Horoscop
Înapoi la

Astrologie Capricorn

Capricorn

Capricornul, a treia zodie de pământ din horoscop, este guvernat de planeta Saturn, cea a limitării și restricțiilor. Deși cele două însușiri ale astrului nu par tocmai pozitive, Saturn are influență benefică asupra Capricornului, făcându-l să fie organizat, stabil și responsabil. Această zodie este una dintre cele mai ambițioase semne și reușește să ajungă departe tocmai datorită calităților pe care le-a primit de la planetă. Capricornii sunt figuri autoritare, care se impun cu ușurință și uneori inspiră teamă sau intimidează. Ei sunt foarte inteligenți și gândesc la rece, analizându-și situația până în cele mai mici detalii. Meticulozitatea și perseverența sunt cele două calități care îl ajută pe Capricorn să urce pe culmile succesului, principalul lui scop în viața fiind ascensiunea , exact așa cum animalul care îl reprezintă încearcă să urce pe munte. Nativii iubesc disciplina și caută stabilitatea financiară și emoțională, iar atunci când se implică în relații, o fac pentru că vor o familie, nu pentru că cedează dorințelor trecătoare și superficiale.

Zile norocoase: sâmbăta

Piatra norocoasă: safir și perla neagră

Compatibilitatea și incompatbilitatea cu alte zodii:

Capricornul face casă bună cu Taurul și cu Fecioara, acestea fiind zodiile care îi oferă cea mai multă stabilitate. Șansele cele mai mari de a ajunge la o relație pe viață sunt între Capricorn și Fecioară, pentru că aceasta din urmă are exact inteligența și chibzuința pe care nativul le admiră. Chiar dacă Fecioara critică Capricornul, acest lucru nu le afectează relația, ci o îmbunătățește.

Însă Capricornul are și câteva semne cu care este aproape complet incompatibil. Este vorba despre Gemeni, care este opusul său din punct de vedere al personalității. În relația lor intervine rapid plictiseala, iar cele două semne ajung să se tragă în jos reciproc, până când legătura lor se degradează complet. Același lucru se întâmplă și între Capricorn și Balanță.

Calități: înțelept, demn, precaut, pragmatic, diplomat, ambițios, profund, focusat, meticulos, stabil.

Defecte: gelos, încăpățânat, egoist, suspicios, autoritar, predispus la depresie, nemulțumit, țâfnos.

arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.