Cel mai simplu tort profiterol: il poti face din doar 4 ingrediente!
Cuprins
Considerat savoarea Frantei, profiterolul este acel desert caruia nu ii poate rezista nimeni. Daca pana in prezent se numara printre preferatele tale, de acum il vei situa in capul listei. Foloseste vestitele gogosi, denumite si choux a la creme, pentru a prepara un tort profiterol. Ai nevoie de doar 4 ingrediente pentru a te bucura de o asemenea minunatie culinara!
Sursa foto: taste.com
Ingrediente necesare pentru tortul profiterol
- 300 g de ciocolata neagra;
- 25 g de unt usor topit;
- 20 de gogosi profiterol umplute cu crema de lapte ori de vanilie (din comert);
- 250 g de zmeura.
Cum prepari un tort profiterol
Rupe 200 g de ciocolata neagra in bucati si topeste-le prin metoda la bain-marie. Amesteca frecvent compozitia, apoi pune vasul deoparte. Unge cu putin unt si pune hartie de copt intr-o tava pentru tort (cu pereti detasabili) ori una obisnuita, important este sa fie rotunda. Inmoaie partea de jos a gogosilor in ciocolata, apoi asaza-le pe rand in tava. Daca nu vrei sa cumperi gogosile din comert, gasesti AICI o reteta dupa care le poti prepara in casa. Umple golurile dintre gogosi cu zmeura, insa nu folosi toate fructele. La final, dupa ce ai aranjat toate gogosile unele peste altele, pune o farfurie deasupra lor si preseaza-le bine. De altfel, poti sa faci treptat acest lucru pentru ca ele vor fi mai inalte decat tava respectiva. Lasa desertul la frigider timp de doua ore.
La servire, scoate tortul profiterol din tava pe un platou festiv. Presara deasupra zmeura ramasa si topeste si cele 100 g de ciocolata. Toarna crema obtinuta deasupra tortului.
Rasfata-te cu cel mai bun desert din lume! Delicios si usor de preparat, tortul profiterol va deveni instant desertul tau preferat. Poti sa personalizezi oricand reteta schimband tipul de ciocolata si fructele.