Cușcuș cu ton și ardei iuți, o rețetă mediteraneeană gata în 15 minute

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
Dacă te-ai săturat de sandvișurile și preparatele de la cantină care abundă în calorii, îți propunem o rețetă perfectă pentru masa de prânz de la birou: cușcuș cu ton și ardei iuți.
Este o combinație preferată de locuitorii din zona Mării Mediterane, deoarece asigură sațietate și doza optimă de acizi grași Omega 3, esențiali pentru sănătatea și funcționarea optimă a creierului și inimii, dar și pentru sporirea inteligenței și a longevității.
Acest preparat culinar simplu, gata în mai puțin de 15 minute, este ideal ca pachețel pentru serviciu. Așa că notează-ți ingredientele și rețeta și fugi la bucătărie!
Iată cum se prepară cea mai bună salată de cușcuș cu ton și ardei iuți!
Cum să faci cușcuș cu ton și ardei peperoncino
Cușcușul este un aliment preparat din făină de grâu dur, pe care îl poți găsi la raftul cu paste. El poate fi de mai multe tipuri: marocan, israelian și libanez. Cușcușul marocan are forma unor granule sferice micuțe și se găsește cel mai des în magazine, fiind și cel mai ușor de preparat.
Pastele și orezul pot fi înlocuite cu succes de cușcuș, care este indicat în regimul alimentar al persoanelor vegetariene, al celor care suferă de boli digestive, cardiovasculare și hepatobiliare. Din păcate, cei cu intoleranță la gluten nu se pot bucura de acest aliment.
Printre beneficiile consumului de cușcuș putem aminti: este o sursă bună de proteine (100 de grame de cușcuș conțin 6 grame de proteine, adică 12% din necesarul zilnic), fibre (care ajută la scăderea în greutate, ameliorează constipația, reglează nivelul de colesterol și mențin sațietatea), vitamine din complexul B (care ajută la protejarea sistemului imunitar, conferă energie și mențin sănătatea pielii, creierului și inimii) și minerale (în special seleniu, care are un rol major în reglarea hormonilor tiroidieni și protejarea organismului de radicalii liberi, și mangan, care reglează metabolismul și glicemia).
Acum, că am aflat de ce e bine să mâncăm mai des cușcuș, să vedem și cum se prepară o salată delicioasă cu ton, ardei iute și, desigur, cușcuș, „vedeta” acestei rețete!
Vezi mai jos și o rețetă video de cușcuș cu roșii și castraveți!
Ingrediente pentru 4 porții:
- 250 ml de supă de pui sau apă
- 250 de grame de cușcuș
- o conservă de ton bucăți sau mărunțit, bine scursă de ulei sau apă
- 3 roșii cherry tăiate pe jumătate
- un ardei iute peperoncino, tăiat feliuțe sau rondele, după preferințe
- o legătură de pătrunjel proaspăt tocat
- 2 lingurițe de capere
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare și piper, după gust
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
- Adu la fierbere supa de pui sau apa, ia recipientul de pe foc și adaugă cușcușul. Amestecă bine, acoperă vasul cu un capac și lasă-l să se înmoaie și, în același timp, să se umfle timp de 10 minute.
- Între timp, amestecă într-un bol tonul, roșiile tăiate, ardeiul iute, pătrunjelul și caperele.
- Amestecă apoi cușcușul cu o furculiță, adaugă sare și piper, după gust, apoi uleiul de măsline.
- La final, nu-ți rămâne decât să adaugi peste cușcuș salata de ton cu roșii, ardei și capere și să dai un gust desăvârșit cu sucul proaspăt de lămâie.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, încearcă și salata tabouleh cu cușcuș și castraveți sau deliciosul cușcuș cu pui crocant și arome orientale!



Surse foto: iStock