Cum se realizează laminarea sprâncenelor și care este efectul pe care îl are asupra chipului tău

Cum se realizează laminarea sprâncenelor și care este efectul pe care îl are asupra chipului tău

Redactor Andreea Baluteanu

De când Cara Delevingne lua pe sus lumea modei, sprâncenele și-au început revoluția care continuă să fie în floare și azi. Dintr-odată, femei care până atunci nu oferiseră nicio importanță sprâncenelor lor au înțeles ce rol primordial are această trăsătură în definirea echilibrului facial, în întinerire și în nuanțarea frumuseții feminine.

Așa au apărut procedee precum vopsirea, tatuarea sau microbladingul, tehnici care promit că îți vor oferi cele mai frumoase, mai bogate și mai intens colorate sprâncene. Fiecare dintre aceste proceduri presupune însă și inconveniente, așa că azi avem o surpriză pentru tine: hitul momentului, laminarea sprâncenelor.

Află cum funcționează această tehnică și ce rezultate poate să ofere!

Laminarea sprâncenelor: ce presupune procedura

De când Kaia Gerber, superba fiică a la fel de frumoasei Cindy Crawford, afirma tare și răspicat că nici prin cap nu îi trece să se penseze, înțelegeam cât rău am pricinuit trăgându-ne firele din rădăcină. Și începeam să avem grijă de sprâncenele noastre „ca de ochii din cap”.

Astfel a apărut laminarea sprâncenelor. Deși termenul îți sugerează ceva ce ar putea avea legătură mai degrabă cu biroul decât cu chipul tău, procedura este una dintre cele mai inovatoare și mai pline de beneficii. Originară din Rusia, tehnica promite sprâncene dese, cu aspect bogat, minunate pentru a obține acel efect feathery, ușor rebel, atât de popular pe Instagram.

Partea și mai atrăgătoare este că laminarea sprâncenelor nu presupune niciun inconvenient. Procedura constă în aplicarea a trei soluții pe sprâncenele tale, două pentru a le hrăni și cealaltă cu rol de stilizare. Iată, mai practic, cum se execută laminarea sprâncenelor.

  1. Specialistul va începe prin a analiza starea sprâncenelor tale și a stabili care este cea mai potrivită formă pentru ele.
  2. Mai întâi este aplicat un gel cu componență vegană, lejer, care lasă firul de păr întins și maleabil.
  3. Sprâncenele sunt apoi hidratate cu un serum.
  4. Pe fire este aplicată o culoare subtilă, care doar intensifică nuanța naturală a sprâncenelor tale.
  5. Procedura este finalizată cu un al doilea serum hrănitor.

Desigur, laminarea sprâncenelor poate fi diferită de la un salon la altul. În general, tratamentul durează în jur de 50 de minute.

Care sunt efectele laminării sprâncenelor

Marea reușită a tehnicii este că restructurează și disciplinează firul de păr. Ca să fim mai exacte, te lăsăm în compania cuvintelor lui Natalie Piper, trainer internațional, care a povestit într-un interviu pentru Vogue Marea Britanie despre procedura pe care o reprezintă: „Este tratamentul perfect pentru femeile care au sprâncene cu fire care cresc neregulat, care au goluri între fire sau care doresc un aspect îngrijit”.

Primul efect al laminării sprâncenelor care te va impresiona este desimea firelor. Îngrijite și hrănite, firele par mai dense și mai groase, de parcă ar fi crescut peste noapte la salon.

laminare

Sursa foto: Instagram

Și forma va fi îmbunătățită, sprâncenele fiind aranjate și pieptănate în direcția pe care specialistul a considerat-o cea mai potrivită pentru chipul tău.

Dar poate cel mai important atu este că nu vei mai simți nevoia, atunci când ajungi acasă, să îți aranjezi sprâncenele cu creionul sau cu fardul. Ce femeie poate rămâne indiferentă în fața unui asemenea avantaj incontestabil? Noi nu!

Cum îți îngrijești sprâncenele după laminare

Mai avem o veste excelentă pentru fetele care vor să recurgă la laminarea sprâncenelor: nu va trebui să îți bați capul cu îngrijirea lor după procedură. Trebuie să fii atentă doar timp de 24 de ore după laminare, când nu e recomandat să îți umezești sprâncenele.

În ceea ce privește stilizarea post-laminare, specialiștii te îndeamnă doar să ai grijă să piepteni sprâncenele în fiecare dimineață… și cam atât.

Poate exista și un efect slab de uscare a firelor de păr în urma aplicării gelului de stilizare, așa că nu va strica să folosești zilnic un ulei pentru sprâncene, cu care să te răsfeți înainte de culcare. Poți apela la magicul ulei de ricin, dar și la câteva picături din uleiul pe care îl folosești pentru față: dacă e bun pentru chipul tău, va fi minunat și pentru sprâncene.

Dacă firele tale de păr din sprâncene urăsc disciplina, mai poți apela și la un gel transparent de sprâncene și ești gata să mai cucerești lumea pentru încă o zi!

Ți se potrivește laminarea sprâncenelor?

Te mai întrebi încă dacă ești candidata perfectă pentru laminarea sprâncenelor? Specialiștii indică faptul că sunt două categorii de persoane care vor fi în mod special mulțumite de rezultatele laminării: femeile cu sprâncene rebele, ale căror fire sfidează mereu forma stabilită dimineața, pe de o parte, dar și cele cu sprâncene rare sau cu goluri. Desigur, laminarea sprâncenelor e perfectă pentru tine și dacă îți dorești pur și simplu un aspect mai îngrijit al acestora!

Dar laminarea va fi răspunsul la toate rugăciunile tale și dacă nu ai opta niciodată pentru microblading deoarece te temi de durere. Dacă acele care injectează pigmenți în piele te sperie, atunci laminarea, care are efect doar asupra firelor, va fi alegerea evidentă. Nu mai e nevoie să aștepți ca pielea să se vindece și scad complet riscurile de efecte adverse.

În plus, laminarea sprâncenelor este o procedură de frumusețe vegană și cruelty free: exact ceea ce ne dorim de la tehnicile de beauty de azi.

sprancene laminate

Sursa foto: Instagram

Laminarea sprâncenelor: există și dezavantaje?

Ca în cazul oricărui lucru de pe lume, sigur că putem intui și câteva părți mai puțin luminoase ale laminării sprâncenelor. Efectele durează doar o lună, așa că vei vedea cum sprâncenele tale revin la forma care le-a consacrat.

De asemenea, laminarea sprâncenelor poate fi destul de costisitoare, cel puțin raportată la efectele sale. O ședință pornește, în general, de la 100-150 de lei, în funcție de salonul ales.

Suntem curioase: tu ai încerca laminarea sprâncenelor? Te-au convins argumentele specialiștilor?

Află și care este forma perfectă a sprâncenelor în funcție de vârstă, dar și forma de sprâncene care te îmbătrânește cu 10 ani

Surse foto: iStock, Instagram

Articolul urmator
Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje
Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje
Care este mirosul tău natural?
Incepe quiz
Care este mirosul tău natural?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.