12 trucuri de gătit de la bunica, utile în bucătărie

12 trucuri de gătit de la bunica, utile în bucătărie
Sorina Corneanu
Vineri, 23.02.2018

Când te gândești la bunica, automat îți amintești minunile pe care le făcea ea în bucătărie. Indiferent dacă îți prepara o pâine delicioasă de casă, un cozonac sau o plăcintă cu mere și scorțișoară, bunica era întotdeauna un bucătar fabulos și inspirat.

bunica in bucatarie cu nepoata

Dar în spatele acestei îndemânări se află o muncă grea, multe încercări și la fel de multe ore petrecute în bucătărie.

Iată 12 trucuri de gătit de la bunica

Urmează instrucțiunile, lasă experimentele pe mai târziu

Prima oară când încerci o rețetă, urmează instrucțiunile întocmai. Doar după ce vei vedea rezultatul vei înțelege secretele rețetei și vei reuși să improvizezi și să îți pui amprenta asupra unui preparat.

Nu te grăbi

Dacă te grăbești, indiferent că încerci ceva pentru prima oară sau ai deja experiență, vei reduce calitatea preparatului, iar gustul său este strâns legat, e bine să știi, de pasiunea, răbdarea și implicarea depuse!

Lucrează cu pași mici

Atunci când prepari un sos, de exemplu, și vrei să te asiguri că va ieși așa cum trebuie, adaugă ingredientele treptat, amestecând. Doar așa vei fi sigură că pui cantitatea potrivită și că nu îți iese nici prea moale, nici prea gros. Amestecă permanent, până când ajunge la fierbere.

Scapă de lacrimile cauzate de ceapă

După ce tai o ceapă, frecarea mâinilor de robinetul metalic din bucătărie te poate scăpa de miros și de lacrimi. Neașteptat, dar adevărat! Testează și convinge-te de înțelepciunea bunicii!

Nu uita de oțet

Dacă prepari supă de linte sau de fasole, nu uita să adaugi o linguriță de oțet sau să storci lămâie. Vei oferi preparatului aromă!

Secretul ouălor bine gătite

omleta

Secretul omletei delicioase, cremoase și cu gust perfect este salamul! Dacă nu îți place, atunci poți opta pentru șuncă. Mărunțește-l sau răzuiește-l, exact cum faci cu brânza, și adaugă-l în tigaie peste ou.

Fii pregătită pentru musafiri neașteptați

alimente bucatarie

Nu se știe niciodată cine îți bate la ușă! Nu aștepta momentul cu frigiderul gol: ai grijă ca întotdeauna să ai la îndemână ingredientele potrivite și rețeta ideală care să te ajute să prepari ceva rapid și gustos!

Fii inventivă

Când mâncarea este aproape gata, adaugă rondele subțiri de cartofi deasupra, asemănatoare chipsurilor, și mai gătește câteva minute. Mâncarea va prinde o crustă aurie cu o textură foarte frumoasă, crocantă și gustoasă!

Simplifică-ți munca

Nu te lupta să scoți semințele castraveților. Taie-i pe jumătate și scoate miezul cu o linguriță: îți ia un minut! Apoi ești liberă să îi introduci în orice preparat: fără grijă, fără muncă inutilă de curățare!

Păstrează blatul sau locul pentru gătit curat

Întotdeauna, fără excepție, locul în care gătești trebuie să fie curat. De la tacâmuri și oale până la aragaz și masa pe care gătești, totul trebuie să strălucească! Nu lăsa niciodată vase murdare, oricât ai fi de obosită. A doua zi, munca va părea dublă!

Păstrează frigiderul curat

Pentru a păstra frigiderul curat, șterge întotdeauna fundul și capacele vaselor pe care le ții la rece. Astfel, indiferent ce ai găti, frigiderul se va menține curat. E mai simplu să le introduci curate în frigider, decât să speli frigiderul de trei ori pe zi.

Pune pasiune în ceea ce faci

Nu în ultimul rând, foarte important de menționat, gătește întotdeauna ca și cum ai face-o pentru cea mai dragă persoană din viața ta. Poți fi sigură de succes!

Urmează trucurile oferite de bunica și transformă gătitul într-o artă!

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce fel de bunică vei fi?
Ce fel de bunică vei fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (11)

Ne găsești pe