Horoscop
Înapoi la

Horoscop Anual Capricorn
Anul 2024

Capricorn

Sfârșituri și noi începuturi: e un an mare pentru tine, în care vei fi cel mai profund influențat/ă dintre toate semnele de mișcările lunare. Bonus: ai două Luni Pline și două Luni Noi în semnul tău, o raritate, așa că e musai să îți propui planuri mari pentru 2024.

Promitem că e ultimul an revoluționar, căci Pluto, planeta transformărilor și a schimbărilor, îți dă o pauză binemeritată și se mută din semnul tău în Vărsător, punând punct unei sinergii care a durat din 2008. Pentru că cea mai lentă planetă din sistemul solar se mișcă, ei bine, lent, mai ai timp până în noiembrie să preiei controlul și să te impui în poziții de putere.

Și Marte îți traversează semnul între 4 ianuarie și 13 februarie, ajutându-te să te concentrezi pe noi începuturi și proiecte, și cu precădere Luna Nouă de pe 11 ianuarie e profitabilă în acest sens. Nu rata aceste oportunități, căci mijlocul anului e mult mai încet și confuz.

De ce? Pentru că Ceres intră în Capricorn, unde va petrece câteva luni bune, de pe 7 februarie pe 7 decembrie. În general, acest tranzit e unul plăcut, îmbiindu-te să te hrănești spiritual, să ai grijă de tine și să te scalzi în abundență și susținere, dar nu când la mijloc e și un retrograd (14 mai - 25 august). În această perioadă te vei simți nesigur/ă, vei lupta pentru confort și vei avea impresia că nimeni nu te susține. Senzațiile sunt acutizate de două Luni Pline în semnul tău (21 iunie și 21 iulie), ce scot la iveală bagaje cu probleme vechi.

Anul se încheie cu o altă Lună Nouă în semnul tău (30 decembrie), așa că măcar începi 2025 cu entuziasm. Ești plin/ă de optimism și fiindcă ai scăpat de greutatea lui Pluto de pe umeri.

Nativii născuți între 28 decembrie și 1 ianuarie vor fi cel mai afectați de ultima Lună Nouă, cei între 9 și 14 ianuarie de începutul retrogradului lui Ceres, cei între 26 și 31 decembrie de sfârșitul retrogradului lui Ceres, cei de pe 25 decembrie (și mai devreme) de Luna Plină de pe 21 iunie, iar cei de pe 17 ianuarie (și mai târziu) de Luna Plină de pe 21 iulie. Restul vor avea un an mai liniștit.

Dragoste

Uranus încă se află în sectorul dragostei

Uranus încă se află în sectorul dragostei, aducând schimbări în relațiile tale și ajutându-te să înțelegi ce aștepți de la iubire. I se alătură și Jupiter până pe 25 mai, facilitând noile conexiuni. Dacă ești single, poți găsi pretendenți, dacă ești cuplat/ă, o să aprofundezi legătura, mai ales în timpul Lunii Noi de pe 7 mai.

După ce pleacă Jupiter, vine Marte în sectorul iubirii între 9 iunie și 20 iulie, timp în care vei forma relații după dorința inimii tale. Luna Plină de pe 14 noiembrie te hrănește din punct de vedere spiritual, apropiindu-te de cei pe care îi iubești.

Sectorul relațiilor beneficiază de Luna Nouă de pe 5 iulie, prilej cu care poți să îți susții cu căldură partenerii și să desfășori activități noi alături de ei. Și Marte se află în acest sector (4 septembrie - 3 noiembrie), dăruind noi conexiuni și întărindu-le pe cele deja existente.

Luna Nouă din sectorul intimității (25 ianuarie) înlătură blocajele emoționale și fizice și stârnește pasiune. Dar nu e totul roz: Mercur e retrograd în acest sector (14-28 august), timp în care vei fi iritabil/ă, perceput ca nesuferit/ă de ceilalți. Luna Nouă de pe 4 august, de dinainte de retrograd, poate să pună pe jar o veche conexiune din viața ta.

Același sector, al intimității, își dă întâlnire și cu Marte de pe 3 noiembrie (și retrograd de pe 6 decembrie). Inițial, ești mai pasional/ă, dar apoi scenariul se întunecă și constați că necazuri amoroase vechi, de care ai fugit „vitejește”, ies la suprafață. O să îți fie teamă să dai piept cu ele, dar dacă nu o faci, nici că vor mai dispărea.

Carieră și bani

Transformări profunde

Să știi că nu scapi complet de Pluto, care pătrunde în casa banilor începând cu noiembrie 2024 pentru două decade. Ce înseamnă? Că vei vedea transformări profunde în acest sector, existând posibilitatea să o iei de la capăt, să pui punct actualelor strategii bănești dacă nu au dat randament. Cu această planetă nu e de glumă, așa că să știi că nu se va sfii să îți ia ce ai acumulat cu greu, ca să te convingă să înveți o lecție. Dar, așa cum am nuanțat, Pluto te-a învățat din 2008 să fii mai puternic/ă și mai sigur/ă pe tine, prin urmare nu o să îți fie greu să o iei de la început și să construiești o avere și mai mare.

Caută acum să faci bani și pentru anii următori, că tot îți merge bine. Luna Nouă de pe 9 februarie, dar și prezența lui Marte în acest sector (13 februarie - 22 martie) conturează oportunități financiare. Luna Plină de pe 19 august facilitează o decizie finală în sectorul banilor. Anul se încheie pozitiv, cu Ceres în această casă de pe 7 decembrie, indicându-ți cum să acumulezi mai multe resurse.

Energia profesională e atât de potentă! Jupiter intră în sectorul muncii de pe 25 mai, așa că poți bifa oportunități și proiecte noi, poți ajunge să lucrezi cu alți oameni sau în alte departamente. Dacă ești încântat/ă de jobul tău, plouă cu entuziasm, dacă nu, ce zici de o nouă poziție? E accesibilă mai ales pe 6 iunie (Lună Nouă). De la Marte în acest sector (20 iulie - 4 septembrie) primești ambiție și curaj. Luna Plină de pe 15 decembrie culminează frumos toate aceste eforturi și poți fi recunoscut/ă pentru contribuțiile tale.

Dacă ai făcut lucrurile ca la carte, Eclipsa de Lună de pe 25 martie te propulsează pe noi culmi în sectorul carierei, aducându-ți și recompense. Dacă nu, intervin obstacole și întârzieri. Eclipsa solară de pe 2 octombrie dăruiește prilej de conexiuni și inițiative noi cu efecte pe termen lung.

Casă și familie

Drenat/ă emoțional

Mercur e retrograd în acest sector (1-25 aprilie) așa că răsar probleme vechi, ești nevoit/ă să peticești găuri în relații și te simți drenat/ă emoțional de pretențiile celor din jur. Te va ajuta să frecventezi un loc în care ai trăit sau să te vezi cu o rudă pe care o adorai în trecut.

Eclipsa Solară de pe 8 aprilie e un aliat care poate transforma căminul într-un spațiu mai sigur. Lucrează la problemele emoționale, găsind soluții de suflet de Luna Plină de pe 17 octombrie, în această casă. Ești mai sensibil/ă, dar și mai înțelept/aptă.

Sănătate

Procedură medicală

Dacă ai de urmat o procedură medicală, programez-o după data de 25 mai, când va fi întovărășită de succes. Pune-ți prioritățile în ordine în perioada august-decembrie ca să îți îmbunătățești starea de sănătate.

Teme recurente pentru 2024

  • Pășește sub lumina reflectoarelor!
  • Iubește-ți trupul!
  • Cultivă prietenii mai profunde!
  • Simplifică stilul de viață!
  • Descoperă echilibrul dintre profesie și viața personală!

Planete care se află în Capricorn în 2024: Soare (21 decembrie 2023 - 20 ianuarie 2024, 21 decembrie 2024 - 20 ianuarie 2025), Mercur (13 ianuarie - 4 februarie), Venus (23 ianuarie - 16 februarie, 11 noiembrie - 7 decembrie), Marte (4 ianuarie - 13 februarie), Pluto (11 iunie 2023 - 20 ianuarie 2024, 1 septembrie - 19 noiembrie, dintre care retrograd 1 septembrie - 11 octombrie).

 

Bani

Foarte bine

Sanatate

Bine

Dragoste

Bine

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...
arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.