Pastă de ardei pentru tocănițe: rețeta simplă care nu trebuie să-ți lipsească din cămară
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 200

Caracteristici
Sosul este cel care dă savoare unei tocănițe, așadar trebuie să-i acordăm o atenție deosebită. Cel mai bine este să-l pregătești acasă, ca să fii sigură că este 100% natural și nu conține conservanți. Pasta de ardei pentru tocănițe se prepară foarte ușor și vei avea toată iarna un sos gustos și sănătos. Iată ce simplă este rețeta!
Ingrediente:
- 2 kg de ardei capia
- 2 kg de gogoșari
- 4 linguri de sare de mare
- 250 ml de ulei
- 1 lingură de zahăr
Cum se prepară pasta de ardei pentru tocănițe:
- Spală bine ardeii și gogoșarii și scoate-le cotorul și semințele. Taie-i în bucățele și dă-i apoi prin mașina de tocat carne sau prin robotul de bucătărie.
- Separat, curăță bine borcanele de sticlă în care vrei să pui pasta de ardei. De obicei, aceste borcane se spală cu apă fierbinte și apoi se scurg foarte bine, până sunt uscate complet.
- Adaugă apoi uleiul într-o oală și pune-o pe aragaz, la foc mediu. Când s-a încălzit uleiul, adaugă ardeii și gogoșarii în oală, alături de zahăr și sare.
- Fierbe pasta timp de cel puțin 45 de minute, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul oalei.
- Când a scăzut zeama pe care o lasă ardeii și uleiul se ridică la suprafață, poți să iei pasta de ardei de pe foc.
- Pune pasta fierbinte în borcane pe care le acoperi apoi cu o cârpă sau un prosop. Lasă borcanele să se răcească timp de 24-48 de ore, apoi depozitează-le într-un loc uscat și răcoros.
Poți folosi pasta de ardei la orice fel de tocănițe sau mâncăruri cu pui. Le va da un gust deosebit și un strop de culoare!



Surse foto: Pixabay