Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

12 rețete de prăjituri simple pentru începători

Raluca Margean
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
La frigider
Calorii:
500
12 rețete de prăjituri simple pentru începători

Caracteristici

Dacă ești începătoare și nu ai mai făcut prăjituri până acum, este bine să începi cu niște rețete de prăjituri simple, care se obțin repede și fără prea mult efort. Aceste deserturi delicioase vor încânta papilele gustative ale invitaților tăi, iar tu vei primi doar laude pentru ce ai reușit să faci. Află ce prăjituri simple poți prepara singură, fără niciun ajutor!

Prăjituri simple pentru începători

1. Prăjitură Baiadera

Felie de prăjitură Baiadera pe o farfurie

Foarte simplu de făcut, această prăjitură nu necesită coacere și este gata în maximum 30 de minute.

Ingrediente:

  • 280 de grame de biscuiți de vanilie umpluți cu cremă
  • 280 de grame de biscuiți cu cacao umpluți cu cremă
  • 130 de grame de unt
  • 200 de grame de ciocolată simplă
  • 50 de grame de arahide
  • 50 de grame de ciocolată albă

Mod de preparare:

  1. Pentru a prepara una dintre cele mai delicioase prăjituri simple, trebuie să mărunțești biscuiții cu ajutorul unui blender, apoi să-i pui în două boluri diferite. Separat, topește untul și mărunțește arahidele. Jumătate din cantitatea de unt și de arahide (65 de grame unt și 25 de grame de arahide) se adaugă în bolul cu biscuiți de vanilie, iar cealaltă jumătate în bolul de biscuiți cu cacao. Amestecă bine ingredientele din fiecare bol până se formează un amestec cu o consistență de nisip umed. Dacă este nevoie, mai adaugă puțin unt.
  2. Acoperă o tavă (de aproximativ 20x20 cm) cu o folie de plastic pe care s-o ungi cu ulei, apoi varsă în tavă amestecul din bolul cu biscuiți cu cacao. Întinde bine stratul de biscuiți și nivelează-i astfel încât să fie uniformi.
  3. Adaugă pe deasupra amestecul din bolul cu biscuiți de vanilie și nivelează-i așa cum ai procedat în cazul biscuiților cu cacao.
  4. Topește ciocolata simplă și adaug-o uniform peste stratul de biscuiți, apoi topește ciocolata albă și adaugă cu lingurița ciocolată din loc în loc pe toată suprafața. Pentru ornat, cu un băț sau cu coada unei lingurițe, trasează diferite forme prin ciocolata albă.
  5. Lasă prăjitura la frigider timp de 60-90 de minute, ca să se întărească. Acum este gata s-o tai în bucățele și s-o servești familiei și prietenilor!

2. Prăjitură Balamuc

Felie de prăjitură cu frișcă și blat de ciocolată

Delicioasă și rapidă, această prăjitură va fi pe placul copiilor, dar nu numai!

Ingrediente:

  • 4 căni de făină
  • 1 cană de apă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de ulei
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • Esență de vanilie sau de rom
  • 3 lingurițe de cacao
  • 1 borcan de gem
  • Frișcă lichidă

Mod de preparare:

  1. Amestecă bine făina cu praful de copt și cacaua, apoi adaugă uleiul, zahărul, apa, gemul și esența de vanilie sau rom. Secretul acestei prăjituri simple este ca toate ingredientele să se amestece foarte bine astfel încât să nu se facă cocoloașe. Amestecul rezultat trebuie să fie o cremă de ciocolată consistentă.
  2. Unge o tavă cu puțin ulei și pune o folie de copt, apoi varsă amestecul în tavă și nivelează bine pe toată suprafața. Poți adăuga nuci tocate mărunt, stafide sau alune.
  3. Introdu tava în cuptorul încălzit la 140 de grade și lasă prăjitura la copt timp de 40 de minute sau până trece testul scobitorii.
  4. După ce ai scos-o din cuptor, las-o să se răcească la temperatura camerei.
  5. Între timp, pregătește frișca. Amestecă frișca lichidă cu blenderul, până ce aceasta se întărește. Când e gata, adaugă frișca în strat gros peste prăjitură și orneaz-o cu bomboane sau cacao.

Prăjituri simple de duminică 

3. Chec simplu

Felie de chec pe o farfurie albă

Pentru această prăjitură nu ai nevoie de mai mult de 10 minute pentru a o pregăti și nici de prea multe ingrediente. Este una dintre cele mai ușoare prăjituri simple, astfel că oricine o poate face!

Ingrediente:

  • 4-5 ouă
  • 1 lingură de făină
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 6 linguri de zahăr brun
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare:

  1. Separă gălbenușurile de albușuri. Adaugă zahărul brun în gălbenușuri și amestecă-le bine cu un mixer până se topește zahărul. Separat amestecă și albușurile până când obții un amestec cu o textură consistentă, apoi adaugă albușurile peste gălbenușuri. Amestecă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziția.
  2. Unge o tavă cu puțin ulei și făină și varsă amestecul în tavă, pe care o introduci apoi în cuptorul încălzit la 180 de grade.
  3. Lasă aluatul în cuptor timp de 40-45 de minute să se coacă bine, apoi scoate prăjitura și las-o să se răcească la temperatura camerei.
  4. Tai-o apoi în felii și savureaz-o pe îndelete simplă, cu ciocolată sau frișcă pe deasupra.

4. Prăjitura Arlechin

Din lista cu prăjituri simple nu putea lipsi acest desert delicios format dintr-un strat crocant, cu gem acrişor şi o bezea pufoasă.

Ingrediente:

  • 1 pachet de unt 
  • 70+100 g zahăr 
  • 200 g făină 
  • 3 ouă 
  • gem/dulceaţă acrişoară 
  • nucă măcinată

Mod de preparare:

  1. Amestecă 70 de grame de zahăr alături de unt. Apoi, adaugă făina şi gălbenuşul.
  2. Tapetează o tavă cu făină şi pune aluatul atât doar cât observi că s-a rumenit uşor partea superioară.
  3. Pune un strat de gem peste blat, apoi albușurile bătute spumă cu zahărul rămas.
  4. Presară nucă şi mai lasă câteva minute la cuptor.

5. Prăjitură Vis

O prăjitură în mai multe straturi, ușor de pregătit și greu de lăsat din mână. Cu adevărat delicioasă!

Prăjitură cu biscuiți și cremă de ciocolată

Ingrediente:

  • 300 de grame de biscuiți simpli mărunțiți
  • 100 ml de lapte
  • 60-70 de grame de unt topit
  • 30 de grame de cacao
  • 500 de grame de frișcă bătută
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 200 de grame de nutella
  • 400 de grame de mascarpone
  • Esență de vanilie
  • 100 de grame de ciocolată cu lapte
  • 50 de grame de ciocolată amăruie
  • 150 ml de frișcă lichidă

Mod de preparare:

  1. Amestecă bine biscuiții cu cacaua și untul topit, apoi adaugă treptat laptele în amestec. După ce s-a obținut un amestec de consistență groasă, varsă-l într-o tavă (24x24 de cm) pe marginile căreia ai pus hârtie de copt. Nivelează bine amestecul pe toată suprafața tăvii și pune-l în frigider aproximativ 15 minute ca să se întărească.
  2. În timp ce blatul se întărește, pregătește crema. Adaugă zahărul pudră peste mascarpone și amestecă bine cu mixerul. Peste crema astfel obținută se adaugă treptat frișca bătută, amestecând apoi cu mixerul. Adaugă apoi esența de vanilie și continuă să amesteci cu mixerul.
  3. Când este gata crema, împarte-o în două jumătăți aproximativ egale. Într-o jumătate adaugă crema de ciocolată și amestecă cu mixerul.
  4. Scoate blatul din frigider și adaugă peste el crema fără crema de ciocolată și niveleaz-o bine pe toată suprafața blatului. Adaugă apoi crema cu ciocolată , distribuind-o și peste aceasta foarte bine, apoi pune prăjitura la frigider pentru încă 10 minute.
  5. Pentru glazura de ciocolată a acestei prăjituri simple, toarnă frișca lichidă fierbinte peste ciocolata amăruie și amestecă foarte bine până se topește ciocolata. Adaugă apoi glazura peste prăjitura scoasă din frigider și, după ce ai distribuit-o uniform pe toată suprafața, pune-o din nou la frigider pentru 4 ore.
  6. După tot acest timp, prăjitura e gata și e pregătită pentru a fi servită.

6.Prăjitură cu cremă de lămâie și cocos

Aceasta prăjitură rapidă și ieftină este deosebit de delicioasă. Se face cu foi din blat de pandișpan, are un gust răcoritor datorită cremei de lămâie și este foarte pufoasă, de ți se topește în gură.

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr + 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 180 g făină
  • 20 g nucă de cocos
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguri de apă rece
  • 80 ml ulei

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 ml lapte
  • 120 g zahăr+1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 50 g făină
  • coaja rasă de la 1 lămâie galbenă și una verde
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 lingură esență de lămâie
  • 200 g unt
  • 30 g nucă de cocos

Ingrediente pentru decorarea acestei prăjituri simple:

  • 1 ciocolată albă
  • 3-4 linguri de frișcă lichidă
  • nucă de cocos

Mod de preparare:

  1. Bate albușurile cu zahărul până obții o spumă tare, apoi adaugă gălbenușurile rând pe rând.
  2. Adaugă uleiul, apa, amestecă bine și la final pune și făina amestecată cu praful de copt, nuca de cocos ș coaja rasă de lămâie.
  3. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.Tapetează tava cu o foaie de copt și toarnă aluatul înăuntru. Introdu tava la cuptor, las-o acolo aproximativ 20-25 de minute și apoi scoate blatul și lasă-l la răcit.
  4. Pentru cremă, pune la fiert 300 ml lapte cu zahărul simplu și cel vanilat. Amestecă făina în 100 ml lapte, adaugă oul bătut și toarnă peste laptele cald cu zahăr. Lasă compoziția la fiert și amestecă în continuu ca să nu se prindă. Când se obține consistența unei budinci, ia crema de pe foc și las-o la răcit, apoi adaugă coaja rasă, esența de lămâie, untul și sucul de lămâie. Amestecă bine, apoi adaugă și nuca de cocos.
  5. Taie blatul pe jumătate, adaugă ¾ din cremă, apoi pune deasupra partea cealaltă din blat și restul de cremă.
  6. Topește ciocolata caldă, adaugă frișca lichidă și amestecă bine câteva minute pe foc.
  7. Toarnă cicolata peste prăjitură, presară nucă de cocos pe deasupra și las-o la răcit.

7. Tort cu biscuiți și pișcoturi

Tort de biscuiți

Dacă vrei să faci prăjituri simple de sărbători sau zile de naștere, poți face această prăjitură delicioasă. Este super ușor de realizat, așadar o poți încerca și tu!

Ingrediente:

  • 1 pachet de biscuiți simpli
  • 1 pachet de pișcoturi (aproximativ 20 de bucăți)
  • 1,5 litri de lapte
  • 2 ouă
  • 250 de grame de zahăr
  • Esență de vanilie
  • 120 de grame de amidon de porumb
  • 40 de grame de cacao

Mod de preparare:

  1. Folosește 100 ml de lapte pentru a înmuia foarte puțin pișcoturile (doar pe o margine). Așază-le apoi într-o tavă de 24x24 cm cu marginea înmuiată în jos (pișcoturile se așază unul în prelungirea celuilalt, pe margine). Pișcoturile vor fi intercalate cu biscuiții care sunt așezați pe una dintre marginile de pe lungime.
  2. Umple tava, așezând un rând de pișcoturi, un rând de biscuiți, aranjați după instrucțiunile de mai sus.
  3. Pentru realizarea cremei acestei prăjituri simple, bate cele două ouă foarte bine, adăugând esența de vanilie și zahărul. Separat, amestecă amidonul cu 40 de grame de cacao și adaugă-l apoi peste ouă ca să rezulte o cremă de ciocolată.
  4. În tot acest timp fierbe restul de lapte într-o oală mai mare, iar când acesta este fiert, ia-l de pe foc și amestecă-l în acea oală împreună cu crema de ciocolată rezultată mai sus. Pune oala cu acest conținut din nou pe foc și amestecă la foc mediu până se îngroașă compoziția.
  5. Când este gata, adaugă acest amestec peste pișcoturile și biscuiții aranjați frumos în tavă și lasă tortul în frigider să se răcească timp de câteva ore (4-5 ore), apoi scoate-l și taie felii pentru toți invitații de la petrecere!

Prajitură rapidă și ieftină

8. Prăjitură fără coacere cu ciocolată şi frişcă

Felie de prăjitură cu strat de ciocolată și frișcă

Atunci când nu ai timp și îți dorești un desert dulce și aromat, care să conțină atât frișcă, cât și ciocolată, poți realiza această rețetă de prăjitură simplă, rapidă și ieftină.

Ingrediente:

  • 250 ml frișcă lichidă;
  • 600 g biscuiți cu cacao;
  • 1litru de lapte;
  • 250 g unt;
  • 200 g zahăr;
  • 200 g făină;
  • 150 g ciocolata cu 50% cacao;
  • 50 g cacao;
  • 1 linguriță esență de vanilie.
  • 250 ml lapte, 1 lingură miere, 1 linguriță esență de vanilie (ingrediente necesare pentru însiroparea biscuiților)

Mod de preparare:

  1. Pune la foc, într-o cratiță medie ca mărime, făina, pudra de cacaco, zahărul și laptele. Amestecă continuu în timp ce torni ingredientele. Când obții consistența unei budinci, adaugă untul și ciocolata. Amestecă bine până când totul se omogenizează.
  2. Adaugă la final esența de vanilie și pregătește laptele pentru însiroparea acestei prăjituri simple.
  3. Pune cei 250 ml de lapte la încălzit, adaugă vanilie și miere. Când s-au topit, începe însiroparea.
  4. Pe fundul unei tăvi formează blatul prăjiturii, punând un strat de biscuiți aromați, apoi budinca, biscuiții, și tot așa până când termini crema.
  5. Lasă apoi 30 minute la frigider. Pregătește frișca în acest timp și apoi pune-o în strat subțire deasupra.

Sfaturi de la Jamila: prăjituri simple

Dacă vrei să faci prăjituri simple și delicioase, poți urma indicațiile prețioase ale Jamilei. Cu siguranță nu vei greși. Iată 2 rețete de dulciuri rapide pe care oricine le poate face:

9.Prăjitură cu cafea

Dacă îți place cafeaua, te poți bucura de gustul său și în prăjituri. Iată cum să faci un desert savuros și pufos ca Jamila.

Ingrediente pentru blat:

  • 175 g iaurt
  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt topit
  • 40 g amidon
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingură de praf de copt
  • Sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml frișcă neîndulcită
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 40 g amidon
  • 20 g cafea instant
  • 20 g gelatină
  • 2 gălbenușuri de ou

Mod de preparare:

  1. Pentru blat, amestecă bine cele 3 ouă cu zahărul, apoi adaugă untul topit și răcit, iaurtul și cacaua.
  2. După ce ai amestecat bine, adaugă amidonul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și făina și amestecă bine în continuare, până se omogenizează.
  3. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lasă la copt aproximativ 30 de minute, apoi scoate blatul și lasă-l să se răcească.
  4. Între timp, pregătește crema acestei prăjituri simple. Pune laptele într-o cratiță și adaugă zahărul, amidonul, cele 2 gălbenușuri și cafeaua instant, amestecând bine până se omogenizează.
  5. Pune cratița pe foc mic și lasă la fiert, amestecând continuu până crema se îngroașă.Când consistența sa este groasă, ia-o de pe foc și pune-o deoparte.
  6. Pune gelatina la hidratat în apă rece timp de 5 minute. Când s-a înmuiat, o scurgi bine de lichid și o adaugi în cremă. Amestecă bine până se topește gelatina. Pune o folie de plastic direct pe cremă și las-o la răcit.
  7. Bate frișca de la frigider la mixer, la viteză mare, până devine spumoasă.
  8. Amestecă frișca cu crema, apoi întoarce blatul cu susul în jos. Întinde crema peste blat și niveleaz-o bine pe toată suprafața blatului.
  9. Pune prăjitura cu cafea la frigider și las-o peste noapte la răcit.
  10. A doua zi, decoreaz-o cu puțină cafea deasupra și servește-o la masă.

10. Tort simplu

Dacă ai căutat până acum rețete de tort și prăjituri simple și nu ai găsit, noi îți recomandăm să încerci tortul Red Velvet de la Jamila.

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g zahăr
  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • 260 g lapte bătut / kefir
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 1 lingură de oțet
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 10 g cacao
  • puțină sare
  • 1 lingură colorant alimentar roșu (pudră)
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 g cremă de brânză
  • 400 ml frișcă neîndulcită
  • 160 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare:

  1. Amestecă untul cu zahărul, adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine cu un tel.
  2. Adaugă laptele sau kefirul, sarea, esența de vanilie, oțetul, cacaua și amestecă bine totul.
  3. Adaugă făina și amestecă până se omogenizează, apoi adaugă bicarbonatul de sodiu și colorantul roșu.
  4. Transferă compoziția într-o formă de tort și pune blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 55 de minute. Lasă-l apoi la răcit și taie-l în 3 secțiuni egale.
  5. Pentru cremă, amestecă crema de brânză și zahărul pudră, adaugă frișca și bate totul cu un mixer până se întărește.
  6. Adaugă crema peste fiecare strat de blat și pune tortul la frigider până se întărește crema foarte bine.
  7. Când s-a răcit, poți decora tortul după preferințe.

Alte rețete de prăjituri simple

11. Prăjitura leneșului cu mere

   

Aceasta este poate cea mai ușoară dintre toate rețetele de prăjituri simple. Se face foarte repede și este extrem de delicioasă. Iată cum se prepară:

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 250 g unt nesărat feliat
  • 350 g griș
  • 200 g zahăr tos
  • 10 g praf de copt
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • Puțină sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1,5 kg mere
  • 150 g zahăr tos
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat

Mod de preparare:

  1. Pune zahărul tos peste merele rase, adaugă zahărul vanilat și scorțișoara, apoi amestecă totul foarte bine. Împarte apoi amestecul în 2 părți egale.
  2. Pentru blat, amestecă făina cu zahărul tos, grișul, praful de copt, zahărul vanilat și sarea. Împarte compoziția în 3 părți.
  3. Unge o tavă cu unt și presară făină, apoi pune jumătate din cantitatea de unt pe fundul tăvii. Untul trebuie să fie rece de la frigider.Peste unt adaugă un strat din amestecul de făină, distribuie foarte bine și niveleaz-o. Adaugă deasupra jumătatea din umplutură de mere.
  4. Adaugă al doilea strat din amestecul de făină și distribuie-l foarte bine pe toată suprafața.
  5. Adaugă restul de umplutură de mere, nivelează bine pe toată suprafața tăvii și adaugă restul din amestecul de făină, nivelând bine.
  6. Deasupra pune untul rămas și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute.
  7. Scoate-o din cuptor, las-o la răcit, pudreaz-o cu zahăr și o poți savura.

12.Tiramisu cu ananas

De obicei tiramisu se face cu cacao, însă o rețetă delicioasă este cu ananas. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară una dintre cele mai savuroase prăjituri simple:

Ingrediente:

  • 6-7 pișcoturi
  • 2 gălbenușuri medii
  • 70 g zahăr tos fin
  • 20 ml apă
  • 250 g mascarpone la temperatura camerei
  • 100 ml smântână lichidă pentru frișcă + 10 g zahăr pudră
  • 1 conservă de ananas bucăți
  • 2-3 linguri lichior amaretto (opțional)
  • puțină sare

Mod de preparare:

  1. Sucul din conserva de ananas se amestecă cu amaretto.
  2. Amestecă gălbenușurile cu 40 g zahăr și sarea până se deschid la culoare și îți dublează volumul.
  3. Pune o cratiță cu 20 de ml de apă la foc mic și adaugă 30 g de zahăr. După ce fierbe, stinge focul și adaugă siropul gata preparat peste gălbenușuri, amestecând cu mixerul în continuu.
  4. Dă la viteză mare mixerul și mai amestecă 6-7 minute, apoi adaugă brânza mascarpone, câte o lingură, rând pe rând. Amestecă de jos în sus, până incorporezi totul foarte bine.
  5. Pune smântâna rece într-un vas rece, adaugă zahărul pudră și mixează la viteză redusă până devine ferma și pufoasă.
  6. Adaugă frișca, lingură cu lingură, cu mișcări de jos în sus, în crema de mascarpone.
  7. Pune într-un recipient de sticlă crema, adaugă cubulețele de ananas, apoi pișcoturile înmuiate în siropul de amaretto. Fă mai multe straturi de cremă, ananas și pișcoturi, iar când ai terminat, introdu totul la frigider pentru 1-2 ore. Poftă bună!

Așadar, există nenumărate rețete de prăjituri simple, inspiră-te din cele prezentate din acest articol și surprinde-ți familia cu cele mai gustoase preparate.

Surse foto: Pixabay, iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro - culinar

    • vizionate
    • votate
    • discutate
    1. Rețeta sigură de cozonac la maşina de făcut pâine (330 vizite)
    1. Rețeta sigură de cozonac la maşina de făcut pâine (0 comentarii)

    LIKE si intra in universul divelor!