Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Iti pot oferi un sos curry de baza pentru o particica din incredibila India?

Marţi, 01.06.2010

India ne-a daruit nenumarate condimente cu care sa ne jucam pentru placerea propriilor papile gustative. Dintre acestea, cel mai de succes export este o aroma inegalabila, o culoare portocalie si chiar un simbol al unei minoritati nationale: curry - condimentul minoritatilor indiene/pakistaneze din India! Iar aceasta este baza pentru toate retetele de sos curry pe care le-ai putea descoperi.

Sos curry

Sos curry
Ingrediente:

- 3 linguri de ulei vegetal
- o ceapa de dimensiuni medii, tocata marunt
- 4 catei de usturoi, curatati si feliati
- o bucata de radacina de ghimbir cam de 3 cm - curatata si feliata subtire (ar trebui sa fie cam in aceeasi cantitate ca usturoiul)
- 2 ardei iuti mici tocati si fara samburi (optional)
- jumatate de lingurita de pudra de sofran
- jumatate de lingurita de seminte de chimen
- jumatate de lingurita de seminte de coriandru
- 5 linguri de sos de rosii sau o lingura de bulion amestecata cu 4 linguri de apa

Preparare:

1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si apoi adauga ceapa tocata, amestecand timp de cateva minute la foc ridicat.

2. Adauga ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute. Amesteca timp de 30 de secunde apoi redu flacara la mic.

3. Gateste timp de 15 minute, amestecand din timp in timp pentru a nu arde ingredientele.

4. Adauga sofranul, chimenul si coriandrul si gateste, amestecand foarte usor, timp de inca 5 minute. Nu arde condimentele pentru ca sosul va avea un gust oribil! Poti adauga cateva picaturi de apa daca ai emotii.

5. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca un pic. Adauga 120 ml de apa rece intr-un blender, adauga continutul tigaii si amesteca pana cand sosul devine foarte fin. Adauga si sosul de rosii si amesteca in continuare.

6. Pune amestecul pasat din nou in tigaie si mai lasa sa se gateasca timp de 20-30 de minute (cu cat mai mult, cu atat mai bine) la foc mic, amestecand din cand in cand. Poti sa mai adaugi apa daca simti ca sosul se lipeste. Acest sos curry trebuie sa capete o nuanta portocalie-maronie si consistenta finala trebuie sa fie similara unui ketchup bun!

Uneori, daca vrei sa ai succes, trebuie sa respecti regulile de baza ale bucatariei internationale. Si cum sa intelegi cu adevarat mentalitatea indiana daca nu cu un autentic sos curry? 

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Today's star: o salata de ceapa delicioasa in 3 pasi!
Un sos de avocado peruvian pe gustul oricarui mistic!
La France dans mon coeur: salata de creveti cu mii de arome!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    dana (anonim)
    18 noiembrie 2013 14:02

    E sos curry,dar nu are curry!

    renata (anonim)
    26 ianuarie 2013 10:10

    Cred ca exista o confuzie intre pudra de sofran si pudra de turmeric.. Daca e sa o punem o jumatate de lingurita din prima in mancare, trebuie sa fim foarte bogati ca sa gatim asa ceva :)

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!