„Uită-te, ascultă și iubește”: cugetări profunde despre dragoste și viață care-ți vor încălzi sufletul și deschide mintea

„Uită-te, ascultă și iubește”: cugetări profunde despre dragoste și viață care-ți vor încălzi sufletul și deschide mintea

Alida Enache

Te-ai întrebat vreodată ce este cu adevărat fericirea? Dar iubirea? Ei bine, gândurile următoare așternute de câțiva mari scriitori ruși ți-ar putea oferi răspunsul!

„Îți aduci aminte de cartea lui Ernest Hemingway, „Adio, arme”? Acolo, locotenentul Henry îți dă răspunsul la întrebare: fericirea este în femeia pe care o iubești. Când am citit această frază, mi-aduc aminte că mi-am zis: ”Doamne, ce sărac... Fericirea înseamnă să fii creativ, să călătorești, să te bucuri de aventuri”. Ei bine, în curând voi împlini 75 de ani și am ajuns la acea înțelepciune extraordinară a locotenentului Henry și a lui Hemingway: fericirea constă în singura femeie pe care o iubesc..." – Yuri Nagibin.

Imagine cu un copac în formă de inimioară

“Îți jur că viața este teribil de scurtă. Acum, la vârsta ta, nici nu-ți poți imagina cât de instantanee este. Nu-ți fie teamă căci nu-ți voi spune clasica frază a locotenentului de rezervă: "Și de aceea trebuie profiți de ea la maxim" sau "Și de aceea trebuie să luați tot ce puteți din ea". O, nu, un om trebuie să fie sincer în dragoste, credincios într-o prietenie... Dar dacă inima te trage deodată necontrolat cu ea, nu încerca să îi reziști puterii sale miraculoase, să nu crezi nici sfatul experienței decrepite, nici calculele, nici obiceiurile acceptate: crede-ți inima și urmează-o. Corpul tău te poate înșela, inima – niciodată...", – Alexander Kuprin, "În tramvai".

"Este necesar din când în când să te izolezi într-un exil voluntar departe de marele oraș și de toate, de regulă, de toate afacerile deșarte asociate cu acesta. Mânat de viscolul de iarnă, sufletul tău va zbura, odihnit, așezat în timpul ninsorilor liniștite și apoi, într-o zi geroasă, te vei uita la lume și vei vedea toate frământările tale, dar și toată lumina din tine. Și-ți va deveni mai clar ce să faci în continuare", - Vladimir Soloukhin.

"Ne întâlnim și nu ne putem cunoaște pentru că ne căutăm doar pe noi înșine. Ne uităm și nu putem vedea pentru că este mai important pentru noi să ne vedem pe noi înșine. Auzim și rămânem surzi pentru că vrem să spunem, dar nu să ascultăm. Ne îndrăgostim și suntem incapabili să iubim pentru că vrem doar să fim iubiți. Și totul este extrem de simplu: priviți, ascultați și iubiți-vă. Și atunci se întâmplă cea mai mare dintre minuni: o persoană, dimpotrivă, se deschide în frumusețea incredibilă a inimii sale. Și inima ta este transformată... Și atunci are loc doar întâlnirea...", – Mitropolitul Antonie de So urozh.

Citește și: Cele mai frumoase citate din carti care sunt adevarate lectii de viata

Sursă articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
5 semne clare că viața ta nu este un dezastru, deși așa simți acum
5 semne clare că viața ta nu este un dezastru, deși așa simți acum
Test de dragoste: te iubeste sau vrea doar sex?
Incepe quiz
Test de dragoste: te iubeste sau vrea doar sex?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.