3 uleiuri care te scapă de pielea lăsată de pe abdomen 

3 uleiuri care te scapă de pielea lăsată de pe abdomen 

Violeta Ieremie

Preocuparea pentru frumuseţe este constantă în cazul femeilor care ţin dietă şi încearcă să mănânce sănătos pentru a mai da jos din kilogramele acumulate. Însă tot acest proces prin care trecem, menit să ne ajute să ne subţiem talia, poate avea şi efecte negative, precum pielea lăsată pe abdomen.

Problema pielii lăsate începe, de fapt, înainte să pierdem în greutate, şi anume în momentul în care începem să ne îngrăşăm. Atunci când acumulezi mai multe kilograme, pielea se întinde pentru a face loc ţesutului gras acumulat.

În timp ce celulele grase se micşorează atunci când slăbim, pielea îşi păstrează dimensiunea. Astfel, se formează stratul de piele care atârnă.

femeie care vrea sa slabeasca

Cauze pentru care avem pielea lăsată pe abdomen

Sarcina

În timpul sarcinii, muşchii abdominali şi pielea suferă transformări, fiind sub presiunea uterului. Din acest motiv, pielea şi muşchii se întind şi îşi pierd elasticitatea.

Ai slăbit prea mult

După ce ai pierdut rapid kilogramele în plus, pielea nu are timp să se adapteze noului aspect şi revine la forma pe care o avea atunci când aveai kilograme în plus.

Lipsa sportului

Sportul face minuni în viaţa noastră, dar lipsa lui duce la atrofierea muşchilor şi încetineşte metabolismul.

Dieta nesănătoasă

Alimentele pe care le consumăm pe fugă, mâncarea grasă, sucurile acidulate și fast-foodul îşi pun amprenta asupra fizicului nostru.

Stresul

Stresul reprezintă un alt factor pe care să-l luăm în calcul atunci când vine vorba de pielea lăsată pe abdomen. Totodată, e important să te înarmezi cu răbdare. Aspectul nedorit nu a apărut într-o zi sau două, aşadar, e bine să ţii minte că, în timp, cu îngrijire adecvată, aceasta va reveni la forma dorită de tine.

Uleiuri pentru a combate pielea lăsată pe abdomen

Ulei esenţial de cocos sau de măsline

Masează-ţi pielea cu ulei esenţial de nucă de cocos sau de ulei de măsline. Aceste uleiuri îmbunătăţesc circulaţia sângelui în locul unde ai piele lăsată.

Uleiul de cocos este un ingredient excelent pentru a reda elasticitatea şi a repara colagenul distrus din piele. Are un conţinut ridicat de trigliceride şi acizi graşi care stimulează metabolismul.

Aplică pur şi simplu ulei de nucă de cocos pe piele şi masează blând pe suprafaţa afectată. Acest ingredient îţi hidratează pielea şi creşte conexiunea celulelor pielii, redă strălucirea pielii şi îi reduce dimensiunea.

Uleiul de măsline este cel mai folosit ulei pentru masaj, conţine grăsimi sănătoase şi este benefic pentru pielea lăsată de pe abdomen.

Este bogat în acizi grași Omega 6, vitamina E, vitamina K şi antioxidanţi. Masajul cu ulei de măsline ajută la tonificarea muşchilor şi la detensionarea articulaţiilor, calmează artrita, ajută la refacerea ţesuturilor inflamate şi protejează pielea împotriva infecţiilor. 

masaj cu uleiuri esentiale

Ulei de muştar

Uleiul de muştar face parte din terapia indiană, fiind folosit la curăţarea, stimularea şi revitalizarea corpului. Totodată, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajutând la ameliorarea aspectului pielii și la dezvoltarea muşchilor.

Conţine vitamina E, care hidratează pielea, o protejează de razele ultraviolete, tratează roşeaţa, ridurile şi liniile fine.

Ulei de migdale

Uleiul de migdale are efecte extraordinare asupra pielii. Cu puterea sa hidratantă, te ajută să scapi de pielea lăsată de pe abdomen şi de semnele apărute ca urmare a întinderii pielii.

Uleiul de migdale conţine vitamina E şi este un bun antioxidant. De asemenea, contribuie şi la îndepărtarea ridurilor şi a liniilor fine.

Cum poţi preveni efectul de piele lăsată pe abdomen

Consumă alimente bogate în proteine

Acestea ajută la dezvoltarea muşchilor şi cresc fermitatea pielii. Poţi introduce în meniul tău ouă, carne de pui, carne de curcan, peşte, nuci, lapte cu conținut scăzut de grăsime.

Mănâncă alimente bogate în acizi grași Omega 3

Acestea menţin pielea hidratată, dându-i un aspect tânăr şi ferm. Cele mai bune surse de Omega 3 sunt tonul și somonul. 

fructe si legume pentru un stil de viata sanatos

Consumă fructe şi legume

Înlocuiește mâncarea fast-food cu fructe şi legume, deoarece acestea conţin multe vitamine și minerale, care nu numai că ajută la menţinerea aspectului tineresc al pielii, dar constituie şi un remediu pentru pielea lăsată de pe abdomen.

Consumă roşii, castraveţi şi nucă de cocos

Introducerea acestor alimente în meniul tău duce la îmbunătăţirea elasticităţii pielii şi previne efectul pielii lăsate.

Înlocuieşte cantităţile mari cu unele moderate

Mesele bogate, în care consumi cantităţi mari de mâncare, pot fi înlocuite de unele mai mici, pentru a preveni acumularea kilogramelor în plus şi, implicit, a pielii lăsate. În loc să mănânci 2-3 porţii mari pe zi, poţi să împarţi mâncarea în 4-5 porţii mai mici.

Bea multă apă

Consumul zilnic a cel puțin 1,5-2 litri de apă este benefic pentru întreg organismul. În acest caz, nu numai că îţi hidratează corpul, dar îndepărtează şi toxinele acumulate.

Fă exerciţii pentru tonificarea abdomenului

Un alt lucru care cu siguranţă te va ajuta este disciplina. Fă exerciţii pentru tonificarea abdomenului, obicei care contribuie la recâştigarea elasticității pielii. Iată mai jos un videoclip exemplificativ cu exerciții fizice țintite pe zona abdomenului!

Tu te-ai confruntat cu pielea lăsată de pe abdomen? Cum ai procedat să scapi de ea?

Articolul urmator
Dieta pentru acnee: ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri
Dieta pentru acnee: ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri
Test de beauty: Ce spune pielea despre tine?
Incepe quiz
Test de beauty: Ce spune pielea despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (39)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.