Rețete delicioase
Înapoi la

Ciuperci umplute cu carne tocata: o reteta de toamna pe care trebuie sa o incerci

Ciuperci umplute cu carne tocata: o reteta de toamna pe care trebuie sa o incerci

Adelina Ion

Daca esti in pana de idei in ceea ce priveste meniul zilnic, daca astepti musafiri si vrei sa ii rasfeti cu un preparat deosebit sau daca vrei sa ii faci o surpriza culinara placuta partenerului tau, iti sugeram sa incerci o reteta de ciuperci umplute cu carne tocata. Este delicioasa si usor de preparat, putand fi pregatita fara probleme chiar si de persoanele mai putin inzestrate cu talent culinar.

Iata cum se prepara reteta de ciuperci umplute cu carne tocata pe care ti-o propunem!

Ingrediente pentru ciupercile umplute cu carne tocata

- 12 ciuperci de marime medie;
- 250 gr de carne tocata (de porc si vita);
- 2 cepe;
- 2 oua;
- o legatura de patrunjel;
- 3 catei de usturoi;
- o felie de paine inmuiata in lapte;
- unt;
- ulei;
- sare, piper.

Cum se prepara ciupercile umplute cu carne tocata

Pentru reteta de ciuperci umplute cu carne tocata, toate ingredientele vor fi mixate cu ajutorul blenderului, asa ca nu vei avea bataie de cap cu tocatul manual. Incepe prin a desprinde piciorusele de palariile ciupercilor, dupa care spala-le bine. Introdu piciorusele in blender, apoi caleste mixtura in putin ulei incins timp de cateva minute. Intr-o alta tigaie, caleste si cele doua cepe, insa fii atenta ca acestea sa nu devina maronii. Apoi, toaca usturoiul si patrunjelul si pune-le intr-un vas, alaturi de ceapa si de ciupercile deja calite.

Este randul pregatirii carnii. Dupa ce ai mixat-o, caleste-o si pe ea in putin ulei, insa ai grija sa nu se arda, ci sa isi schimbe putin culoarea. Introdu-o in vasul in care se gasesc restul ingredientelor. Tot aici, adauga si felia de paine inmuiata in lapte, pe care va trebui s-o faramitezi intre degete. La final, pune cele doua oua, sarea si piperul. Ciupercile umplute cu carne tocata sunt gata sa fie introduse la cuptor!

Unge o tigaie cu putin ulei, apoi asaza palariile ciupercilor. Umple-le cu mixtura pregatita in prealabil si adauga deasupra fiecareia o bucatica de unt de marimea unei nuci. Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute. Din cand in cand, le poti stropi cu putina apa si cu sucul pe care acestea il lasa in tava. Ciupercile umplute cu carne tocata sunt gata de servire, fiind la fel de delicioase calde sau reci. Pentru decor, poti folosi boabe de rodie.

Pofta buna!

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Ce aroma de toamna te reprezinta?
Incepe quiz
Ce aroma de toamna te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.