Rețete delicioase
Înapoi la

O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac

O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac

Redactor Raluca Margean

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Calorii:
300
O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac

Caracteristici

Sambusek cu spanac și brânză este o rețetă originală libaneză foarte cunoscută și apreciată. De fapt, sambusekul este alternativa libaneză la ștrudelul cu spanac și brânză, care este preparat dintr-o foaie de aluat simplu în formă de scoică și umplută cu un amestec delicios de spanac cu brânză. Bineînțeles că există și câteva ingrediente specifice libaneze care îi dau un plus de savoare și autenticitate rețetei.

Iată mai jos tot ce ai nevoie pentru a prepara un sambusek cu spanac și brânză delicios.

Sambusek cu spanac și brânză: rețeta originală libaneză

sambusek cu spanac- sambusek pe o farfurie de lemn

Sursa foto: Pinterest

La amestecul de brânză și spanac, poți folosi brânză feta mărunțită, deoarece aceasta îi dă un gust deosebit. Amestecul este completat cu alune prăjite și mărunțite, ceapă și usturoi, iar pentru o aromă aparte se adaugă un mix de condimente numit Baharat (ardei iute, piper, cuișoare, scorțișoară și cardamon). Având o aromă dulce și iute totodată, cardamonul este un ingredient folosit adesea în mâncărurile indiene și arăbești. Așadar, iată ingredientele și modul de preparare:

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 cană de făină albă
  • 2 linguri de ulei
  • sare, după gust

Ingrediente pentru amestecul de spanac și brânză:

sambusek cu spanac- spanac pe o farfurie

  • 1 cană de spanac fiert, răcit și apoi mărunțit
  • ½ de cană de brânză feta mărunțită
  • 2 linguri de ulei
  • ½ de cană de ceapă mărunțită
  • 1 lingură de usturoi mărunțit foarte bine
  • ½ de lingură de pudră de Baharat
  • 2 linguri de alune prăjite și mărunțite
  • sare, după gust

Mod de preparare:

  1. Prepară aluatul: amestecă făina cu uleiul și adaugă suficientă apă până se formează un aluat semirigid (nu foarte tare).
  2. Pregătește spanacul astfel: fierbe-l timp de 30-40 de secunde și răcește-l imediat cu apă foarte rece. Lasă-l în apa rece 30-40 de secunde, strecoară-l bine și apoi mărunțește-l.
  3. Prăjește ceapa și usturoiul în ulei într-o tigaie mare, timp de 2 minute, la foc mediu.
  4. Adaugă spanacul, pudra Baharat, sarea, amestecă bine și lasă mâncarea pe foc timp de 3 minute.
  5. Transferă conținutul într-un bol de sticlă adânc, adaugă brânza feta, alunele și amestecă bine, apoi împarte amestecul în 15 porții.
  6. Împarte aluatul în 15 bucăți egale (în formă de cerc).
  7. Adaugă în mijlocul cercului amestecul de spanac cu brânză și îndoaie bucata de aluat astfel încât să formezi un semicerc. Ai grijă să închizi bine semicercul (poți folosi puțină apă dacă este nevoie), iar apoi răsucește marginile semicercului. Repetă procesul pentru fiecare dintre cele 15 bucăți de aluat, apoi dă-le prin făină.
  8. Încălzește uleiul într-o tigaie și prăjește bucățile de sambusek pe fiecare parte, până capătă o nuanță aurie. Când le scoți din tigaie, scurge-le pe o foaie de hârtie, pentru a absorbi tot uleiul.

Încearcă și rețeta de plăcintă cu spanac și brânză, gata în mai puțin de o oră!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.