne provoacă emoții negative pe moment, în timp ne putem da seama că intenția acestora a fost de a ne ajuta.

Rezultatele acestui studiu au arătat că persoanele care ne spun adevărul gol-goluț sunt astfel deoarece vor să ne ajute. Deși nu vor să te facă să te simți prost sau să te enerveze, recurg la această metodă pentru a te ajuta. Chiar dacă acest lucru nu le aduce niciun beneficiu, acestea sunt în stare să pună legătura de prietenie în pericol doar pentru a te face să realizezi că greșești.

Te-ai întrebat vreodată de ce prietena ta te-a îndemnat să faci anumite lucruri pe care nu le-ai vrut sau de ce a încercat să te scoată din zona de confort? Ei bine, deși ți s-a părut că este doar răutăcioasă și încăpățânată, aceasta a vrut doar să te provoace pentru binele tău. Acești prieteni sunt răutăcioși cu un scop!

prietene care se strang in brate

Tocmai pe acești prieteni trebuie să îi ai mereu aproape, deoarece se vor gândi mereu la binele tău și intențiile lor vor fi nobile. Aceștia știu când ai nevoie de cineva pentru a te aduce cu picioarele pe pământ și vor încerca să îți schimbe părerea, în loc să fie de acord cu tine. Atunci când vine vorba de deciziile dificile pe care le luăm în viață, nu ne dorim un simpu „da”, ci avem nevoie de explicații.

Nu în ultimul rând, aceste descoperiri au ajuns la concluzia că, uneori, încercăm să îi facem pe cei dragi să se simtă prost, dacă noi considerăm că emoțiile negative rezultate îi vor ajuta să își îndeplinească scopul. Din acest motiv, părinții impun reguli și încearcă să le ofere copiilor o anumită disciplină. Deși copilul vede doar pedeapsa sau supărarea părintelui, în spatele acestor reacții se află cele mai pure sentimente.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cine sunt cei doi oameni care, conform Bibliei, sunt nemuritori și vor avea roluri uriașe la venirea Apocalipsei
Cine sunt cei doi oameni care, conform Bibliei, sunt nemuritori și vor avea roluri uriașe la venirea Apocalipsei
Câți prieteni adevărați ai de fapt?
Incepe quiz
Câți prieteni adevărați ai de fapt?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.