Top 14 iubiri imposibile din cinematografie

Top 14 iubiri imposibile din cinematografie

Redactor Andreea Baluteanu

Trebuie să recunoaștem că iubirile imposibile exercită o anumită forță de atracție asupra noastră. Este ceva în pasiunea lor clocotitoare, în atracția repudiată de stele și blestemată de destin care rezonează perfect cu inimile noastre.

În timp ce prea puține dintre noi își doresc cu adevărat să trăiască o iubire imposibilă în viața reală, pur și simplu ne dăm în vânt după ele atunci când apar pe marile ecrane. Azi te tentăm cu astfel de povești de neuitat: 14 iubiri imposibile din cinematografie, dar și exemple de legături mistuitoare din literatură!

Filme cu iubiri imposibile: topul care îți dă fiori

Fie că prefigurează cupluri de același sex sau idile imposibile în era modernă, filmele de mai jos cu siguranță ne-au cucerit sufletul și ne-au smuls lacrimi amare. Am exclus „Romeo și Julieta” și celelalte drame ale lui Shakespeare, deoarece știam deja că te-ai fi așteptat la ele. Iată ce îți recomandăm în schimb!

titanic

 1. Carol, 2015

Filmul ce le are drept protagoniste pe Cate Blanchett și pe Rooney Mara este un adevărat regal actoricesc nominalizat la nu mai puțin de 6 premii Oscar. Dar povestea iubirii imposibile dintre Carol, o femeie căsătorită și bogată și Therese, o tânără care aspiră să fie fotograf, ne-a pus inima pe jar. Nu mai menționăm costumele superbe și atmosfera fascinantă a New York-ului anilor 50.

 1. Dirty Dancing, 1987

Un film-legendă, Dirty Dancing ne-a făcut să suspinăm și noi în adolescență după un profesor de dans chipeș care să ne facă protagoniste ale unei scene la fel de memorabile precum cea din finalul acestei pelicule de impact. Baby e o tânără obligată să meargă în vacanță cu părinții în același resort plictisitor, dar acolo îl întâlnește pe arătosul Johnny, care îi va arăta că viața înseamnă mai mult decât satisfacții financiare…pe ritmuri de dans.

 1. The English Patient (1996)

Una dintre cele mai emoționante iubiri imposibile din cinematografie are ca punct de plecare romanul omonim semnat de Michael Ondaatje. La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, un bărbat cu arsuri terifiante își trăiește ultimele clipe pe patul de spital și își spune povestea infirmierei care îl îngrijește cu dedicație. Intră în scenă aristocrați și petreceri sofisticate, alături de o poveste de dragoste de neuitat.

 1. West Side Story (1961)

Ți-am spus că nu îi avem pe Romeo și pe Julieta în topul nostru, dar nu puteam exclude în totalitate referințele la ei. Impresionantă, amețitoare, fascinantă, povestea din West Side Story ni-i aduce pe Maria (Natalie Wood) și Tony (Richard Beymer), ce fac parte din bande rivale în New York, dar care se îndrăgostesc fără speranță. 10 premii Oscar a adunat acest film celebru, motiv suficient ca să îl urmărești.

Și dacă tot l-ai vizionat, nu pierde nici ecranizarea din 2020 a uneia dintre cele mai frumoase povești de dragoste ale tuturor timpurilor! Vezi mai jos câteva imagini în exclusivitate!

 1. Boys Don’t Cry (1999)

Una dintre cele mai delicate și mai tragice totodată iubiri imposibile din filme are drept protagonist un transgender aflat într-o societate puritană care nici nu poate să accepte existența acestui concept, darmite manifestarea sa. Brandon Teena (Hilary Swank) o iubește pe Lana, dar dragostea lor e sortită încă de la început pieirii. Te avertizăm că vei avea nevoie de cel puțin un pachet de șervețele pentru acest acest film care i-a adus lui Swank un premiu Oscar.

 1. Her, 2013

Într-un viitor nu prea îndepărtat, singuraticul Theodore (Joaquin Phoenix) se îndrăgostește de un sistem de operare dotat cu vocea sexy a lui Scarlett Johansson. Dacă cunoști o iubire mai imposibilă decât aceasta, te rugăm să ne anunți. Filmul este inspirat de povestea de dragoste soldată cu un divorț dintre regizorul Spike Jonze și Sofia Coppola.

 1. Titanic, 1997

E aproape imposibil ca povestea acestui film recompensat cu 11 premii Oscar să nu îți fie cunoscută, dar acest lucru nu îl face mai puțin emoționant. Rose e o pasageră bogată de pe vasul de lux Titanic și navighează spre o căsătorie nefericită. Din fericire, îl întâlnește pe Jack, un băiat sărac care îi demonstrează că există dragostea adevărată. Un aisberg și cel mai mare dezastru maritim intervine însă între ei.

 1. Podurile din Madison County, 1995

Majoritatea poveștilor de iubire imposibile au loc la anii fragezi ai tinereții sau ai adolescenței, dar din fericire „Podurile din Madison County” face excepție. Francesca Johnson (Meryl Streep) îl cunoaște pe fotograful Robert Kincaid pentru doar patru zile, dar este suficient ca să trăiască ceea ce nu a simțit în ani de căsnicie. Unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste nu va lăsa pe nimeni cu ochii uscați.

 1. The Notebook, 2004

Allie și Noah nu ar fi putut fi mai diferiți: ea e bogată și plină de ambiții de viață, el e sărac și se mulţumeşte cu o existență tihnită de tăietor de lemne. Cu toate acestea, se îndrăgostesc nebunește, dar atunci când părinții fetei și așteptările diferite de la viață îi despart, pare că iubirea lor e dintre cele imposibile. Rachel McAdams și Ryan Gosling au fost atât de convingători în acest rol, încât la scurtă perioadă au format un cuplu și în viața reală, ce nu a rezistat însă prea mult.

The Notebook

Sursa foto: Instagram

 1. Brokeback Mountain, 2005

Ang Lee a dat de pereți cu toate clișeele despre cowboy într-unul dintre cele mai emoționante filme ale tuturor timpurilor, despre care și acum se spune că merita cu prisosință titlul de Cea mai bună peliculă a anului și Oscarul aferent. Ennis Del Mar și Jack Twist sunt doi bărbați uniți de o legătură profundă și pasională, dar, așa cum bănuiai, complet interzisă de societate.

 1. A Walk to Remember, 2002

Deși filmul cu Mandy Moore și Shane West e mai degrabă o poveste adolescentină dulce decât un film cu pretenții de Oscar, îți va umple ochii de lacrimi de amărăciune și de nostalgie. Jamie e o liceană cuminte, fată de pastor, care îl avertizează pe bad boy-ul Landon să nu cumva să se îndrăgostească de ea. Ceea ce pare a fi la început o imposibilitate se transformă într-una dintre cele mai tandre povești de dragoste, ieșită de sub penița talentului Nicholas Sparks, ca și The Notebook.

 1. Loving, 2016

Crede-ne, acest film mai puțin cunoscut este o adevărată bijuterie pe care e păcat să o ratezi. Spune povestea lui Richard și Mildred Loving, cu cuplu arestat pentru un mariaj interrasial care a schimbat legea în Statele Unite și a determinat în sfârșit lumea să privească cu alți ochi dragostea. Ruth Negga e superbă în rolul principal feminin și te va face să speri pentru încă o iubire imposibilă.

 1. Edward Scissorhands, 1990

Tradus la noi Edward Mâini-de-foarfece, excelentul film al lui Tim Burton ne prezintă creația artificială a unui savant genial, un băiat cu foarfece în loc de mâini. Johhny Depp îl portretizează cu atâta sensibilitate pe Edward, încât nu ai cum să nu te îndrăgostești, iar scena în care Kim, personajul interpretat de Winona Ryder, dansează în ninsoare, ți se va imprima pentru totdeauna pe retină.

 1. Meet Joe Black, 1998

Nu ai să mai privești moartea cu aceiași ochi după ce vei afla că e întruchipată de un bărbat care îi seamănă leit lui Brad Pitt tânăr. Dorind să experimenteze viața de muritor, entitatea supranaturală îi cere unui mogul media să îi arate ce înseamnă să fii om…și se îndrăgostește de fiica sa. Poate orice altă iubire imposibilă să rivalizeze cu relația cu însăși Moartea?

Meet Joe Black

Sursa foto: Instagram

Povești de iubire interzise: literatura ce are de zis?

Nu numai în film există iubiri imposibile: ele sunt parcă mai frumoase ca niciodată în literatură. Iată câteva dintre poveștile care ne umplu ființa de simțăminte atât de intense!

Maitreyi și Allan

Ne mândrim că una dintre cele mai frumoase povești de iubire ale tuturor timpurilor aparține unui scriitor român! Eliade s-a remarcat cu romanele și nuvelele fantastice, dar parcă nu a cuprins nicăieri mai mult suflet ca în relatarea istoriei de dragoste dintre el și frumoasa indiancă Maitreyi. O iubire imposibilă, dintre un tânăr „ucenic” care începe prin a-și bate joc de sentimentele fiicei celei mari a maestrului său pentru a sfârși prin a se îndrăgosti de ea. În viața reală, Maitreyi Devi i-a răspuns filosofului nostru cu incendiara „Dragostea nu moare”, unde pretinde că prezintă adevărata fațetă a evenimentelor.

Jay Gastsby și Daisy Buchanan

Petreceri opulente, atmosfera senzațională a anilor 20 într-un New York scânteind de viață și doi tineri prinși într-o iubire imposibilă. Jay Gatsby e putred de bogat, dar construiește o casă numai ca să poată vedea seara luminile de la locuința unde marea sa iubire, Daisy Buchanan, stă alături de cel pe care l-a ales drept soț. Trădarea intervine, dar sfârșitul este, cum altfel, tragic, în capodopera lui F.S.Fitzgerald.

Fermina și Florentino

Gabriel Garcia Marquez pictează dragostea ca nimeni altul și suntem sigure că trebuie să fii de acord cu asta. Florentino știe un singur lucru: acela că nimeni nu o va iubi pe Fermina așa ca el. Nu contează că iubirea vieții sale nu l-a așteptat și s-a căsătorit cu un doctor bogat și puternic, bărbatul ce a avut sute de femei o vrea de fapt pe una singură. Una dintre cele mai frumoase iubiri imposibile te va face să crezi că dragostea e posibilă oricând în „Dragostea în vremea holerei”.

Dragostea in vremea holerei

Sursa foto: Instagram

O iubire imposibilă: de ce suntem atât de atrase?

Adevărul este că însăși psihologia noastră ne înclină de fiecare dată spre ceea ce nu putem avea. Ne dorim slujbe, bărbați și sentimente imposibile fiindcă așa ne stă în fire.

Cu toate acestea, sunt unele cazuri în care iubirile imposibile sunt animate de sentimente adevărate, nu un rezultat al unei predispoziții a subconștientului ce caută ceea ce nu poate avea. Precum în exemplele de mai sus, există și în viața reală povești atât de frumoase, încât au sfidat timpul.

Iar acestea ne demonstrează că principalul motiv pentru care suntem atrase de o iubire imposibilă este acela că e, pur și simplu, mai fierbinte decât oricare alta.

Poți uita o iubire adevărată? 

La această întrebare, fiecare dintre noi are propriul răspuns. Nu numai intensitatea sentimentelor, dar și personalitatea, și firește, gustul pe care ți l-a lăsat povestea au importanța lor.

Noi suntem de părere că nu numai că sentimentele adevărate nu pot fi uitate, dar nici nu ar trebui. Până la urmă, ele sunt cele care fac această călătorie numită viață atât de specială, atât de frumoasă și de deosebită.

Răspunsul rămâne, firește, la tine, iar dacă ai fost protagonista unei iubiri imposibile, cu siguranță știi mai bine ca noi.

Care dintre aceste iubiri imposibile din filme ți-a mers direct la inimă? Vezi și care sunt cele mai populare seriale de dragoste la ora actuală!

Surse foto: Instagram, Getty/Guliver

Articolul urmator
Cele 3 „suflete pereche” pe care le vei întâlni de-a lungul vieții! Ce scop va avea fiecare
Cele 3 „suflete pereche” pe care le vei întâlni de-a lungul vieții! Ce scop va avea fiecare
Cine va fi ultima ta dragoste?
Incepe quiz
Cine va fi ultima ta dragoste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.