Un rasfat delicios - salata de oua
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 400

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
Din cand in cand, imi permit cate un rasfat culinar. De cele mai multe ori aleg salata de oua pentru ca este o reteta delicioasa si usor de facut. Tot ce trebuie sa faci e sa urmezi cei trei pasi propusi si vei avea parte de un gust savuros.
Salata de oua - trei pasi spre un gust desavarsit!
![]() |
Ingrediente necesare pentru salata oua: - 8 oua - o ceapa - 2 linguri de maioneza - o lingura de mustar - 2 lingurite zeama de lamaie - 100 gr de bacon - o legatura de marar - sare - piper |
Cum prepari salata oua?
![]() |
Pasul 1:
Pune ouale la fiert in apa cu sare si lasa-le la foc mediu 10 minute din momentul in care apa clocoteste. Scoate-le, curata-le si taie-le cubulete.
Pasul 2:
Taie ceapa marunt si amestec-o cu mustarul. Peste mustar adauga maioneza, zeama de la lamaie si mararul.
Pasul 3:
Ouale si baconul taie-le fasii si pune-le intr-un castron. Peste, adauga sosul obtinut separat si amesteca. Ai grija sa amesteci in aceeasi parte ca sa nu zdobesti ouale. La sfarsit, condimenteaza dupa gust.
Salata de oua se serveste pe paine ca un sandwich, pe frunze de salata verde sau in ardei gras ca o umplutura. Ideal este ca imediat ce prepari salata de oua sa o pui minim 10 minute la rece.
Alte retete care te-ar putea interesa: Vitalitate si sanatate intr-o salata de legume |


