Rețete delicioase
Înapoi la

Negresa cu ciocolată albă este un deliciu. Uite cum se face!

Negresa cu ciocolată albă este un deliciu. Uite cum se face!

Sorina Corneanu

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Negresa cu ciocolată albă este un deliciu. Uite cum se face!

Caracteristici

Chiar dacă ciocolata neagră a pus stăpânire pe lume, iar deliciile pregătite cu aceasta au cucerit universul deserturilor, asta nu înseamnă că secretele ciocolatei albe nu pot fi cuceritoare. O mulțime de preparate sofisticate se bazează pe ciocolată albă, însă prea puține sunt cele pe care ai încercat să le prepari. Unul dintre acestea este chiar negresa cu ciocolată albă.

Iată cum prepari o negresă cu ciocolată albă delicioasă!

Pentru aluat ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 230 de grame de unt nesărat
  • 170 de grame de ciocolată albă
  • 300 de grame de zahăr granulat
  • 4 ouă
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 188 de grame de făină
  • o jumătate de linguriță de sare

Vezi cum prepari pas cu pas o negresă cu ciocolată albă delicioasă!

Pentru glazură ai nevoie de:

  • 112 grame de brânză dulce
  • 60 de grame de unt nesărat, lăsat la înmuiat la temperatura camerei
  • 56 de grame de ciocolată albă, topită
  • 1 cană de zahăr fin
  • o jumătate de linguriță de extract de vanilie pură

Iată cum prepari cea mai bună negresă cu ciocolată albă!

  1. Preîncălzește cuptorul la 177 de grade Celsius și adaugă în tavă folie de aluminiu sau hârtie de copt.
  2. Într-un castron separat, amestecă untul și ciocolata albă tocată, până când compoziția devine omogenă și moale.
  3. Se adaugă zahăr și se amestecă din nou până când se integrează complet, apoi se adaugă ouăle și vanilia.
  4. Compoziția se amestecă ușor cu făina și sarea, fără să se formeze cocoloașe, apoi se integrează ciocolata albă până când totul devine o compoziție lucioasă și fină. Poți turna compoziția în tavă, pe foaia de copt, întinzând-o uniform.
  5. Lasă totul la copt timp de 30 de minute. Pentru a verifica dacă negresa este gata, e necesar să înțepi prăjitura în mijloc cu ajutorul unei scobitori. În cazul în care scobitoarea are urme de cocă atunci când o extragi din prăjitură, negresa nu este gata. Mai las-o câteva minute și nu uita să o verifici din când în când. De obicei nu ar trebui să dureze mai mult de 35 de minute pentru a fi perfectă.

prajitura alba

După ce scoți negresa din cuptor, nu mai târziu de 35 de minute, asigură-te că o așezi pe un suport întins, la temperatura camerei, și o lași să se răcească timp de câteva minute, interval în care să prepari glazura de ciocolată albă.

Într-un castron mare, cu ajutorul mixerului, amestecă bine brânza dulce și untul până când obții o compoziție netedă și cremoasă. Adaugă ciocolata albă, zahărul fin și puțină vanilie. Bate totul la viteză mică timp de două minute. Toarnă compoziția deasupra negresei și las-o la frigider câteva ore pentru a se întări și a se forma glazura propriu-zisă. Când observi o crustă irezistibilă de ciocolată albă, e semn că te poți pregăti să tai negresa și să îți inviți prietenii la un desert delicios de sezon!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.