Rețete delicioase
Înapoi la

Friptura de carne de porc umpluta cu arome mediteraneene!

Friptura de carne de porc umpluta cu arome mediteraneene!

Edda Bild

Atunci cand crezi ca nimic nou culinar nu te mai poate surprinde, gaseste-ti inspiratia din bucatariile lumii si vei gasi retete uimitoare, inedite dar totusi deloc intimidant de traditionale. Am fost incantata sa descopar aceasta friptura din carne de porc in meniul unui restaurant atenian, iar rezultatul final - friptura frageda, umplutura - o adevarata explozie de arome mediteraneene - m-a invaluit!

Friptura de carne de porc cu umplutura mediteraneana

Friptura de carne de porc
Ingrediente:

ulei de gatit
4 catei de usturoi, zdrobiti
o lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper negru macinat proaspat
5 rosii uscate la soare, conservate in ulei, taiate cu
bulete
cam 250 g de spanac congelat (sau proaspat) - scurs si tocat
un sfert de cana de
branza feta (poti folosi si telemea romaneasca)
3 linguri de crema de branza
jumatate de lingurita de coaja rasa de lamaie
4 cotlete de porc (cam 100 g fiecare), fara os
2 linguri de zeama proaspata de lamaie
2 lingurite de mustar Dijon
un sfert de lingurita de oregano uscat

Preparare:

1. Incalzeste o tigaie anti-aderenta la foc mediu. Toarna putin ulei de gatit. Adauga cei 2 catei de usturoi si prajeste timp de 1 minut. Adauga un sfert de lingurita de sare, o jumatate din cantitatea initiala de piper, rosiile si spanacul. Prajeste pana cand se evapora toata umezeala din amestec. Ia de pe foc si incorporeaza si cele 2 tipuri de branza si coaja de lamaie.

2. Taie un buzunaras orizontal in cea mai groasa portiune din fiecare cotlet de porc. Indeasa cam un sfert de cana de amestec de spanac in fiecare buzunaras. Presara restul de un sfert de lingurita de sare si restul de piper. Pune friptura din carne de porc intr-o tigaie de copt unsa cu ulei. Amesteca ceilalti 2 catei de usturoi, sucul de lamaie, mustarul si oreganoul intr-un bol; amesteca bine. Unge carnea cu jumatate de amestecul de mustar si lamaie. Lasa la cuptor timp de 6 minute si apoi intoarce friptura. Unge friptura din carne de porc pe partea cealalta cu restul de amestec. Mai lasa timp de 2 minute la cuptor sau pana cand este gata.

O astfel de umplutura savuroasa si racoritoare, tipic greceasca, scoate in evidenta perfect savoarea din friptura de carne de porc si, contempland reusita gastronomica, ma intreb cate astfel de minunatii culinare mai stau ascunse prin restaurantele lumii?

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce aroma de toamna te reprezinta?
Incepe quiz
Ce aroma de toamna te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.