De ce apar coşurile? Iată opt motive surprizătoare!

De ce apar coşurile? Iată opt motive surprizătoare!

Viorica Ghinea, redactor

Probabil cunoşti deja cauzele obişnuite care conduc la apariţia acneei. Dacă nu le ştii, le amintim din nou: infecţii ale pielii, factorul genetic şi dezechilibrele hormonale. Pe lângă aceşti factori, mai există şi alte motive care conduc la apariţia coşurilor.

Aşadar, iată de ce apar coşurile când te aştepţi mai puţin şi cum poţi să le previi de acum încolo!

De ce apar coşurile: cauze şi soluţii

1. Consumi prea multe preparate condimentate

Mâncărurile picante conţin substanţe care pot provoca iritaţii la nivelul pielii, în special persoanelor care sunt mai sensibile. Acestea modifică pH-ul organismului, astfel că pot să conducă la apariţia acneei.

Soluţie

Fii atentă la ceea ce consumi! Încearcă să scoţi din alimentaţia ta aceste alimente ori să le consumi cu moderaţie. Dacă observi o îmbunătăţire la nivelul pielii, atunci eşti pe drumul cel bun.

Există persoane care au o astfel de sensibilitate la lactate, pâine ori zahăr, aşa că este important să observi ce tip de alimente îţi favorizează apariția coşurilor şi a punctelor negre.

2. Săruturile pasionale

Părul facial al iubitului nu este cel mai bun prieten al tenului tău, cu atât mai mult dacă ai pielea sensibilă. Dacă te întrebi cum de are loc acest proces, află că, în timp ce se freacă de faţa ta, părul lui stimulează producţia de sebum, ceea ce poate conduce la blocarea porilor şi, inevitabil, la apariţia coşurilor.

Soluţie

Vorbeşte cu partenerul tău despre problemele pe care le ai şi roagă-l să îşi radă părul facial mai des. Dacă nu este de acord ori arată mult prea bine cu barbă și ţi-ar părea rău să renunţe la ea, recomandă-i un tratament cu ulei de cocos. Va face minuni!

3. Foloseşti produse cu ingrediente care îţi blochează porii

Te-ai uitat vreodată pe lista de ingrediente a produselor beauty pe care le foloseşti? Dacă o vei studia cu atenţie, s-ar putea să înţelegi mai bine de ce apar coşurile. Uleiul mineral şi siliconul, ingrediente des întâlnite în astfel de produse, pot provoca blocarea porilor pielii, ducând la apariţia punctelor negre şi a acneei. De asemenea, unele persoane au o sensibilitate la alcool, astfel că trebuie să fie atente şi la acest ingredient.

Soluţie

Îndreaptă-ţi atenţia spre produse pe care a căror etichetă este menţionat cuvântul non-comedogenic. Acestea nu închid porii pielii, ci o lasă să respire în voie. Nu doar atunci când le alegi pe cele de îngrijire ar trebui să te ghidezi după acest criteriu, ci şi atunci când îţi cumperi produse de makeup.

4. Aplici produse de styling în exces

Dacă obişnuieşti să te coafezi des şi să aplici tot felul de produse de styling, nu ar trebui să te mai întrebi de ce apar coşurile. Tocmai ai găsit duşmanii tenului tău! Ingredientele prezente în compoziţia lor nu conduc doar la apariţia coşurilor de pe faţă, ci şi a celor de pe piept şi spate.

Soluţie

Foloseşte mai puţine produse pentru aranjarea podoabei capilare. Dacă nu ai cum să renunţi la ele, măcar înlocuieşte-le cu unele bio ori ai grijă ca părul să nu îţi mai atingă pielea.

5. Fumezi

Pe lângă îmbătrânirea prematură a pielii, fumatul mai are şi alte dezavantaje de natură estetică. Acest viciu provoacă apariţia acneei, iritând pielea. De asemenea, în caz că petreci multe ore într-un loc în care se fumează, poţi să observi ce efecte neplăcute are fumul asupra pielii.

Soluţie

Cea mai bună soluţie în acest caz este să renunţi la ţigări. Dacă nu reuşeşti, măcar redu numărul lor. Când te vei analiza în oglindă, vei observa imediat diferenţa pozitivă.

6. Îţi exfoliezi pielea prea mult

Deşi exfolierea pielii este un pas peste care nu ar trebui să treci, trebuie să ştii totuși că nu este indicat să apelezi prea des la astfel de tratamente. Ele vor irita pielea şi vor ajuta bacteriile să se întindă mai mult pe suprafaţa pielii.

Soluţie

Aplică doar produse cu acţiune blândă şi nu îţi exfolia pielea prea des; este suficient o dată pe săptămână ori la două săptămâni, în funcţie de gradul de sensibilitate pe care îl ai.

7. Nu îţi cureţi tenul după antrenamentele fizice

Sebumul, transpiraţia şi machiajul nu formează o combinaţie bună pentru pielea ta, astfel că este necesar să îţi cureţi tenul cât mai repede după ce ai efectuat sport. În acest mod previi blocarea porilor şi apariţia infecţiilor.

Soluţie

Este indicat să te demachezi înainte de un antrenament fizic, iar şerveţelele demachiante nu ar trebui să îţi lipsească din geantă. Le poţi folosi cu încredere şi după sesiunea de sport, în special dacă nu ai alt produs la îndemână.

8. Eşti stresată

Şi stresul este unul dintre răspunsurile la întrebarea „De ce apar coşurile?”. Când trăieşti sub presiune, pielea ta produce mai mult sebum, dar şi mai multă transpiraţie. Infecţiile apar mult mai uşor în aceste condiţii.

Soluţie:

Apelează la ajutorul sportului, meditează, încearcă masajul de relaxare ori plimbările în natură, orice te ajută să alungi stresul. Corpul tău nu va mai elibera substanţe care să îţi afecteze pielea.

Acum ştii de ce apar coşurile, așa că acordă mai multă atenţie stilului tău de viaţă. Ţine cont de îndrumările de mai sus şi aplică-le în funcţie de cauza pe care o bănuieşti. Dacă nu observi rezultatele dorite, mergi la un consult de specialitate, pentru a găsi o soluţie care să răspundă nevoilor tale.

Articolul urmator
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Cati copii vei avea?
Incepe quiz
Cati copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.