5 greşeli care duc la rărirea sprâncenelor 

5 greşeli care duc la rărirea sprâncenelor 

Violeta Ieremie

Prima impresie este importantă atât pentru tine, cât şi pentru persoana nouă pe care o cunoşti. Fizionomia este cea care atrage la început.

Cu un aspect plăcut, îngrijit, o femeie are mereu încredere în ea, însă nu întotdeauna suntem mulţumite de felul cum arătăm.

Un rol important în acest sens îl joacă sprâncenele. Odată ce le-ai schimbat forma, se schimbă întreaga expresie a chipului.

Descoperă cauzele care pot duce la rărirea sprâncenelor!

femeie care se penseaza

Cauzele pentru care avem sprâncene rare

Le pensăm prea mult

Pensatul este o metodă sigură şi uşoară de a scăpa de firele de păr nedorite, însă nu întotdeauna avem îndemânarea necesară pentru a face asta şi avem tendinţa de a smulge prea multe fire fără să ne dăm seama. Pensatul excesiv este cea mai comună greşeală pe care o face o femeie.

Înainte să îţi smulgi sprâncenele, ia în considerare faptul că un fir de păr din această zonă a feţei creşte în 6 săptămâni. Iar dacă faci greşeala să-l tot smulgi din acelaşi loc, acestuia îi va lua mai mult timp să crească.

Deşi pensatul pare cea mai uşoară metodă, sunt şi câteva efecte negative, precum:

- fire de păr crescute sub piele (uneori, se întâmplă ca celulele moarte să blocheze foliculul de păr, fapt care îl forţează să crească sub piele);

- infecţii (pensatul lasă porii deschişi şi îi expune la infecţii; curăţă penseta cu alcool înainte să-ţi smulgi firele de păr, pentru a preveni transferul bacteriilor de pe pensetă pe piele);

- distrugerea foliculilor de păr.

Deficitul de substanţe nutritive

Atunci când nu ne hrănim corpul corespunzător, nu este afectat doar părul de pe cap, ci şi sprâncenele. 

alimente care contin vitamina D

Pentru a avea o podoabă capilară de invidiat și sprâncene bogate, trebuie să avem o dietă echilibrată şi hrănitoare, care să conţină:

  • zinc şi fier, care ajută foliculii să crească
  • vitamina D, care ajută la creşterea părului
  • proteine, pentru creşterea şi repararea celulelor
  • acizi graşi Omega 3, care hidratează părul deteriorat
  • biotină (vitamina B7), care poate ajuta la întărirea părului
  • vitamina B12

Vârsta

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, părul nostru devine din ce în ce mai subţire, iar căderea lui este considerată un proces natural. Însă acest lucru îţi afectează şi sprâncenele. Iată cum poţi preveni acest lucru:

  • nu le expune la prea multă căldură
  • nu aplica prea mult machiaj pe sprâncene
  • încearcă să eviți stresul
  • asigură-te că pielea ta este hidratată suficient

femeie cu probleme la glanda tiroida

Hipotiroidismul

Glanda tiroidă controlează modul în care este utilizată energia în corp şi sinteza proteinelor prin producerea hormonilor tiroidieni. Dacă glanda tiroidă nu produce destui hormoni, s-ar putea să te simţi obosită, să ai senzaţia de frig, să iei în greutate sau să-ţi cadă părul.

Dermatita atopică 

Dermatita atopică este o afecţiune care ar putea fi o cauză pentru sprâncenele subţiri. Este o inflamaţie a pielii care duce la mâncărime, roşeaţă şi umflături ale pielii. Dacă pielea din jurul sprâncenelor te mănâncă şi este roşie, este indicat să discuţi cu un dermatolog despre această situaţie.

Aşadar, sunt mai mulţi factori care duc la rărirea sprâncenelor. Dacă este vorba doar despre cauze pe care le poți ține sub control, cum ar fi pensarea sau schimbarea dietei, este nevoie doar de timp până când sprâncenele tale își vor recăpăta forma. Însă, dacă sunt şi alte cauze care ţin de sănătate, este recomandat să te adresezi unui medic!

Articolul urmator
Coate uscate: cauze și remedii
Coate uscate: cauze și remedii
Ce greseli faci in pat?
Incepe quiz
Ce greseli faci in pat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (20)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.