Epilarea faciala: 5 metode sigure

Epilarea faciala: 5 metode sigure

Roxana Pana

Desi multe femei sufera de pilozitate faciala, din pacate acest subiect ramane in continuare unul tabu. De aceea, exista foarte putine informatii privind cauzele care provoaca aparitia parului facial, dar si privind metodele de indepartare a acestuia. 

Prezenta parului facial poate fi determinata de mai multi factori, cum ar fi ovarele polichistice sau excesul de testosteron, care incurajeaza cresterea excesiva a pilozitatii. Descopera cum poti scapa de parul nedorit si inestetic prin intermediul a 5 metode sigure, cu ajutorul carora epilarea faciala nu va mai prezenta nicio provocare.  
 

1. Epilarea faciala cu ceara

 
Epilarea cu ceara este una dintre metodele de epilare faciala care ofera cele mai bune rezultate. Desi dureroasa, epilarea cu ceara smulge de la radacina firul de par, lasand in urma o piele catifelata timp de cel putin doua-trei saptamani. Folosita in mod regulat, aceasta metoda va reduce ritmul de crestere a firului de par si il va rari, fiind astfel mai usor de indepartat. Exista insa si dezavantaje. Persoanele cu piele sensibila se pot alege cu iritatii, iar persoanele cu tenul inchis pot suferi de decolorari ale pielii in zona epilata. De asemena, perioada dintre epilari trebuie sa fie de minim trei saptamani, deoarece este nevoie ca firul de par sa aiba cel putin 0.5 cm pentru a putea fi epilat.

2. Epilarea faciala cu laser

In ultimii ani, epilarea cu laser a devenit din ce in ce mai populara, datorita rezultatelor satisfacatoare obtinute dupa terminarea tratamentului. Marele avantaj al acestui tip de epilare este faptul ca foliculii de par sunt inchisi rand pe rand, impiedicand astfel parul sa mai creasca. Pentru a obtine rezultatele mult dorite, sunt insa necesare in jur de sase-opt sedinte pentru ca foliculii sa fie complet inchisi si pentru ca parul sa inceteze sa mai creasca in zona respectiva. Epilarea faciala cu laser poate fi insa foarte costisitoare si necesita foarte mult timp pana la terminarea tratametului, avand in vedere perioada de patru saptamani care trebuie lasata intre sedinte. De asemenea, dupa epilarea cu laser, trebuie sa acorzi o atentie sporita pielii, deoarece poate aparea hiperpigmentarea. 

3. Epilarea faciala prin electroliza

Electroliza presupune un „soc electric" aplicat firului de par prin intermediul unui ac steril care este inserat in fiecare folicul. Alimentarea firului de par cu sange si oxigen este stopata, distrugand astfel firul de par pentru totdeauna. Asadar, se poate spune ca epilarea cu ajutorul electrolizei este singura metoda definitiva de indepartare a parului facial. Cu toate acestea, desi cu rezultate permanente, electroliza poate fi destul de dureroasa si necesita costuri mari, pentru ca este nevoie de un numar mare de sedinte pana la incheierea tratamentului. 

4. Epilarea faciala cu ajutorul cremelor depilatoare

Epilarea faciala cu ajutorul cremelor depilatoare este una dintre cele mai des intalnite metode, deoarece necesita foarte putin timp, este putin costisitoare si nedureroasa. Chimicalele din aceste creme dizolva keratina din structura firului de par, topindu-l astfel de la radacina. Dezavantajele, insa, sunt destul de multe; efectele sunt de scurta durata, avand in vedere faptul ca firul de par incepe sa creasca la doar cateva zile dupa epilare, deoarece acesta este dizolvat si nu smuls de la radacina. De asemenea, chimicalele pot irita pielea sensibila, provocand roseata, iar folosirea repetata a acestei metode poate inaspri firul de par.  

5. Epilarea faciala cu zahar

Desi folosita inca din antichitate, foarte putina lume cunoaste aceasta metoda de epilare faciala eficienta si ecologica. Procesul epilarii cu zahar este foarte asemanator cu cel al epilarii cu ceara: se aplica o banda subtire de caramel cald pe suprafata dorita, iar, dupa ce aceasta s-a racit, se trage energic pentru a o dezlipi, smulgand astfel si parul nedorit. Aceasta metoda nu permite doar smulgerea parului, ci ofera si un gomaj in profunzime, datorita particulelor fine de zahar. 

Epilarea cu zahar are foarte multe avantaje, deoarece este o metoda naturala, hipoalergica si ieftina, care poate fi realizata chiar si acasa. In plus, durerea resimtita este destul de mica, iar repetarea acestui tip de epilare reduce ritmul de crestere a parului, rarindu-l. Printre dezavantaje se numara durata relativ mare pe care o necesita o sedinta de epilare cu zahar si aparitia iritatiilor in cazul pielii sensibile. 

Indiferent de motivele care determina aparitia parului inestetic de pe fata, din fericire exista multe metode de epilare faciala care te pot scapa de aceasta problema. Fie ca optezi pentru epilarea cu ceara, cu zahar sau cu laser, acum o poti alege pe cea mai potrivita nevoilor tale. 

Articolul urmator
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Ana (anonim)
    21 ianuarie 2013 20:08

    Ati uitat de epilarea cu ata