Surpriza dulce: Incearca un tort Kiev, o sa iti placa!

Marţi, 11.05.2010

Cuprins

Tortul Kiev are o istorie delicioasa. A fost preparat pentru prima oara in 1950, in Ucraina, la Kiev, la Fabrica Karl Marx, iar in scurt timp a devenit emblema orasului. Kievskaia are blaturi delicioase de bezea cu migdale si alune si o crema untoasa. E extraordinar!

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Marţi, 11.05.2010
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Marţi, 11.05.2010

Tort Kiev

Mod de preparare:

Pentru bezea:
4 albusuri
200 gr. zahar marunt dar nu pudra
2 pahare cu migdale, alune de padure si caju
2 linguri de amidon
Pentru crema:
150 de ml. lapte
4 galbenusuri
100 gr zahar (depinde de gust)
300 gr unt
1 lingura cacao
Jumatate de pahar de lapte

Mod de preparare:

Mixeaza albusurile pana devin lucioase, apoi adauga zaharul in ploaie. Amesteca bine de tot!
In bezea presara amidonul si incorporeaza migdalele, alunele si nucile caju. Amesteca de sus in jos, cu grija, pentru ca bezeaua sa isi pastreze volumul. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie cerata si lasa la cuptor timp de 2 ore. Prepara doua astfel de blaturi.

Pentru crema fuzioneaza galbenusurile cu zaharul, iar la bain-marie, adauga si laptele si amesteca pana se ingroasa. Mixeaza si untul pana devine cremos si adauga compozitia de mai sus. La final, adauga si lingura de cacao si incorporeaza. Unge blaturile de bezea cu minunata crema si orneaza cu fulgi de migdale. Tort Kiev - o splendoare culinara de care te vei bucura alaturi de toti cei dragi!

Alte retete care te-ar putea interesa:

Ceva inedit: Cheesecake Dulce de Leche

Explozie de culoare si aroma: tarta cu fructe si Ricotta

Desert fabulos si fancy: placinta cu visine 

Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
ANONIM (anonim)
11 ianuarie 2014 21:09

ACEASTA RETETA ESTE MISTOACE O POTI SAVURA ORICAND CAND FACI SEX CAND SUGI PULA DIMINEATA CAND ITI BAGA PULAIN CUR...

Ne găsești pe