Horoscop
Înapoi la

Horoscop Anual Balanta
Anul 2024

Balanta

După periplul fantastic care a fost anul 2023, 2024 nu se va ridica la același nivel de intensitate, dar fiecare are nevoie de o pauză, nu?

Se încheie ciclul de eclipse în semnul tău cu încă două mișcări reprezentative de acest gen. Prima dintre ele este Eclipsa de Lună de pe 25 martie, ce aduce un succes măreț sau culminarea unor eforturi majore. Energia e puternică, emoțională chiar, iar realizarea îți va da multă încredere în tine. Nativii născuți pe 2 octombrie (și înainte de această dată) vor fi cel mai puternic afectați.

O călătorie nouă, o direcție radical schimbată în viață, poate un nou sistem de credințe și filosofii? Toate sunt întrucâtva încurajate de Eclipsa de Soare din 2 octombrie. O să resimți câteva corelații cu același tip de mișcare de pe 14 octombrie 2023. E ultima eclipsă dintr-un set, așa că, dacă îți dorești să întreprinzi ceva curajos și îndrăzneț, acum este momentul!

Dragoste

Un an colosal pentru dragoste

Nu e un an mare, e un an colosal pentru dragoste, și urmează 20 de ani în același ritm intens și pasional. Nu glumim deloc, căci Pluto se mută în acest sector de tot pentru cele două decade de pe 19 noiembrie. Nu o să mai iubești cu jumătăți de măsură, o să te dedici total, iar dragostea va fi una dintre cele mai importante sfere din viața ta. Poți să îți transformi relația sau poate iubirea să te transforme pe tine.

Și Marte se află în acest sector, de pe 13 februarie pe 22 martie, aducând entuziasm și exprimarea liberă a afecțiunii. Interesul crescut pentru dragoste este anticipat de Luna Nouă de pe 9 februarie, un prilej minunat pentru zodiile singure ce vor să-și găsească perechea. Un alt moment important este Luna Plină de pe 19 august, când te vei concentra pe a forma relații sănătoase și solide. Ne crezi sau nu, și mai puternică devine dragostea spre finalul anului, când și Ceres se alătură lui Pluto în acest sector: te vei hrăni pur și simplu numai cu iubire.

Casa relațiilor nu e la fel de favorizată, însă. Mercur se află în retrograd aici, între 1 și 25 aprilie, așa că orice probleme din legăturile tale vor fi amplificate, răbdarea îți va fi permanent testată și o să simți că ai de-a face numai cu oameni dificili. Nu se anunță însă numai inconveniente: pe 8 aprilie, Eclipsa solară îți poate da șansa să stârnești un foc molcom din trecut, ce redevine mistuitor.

Luna Plină de pe 17 octombrie strălucește în același sector. Dacă ai relații bune, te vei simți încurajat/ă să lucrezi la ele, dar dacă nu, o să visezi să obții mai mult spațiu. 

Nici sectorul intimității nu se lasă mai prejos! Uranus se află aici de ceva vreme, iar Jupiter persistă până pe 25 mai. Tânjești să aprofundezi legăturile spirituale, dar și pe cele fizice, tendință amplificată de Luna Nouă de pe 7 mai. După ce Uranus iese din această casă, intră Marte (9 iunie - 20 iulie), declanșându-ți dorința de a-i cunoaște pe ceilalți mai bine. Urmează Luna Plină de 14 noiembrie, care iluminează calea spre depășirea blocajelor ce perturbă formarea conexiunilor dorite.

Carieră și bani

Vei face o impresie excelentă

Nici sectorul muncii nu e lăsat deoparte. Neptun continuă să își petreacă vremea cu folos aici, imprimându-ți năzuința pentru un job care să te împlinească spiritual, să facă o diferență, să îți permită să îi ajuți pe alții, să presupună libertate sau... toate la un loc! Și Saturn se află aici, din fericire, oferind energie palpabilă acestor vise ce par uneori nepământene.

Marte se conectează cu acest sector între 22 martie și 30 aprilie, indicându-ți ce și cum trebuie făcut pentru a reuși. E un interval bun să te adaptezi la un nou job. Luna Nouă de pe 10 martie îți oferă oportunități carieristice de care chiar ești încântat/ă.

O Eclipsă de Lună accesează aceeași casă pe 17 septembrie, oferind recompense pentru o activitate la job pe care ai depus-o cu plăcere, în mod inteligent sau implicând mari resurse. Dacă nu a existat însă nimic pozitiv în desfășurarea activității tale, consecințele nu vor fi prea plăcute.

Marte se mută apoi în sectorul carierei, de pe 4 septembrie până pe 3 noiembrie, aducând disciplină, focus și ambiție. Vei face o impresie excelentă. Efectele sunt precedate de Luna Nouă de pe 5 iulie, care te susține să atingi un țel.

Sectorul banilor e mai puțin „frecventat”. Are de profitat numai de pe urma prezenței Lunii Pline de pe 23 aprilie, când înlături un blocaj ca să faci loc altor metode de a atinge abundența. Controlul asupra finanțelor e îmbunătățit și de o decizie inteligentă, cu potențial, sprijinită de Luna Nouă de pe 1 noiembrie.

Casă și familie

O fundație interioară solidă

Pluto e pe punctul să se retragă din această casă. Mai beneficiezi de pe urma transformărilor pe care ți le-a ghidat numai până în noiembrie, așa că nu mai ai mult timp la dispoziție ca să construiești acel sistem familial de sprijin sau să te eliberezi de traumele din copilărie.

O fundație interioară solidă e atât de importantă pentru Balanță, așa că te vei bucura să afli că și Marte e în sectorul tău domestic între 4 ianuarie și 13 februarie. O oportunitate de a te apropia mai tare de familie e oferită și de Luna Nouă de pe 11 ianuarie.

Lucrează la tot ce vrei să repari sau să lași în urmă și cât timp Ceres se află în acest sector (7 februarie - 7 decembrie, retrograd 14 mai - 25 august), planetă care îți va aminti constant, cu „bunăvoință”, ce nu ai rezolvat încă. Ai însă răbdare cu propria persoană. Și două Luni Pline (21 iunie și 21 iulie) sunt prezente aici, trezind emoții complicate. Luna Nouă de pe 30 decembrie încheie anul în acest segment al astrogramei tale.

Sănătate

Iei decizii înțelepte

Realizezi că sănătatea emoțională o afectează profund pe cea fizică și iei decizii înțelepte în acest sens în mai, iar august și decembrie sunt pilonii care îți arată că, dacă îți asumi prea multe, o să sfârșești epuizat/ă. Apar unele probleme de sănătate, dar le poți ține sub control.

Teme recurente pentru 2024

  • Explorează-ți latura misterioasă și senzuală;
  • Implică-te mai mult în problemele globale;
  • Construiește practici zilnice care să îți susțină sănătatea;
  • Cultivă un talent;
  • Luptă cu demonii care te împiedicau să iubești!

Planete care se află în Balanță în 2024: Soare (22 septembrie - 22 octombrie), Mercur (26 septembrie - 13 octombrie),  Venus (29 august - 22 septembrie), Marte (20 iulie - 4 septembrie), Nodul Sud (17 iulie 2023 - 11 ianuarie 2025).

Bani

Bine

Sanatate

Bine

Dragoste

Foarte bine

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...
arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.