Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cum se face frisca din smantana in cativa pasi simpli

Alexa Galgau

Nu exista nicio urma de indoiala referitoare la calitatea superioara a preparatelor de casa, in comparatie cu cele din comert. Atunci cand decizi sa iti faci singura chiar si ingredientele pe care le vei folosi mai departe in alt preparat, rezultatul final este unul incomparabil mai gustos si, de multe ori, mai sanatos, pentru ca nu folosesti tot felul de substante chimice sau E-uri periculoase. In ceea ce priveste cofetaria, nimic nu este mai bun decat frisca facuta chiar de tine. Uita de cea cumparata din magazin si invata cum se face frisca din smantana in doar cativa pasi!

Cum se face frisca din smantana

Nu trebuie sa iti fie teama sa iti faci singura frisca. Nu trebuie decat sa ai la indemana doua ingrediente si un mixer. Din aceasta reteta, gata in doar 10 minute, iti ies 2 castroane medii de frisca delicioasa, pe care o poti servi ca atare, ca desert, sau o poti adauga la alte dulciuri. 

Ingrediente:

- 2 linguri de zahar;

- 250 ml smantana foarte grasa (pentru frisca);

- putina esenta de vanilie, migdale ori rom sau pudra de cacao (optional).   

Mod de preparare: ca sa iti iasa perfecta frisca, ai nevoie de un vas de metal curat. Pune-l la congelator, alaturi de paletele de la mixer, timp de 10 minute. Cand expira timpul, adauga zaharul in vasul racit si toarna peste el smantana de la frigider. Trebuie sa mixezi pe viteza medie timp de cateva minute bune. Frisca va fi foarte lichida si plina de balonase. Abia dupa 5-6 minute va incepe sa se intareasca putin, asa ca nu iti pierde rabdarea si continua sa o bati. Dureaza circa 8-9 minute sa obtii frisca aceea tare si pufoasa dupa care iti lasa gura apa. Ai grija sa nu bati si mai mult frisca, pentru ca o sa obtii o crema prea tare, asemanatoare cu untul!

Daca ai nevoie de o cantitate mai mare de frisca din smantana, tine minte ca aceasta din urma isi dubleaza volumul atunci cand este batuta cu mixerul. In cazul in care vrei sa adaugi si alte arome, trebuie sa faci acest lucru la inceput, inainte de a incepe sa mixezi.

Pont: evita sa cumperi smantana ultra-pasteurizata, deoarece nu capata acea consistenta pufoasa. De asemenea, tine minte ca nu trebuie sa folosesti un vas din plastic pentru a bate crema, ci este foarte important sa fie unul din metal. 

Acum ca ai aflat cat de simplu se face frisca din smantana, nu-ti ramane decat sa te convingi si singura si sa scapi de teama de a experimenta in bucatarie!

Pune in aplicare reteta de mai sus si incearca frisca obtinuta in doua tipuri de prajituri delicioase: prajitura cu frisca si sos de capsuni si cataif cu frisca!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!