Surpriza dulce: Incearca un tort Kiev, o sa iti placa!
Cuprins
Tortul Kiev are o istorie delicioasa. A fost preparat pentru prima oara in 1950, in Ucraina, la Kiev, la Fabrica Karl Marx, iar in scurt timp a devenit emblema orasului. Kievskaia are blaturi delicioase de bezea cu migdale si alune si o crema untoasa. E extraordinar!
Tort Kiev
Mod de preparare:
Pentru bezea:
4 albusuri
200 gr. zahar marunt dar nu pudra
2 pahare cu migdale, alune de padure si caju
2 linguri de amidon
Pentru crema:
150 de ml. lapte
4 galbenusuri
100 gr zahar (depinde de gust)
300 gr unt
1 lingura cacao
Jumatate de pahar de lapte
Mod de preparare:
Mixeaza albusurile pana devin lucioase, apoi adauga zaharul in ploaie. Amesteca bine de tot!
In bezea presara amidonul si incorporeaza migdalele, alunele si nucile caju. Amesteca de sus in jos, cu grija, pentru ca bezeaua sa isi pastreze volumul. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie cerata si lasa la cuptor timp de 2 ore. Prepara doua astfel de blaturi.
Pentru crema fuzioneaza galbenusurile cu zaharul, iar la bain-marie, adauga si laptele si amesteca pana se ingroasa. Mixeaza si untul pana devine cremos si adauga compozitia de mai sus. La final, adauga si lingura de cacao si incorporeaza. Unge blaturile de bezea cu minunata crema si orneaza cu fulgi de migdale. Tort Kiev - o splendoare culinara de care te vei bucura alaturi de toti cei dragi!
Alte retete care te-ar putea interesa: Ceva inedit: Cheesecake Dulce de Leche |