Masca pentru hidratarea parului: 6 retete de incercat acasa
Marţi, 22.01.2013
Cuprins
- Masca pentru hidratarea parului cu uleiuri
- Masca naturala cu avocado, banana, ou, ulei de migdale si smantana
- Masca pentru par hidratat cu avocado si ulei de cocos
- Masca naturala cu miere, ulei de masline si vitamina E
- Masca pentru hidratarea parului cu ulei de masline si ceara de albine
- Masca pentru par hidratat cu miere, ulei de masline si avocado
Masca pentru hidratarea parului cu uleiuri
Uleiul de lavanda si uleiul de rozmarin sunt folosite pentru tratarea parului uscat si deteriorat. Pentru a prepara o masca pentru hidratarea parului, combina 10-15 picaturi dintr-unul din aceste doua uleiuri, la alegere, cu un sfert de ceasca de ulei de masline extravirgin (poti folosi si ulei de ricin sau ulei de migdale). Amesteca bine si aplica solutia pe parul umed, apoi acopera cu o folie de plastic si cu un prosop cald. Lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care samponeaza de doua ori si clateste.
Masca naturala cu avocado, banana, ou, ulei de migdale si smantana
Sparge un ou intr-un bol si bate-l bine, pana cand devine spumos. Adauga o banana mare, coapta, si un avocado mai mic. Amesteca trei linguri de ulei de migdale dulci sau ulei de masline, impreuna cu trei linguri de smantana sau lapte batut. Mixeaza bine toate ingredientele, pana cand pasta devine mai neteda. Aplica masca pe par si pe scalp, masand usor, de la radacini pana la varfurile de par. Acopera apoi cu o folie de plastic si lasa masca sa actioneze timp de 20-30 de minute. Clateste cu apa calda si spala-ti parul cu un sampon hidratant. Aplica aceasta masca de doua ori pe luna, pentru a-ti mentine parul stralucitor si sanatos. |
Masca pentru par hidratat cu avocado si ulei de cocos
Uleiul de cocos si avocado sunt doua ingrediente foarte eficiente pentru tratarea parului uscat si pentru hidratarea sa. Amesteca pulpa unui avocado foarte copt cu o jumatate de lingurita de ulei de cocos. Aplica masca pe parul umed, acoperind bine, de la radacini pana la varfuri, si las-o sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care clateste bine cu apa calda si samponeaza ca de obicei.
Masca naturala cu miere, ulei de masline si vitamina E
Incalzeste la cuptorul cu microunde jumatate de cana de miere timp de cinci-zece secunde, pana cand mierea este calda si fluida. Adauga trei linguri de ulei de masline si o capsula de vitamina E, dupa care amesteca bine. Aplica masca pe par, acopera-l cu o folie de plastic si asteapta cel putin 20 de minute, pentru ca masca sa fie eficienta. Clateste apoi si spala-ti parul cu un sampon hidratant.
Masca pentru hidratarea parului cu ulei de masline si ceara de albine
Parul foarte uscat si deteriorat poate fi tratat cu aceasta masca pentru hidratarea parului. Combina intr-o cratita mica o cana de ulei de masline cu jumatate de cana de ceara de albine si o lingura de ulei de cocos. Se topesc ingredientele, apoi se vor lasa la racit timp de 20-30 de minute, depozitate intr-un loc racoros, uscat, intr-un recipient cu un capac bine strans, pentru a preveni uscarea. Inmoaie degetele si ia putin din amestec, freaca-ti mainile, apoi aplica pe par de la varfuri pana la radacini. Lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute sau mai multe ore, in functie de starea parului. Samponeaza de doua ori ca sa elimini toate urmele si apoi clateste ca de obicei.
Masca pentru par hidratat cu miere, ulei de masline si avocado
Amesteca bine doua treimi dintr-o ceasca de miere cu o lingura de ulei de masline si cu un avocado. Aplica apoi amestecul in par, maseaza-l insistent, avand grija mai ales de varfuri, si lasa masca sa actioneze timp de 20-30 de minute sau cateva ore, in functie de cat de uscat este. Clateste-ti apoi parul cu apa calda, samponeaza si foloseste balam ca de obicei, iar pentru stralucire, clateste, la sfarsit, cu apa rece.
Uleiurile sunt foarte eficiente pentru hidratare si, cum sunt nelipsite din orice bucatarie, iti va fi usor sa-ti ingrijesti parul eficient cu o masca pentru hidratare, dandu-i si stralucirea de care are nevoie.
Vezi si
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Raluca Margean |
Marţi, 22.01.2013
8 tendințe de machiaj de încercat în toamna 2024
Andreea Baluteanu |
Marţi, 22.01.2013
Cuticule uscate: cauze și tratament
Raluca Margean |
Marţi, 22.01.2013